Hoe VLC te gebruiken om bijna elke video op Apple TV te bekijken

Inhoudsopgave:

Hoe VLC te gebruiken om bijna elke video op Apple TV te bekijken
Hoe VLC te gebruiken om bijna elke video op Apple TV te bekijken
Anonim

Wat te weten

  • In VLC for Mobile app op Apple TV, selecteer Remote Playback > Enable Remote Playbackom het lokale netwerkadres voor Apple TV weer te geven.
  • Open een browser op een computer in uw netwerk en voer het adres in dat de VLC weergeeft in het venster Remote Playback.
  • Sleep bestanden van de computer naar het venster Afspelen op afstand om ze op de Apple TV te bekijken.

Dit artikel legt uit hoe je video's kunt bekijken op een computer op de Apple TV met behulp van de VLC for Mobile-app. Het bevat informatie over het gebruik van VLC om streaming content op de Apple TV te bekijken.

Hoe VLC Remote Playback te gebruiken om video's te bekijken op Apple TV

Apple TV is een uitstekende streaming-entertainmentoplossing, maar het is beperkt in het aantal mediaformaten dat het kan afspelen. Er zijn echter toepassingen beschikbaar die deze andere formaten kunnen afspelen, waaronder Plex, Infuse en VLC-mediaspeler, die hier wordt uitgelegd.

Misschien wil je gewoon bestanden afspelen in verschillende bestandsformaten die je op je computer hebt opgeslagen. Je kunt bijna alles spelen wat je op je computer kunt spelen op je Apple TV.

  1. Download de VLC for Mobile app uit de Apple TV app store.
  2. Selecteer Afspelen op afstand en markeer en selecteer Afspelen op afstand inschakelen.
  3. Dit activeert de VLC remote playback-server, die een lokaal netwerkadres voor de Apple TV aanmaakt en toont. (Maak je geen zorgen, dit adres is alleen toegankelijk voor andere apparaten in je netwerk).

  4. De volgende stap vindt plaats op elke computer die zich ook op uw netwerk bevindt, waar u een webbrowser opent en het adres VLC invoert dat in de vorige stap is gemaakt, dat zichtbaar is op het Apple TV-scherm.
  5. Het adres opent het Remote Playback-venster van VLC. U kunt nu bestanden naar het venster slepen en neerzetten om ze op de Apple TV af te spelen of op de knop + rechtsboven in het venster tikken om ze te kiezen met behulp van het dialoogvenster voor de bestandskiezer (Finder op een Mac). U kunt ook een URL van een specifieke videostream invoeren.
  6. Het bestand dat u op uw computer selecteert, wordt nu afgespeeld op uw Apple TV en wordt in de cache op uw Apple TV opgeslagen totdat het systeem die ruimte vervolgens voor andere inhoud moet gebruiken.

Je kunt ook media op een mobiel apparaat kiezen met de +-knop of een URL invoeren.

Netwerk Streaming Afspelen

Network Streaming Playback verwerkt bijna alle streamingmedia waarvoor u de exacte URL heeft. De uitdaging is om de exacte URL te kennen, wat niet de standaard URL is die u gewend bent. Om de precieze URL te vinden, moet je op zoek naar een complexe URL met een achtervoegsel van een mediabestand dat je kunt identificeren wanneer je de broncode doorkijkt van de pagina die de stream bevat.

Nadat u de juiste URL heeft, voert u deze in het vak Netwerkstream in om deze naar Apple TV te streamen. VLC houdt een lijst bij van alle eerdere URL's die u hier hebt geopend, evenals alle URL's die u eerder hebt geopend met Remote Playback.

Enkele andere handige functies van de app zijn de mogelijkheid om de afspeelsnelheid te verhogen en integratie met OpenSub titles.org, waar je ondertitels voor veel films in vele talen kunt downloaden wanneer en wanneer je ze nodig hebt.

Als je grote hoeveelheden content op oude mediaservers hebt staan, wordt VLC waarschijnlijk een essentiële app voor je.

Image
Image

Lokaal netwerk afspelen

Lokaal netwerk afspelen is voor het delen van bestanden op een lokaal netwerk met behulp van Windows-netwerkshares of UPnP-bestandsdetectie. VLC heeft toegang tot mediabestanden in verbonden lokale mappen. Als u een op uw netwerk heeft, vindt u deze wanneer u op het tabblad Lokaal netwerk tikt. Elk van uw lokale netwerkbestandsshares verschijnt op het scherm. Selecteer ze, selecteer de share die u wilt afspelen, voer eventuele aanmeldingen in en blader naar hartelust door de bestanden die daar worden bewaard.

Bij het afspelen van media krijg je met een veeg naar beneden op de Apple TV Remote toegang tot trackselectie, afspeelsnelheid, media-informatie, audiobediening en de mogelijkheid om ondertitels voor de media te downloaden, indien beschikbaar.

Maak kennis met VLC

VLC heeft een uitstekende reputatie. Het wordt al jaren veel gebruikt door computergebruikers op Mac-, Windows- en Linux-platforms en is een essentieel hulpmiddel geworden voor het afspelen van video. Deze handige software wordt gratis ter beschikking gesteld door de non-profitorganisatie VideoLAN, die het ontwikkelt.

Het mooie van VLC is dat het bijna alles kan spelen wat je maar wilt. VLC ondersteunt tientallen video- en audioformaten.

Als je de applicatie aan je Apple TV koppelt, kun je videostreams in meerdere formaten van meerdere bronnen bekijken, waaronder afspelen via lokaal netwerk, afspelen op afstand en afspelen via netwerkstreaming.

Aanbevolen: