Hoe de Spotify Equalizer Tool op Android te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Spotify Equalizer Tool op Android te gebruiken
Hoe de Spotify Equalizer Tool op Android te gebruiken
Anonim

Spotify erkent dat niet alle muziek gelijk is en dat luisteraars misschien willen aanpassen hoe hun muziek en podcasts klinken. Op iOS biedt Spotify veel controle over de muziekkwaliteit. Op Android zijn de opties beperkter, maar ze zijn er nog steeds als je weet waar je moet zoeken. Hoewel de Spotify-equalizer niet beschikbaar is op Android, kan Spotify rechtstreeks gebruikmaken van de equalizer op uw Android-apparaat.

Beperkingen van de Spotify Equalizer op Android

Spotify voor Android wordt niet geleverd met een ingebouwde equalizer. In plaats daarvan biedt het een snelkoppeling rechtstreeks naar de equalizer die is ingebouwd in het besturingssysteem van uw telefoon.

In plaats van je te verdiepen in de Android-instellingen, kun je er meteen naartoe gaan om het audioprofiel te kiezen dat het beste bij je past. Als u echter de ingebouwde equalizer voor Spotify aanpast, betekent dit dat u ook de equalizer voor uw Android-apparaat aanpast.

Bovendien hebben niet alle Android-apparaten ingebouwde equalizers, wat betekent dat als je telefoon er geen heeft, Spotify dat ook niet heeft. Natuurlijk is er nog hoop in de vorm van een equalizer-app van derden, maar dat betekent ook dat Spotify er geen optie voor heeft.

Toegang tot de equalizer via Spotify

Als je de onderstaande stappen probeert te volgen en je kunt de equalizer niet vinden, komt dat omdat het besturingssysteem van je telefoon er geen heeft.

  1. Tik met Spotify open op het Instellingen tandwiel in de rechterbovenhoek.
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte Muziekkwaliteit en tik op Equalizer.

    Image
    Image

    Als de Equalizer-instelling er niet is, heeft je telefoon geen equalizer.

  3. Tik op OK.

    Image
    Image

    U kunt optioneel een vinkje plaatsen in het vak "Dit niet meer weergeven" om deze stap in de toekomst over te slaan.

Equalizer-instellingen aanpassen

Vanaf hier zullen de dingen nogal variëren. Verschillende telefoonfabrikanten hebben verschillende equalizerinstellingen. Op de meeste telefoons kun je verschillende muziekgenres selecteren en vervolgens de vooraf ingestelde instellingen voor die stijlen gebruiken.

Sommige hebben een aangepaste instelling waarmee u schuifregelaars naar uw smaak kunt aanpassen, terwijl andere vereisen dat u een koptelefoon aansluit voordat u de equalizerinstellingen kunt aanpassen.

Image
Image

De verschillende egalisatiebanden van frequenties gaan van lage tonen aan de linkerkant tot hoge tonen aan de rechterkant. Ze helpen het geluid meer op te vullen om u een algehele mix te geven die bij uw smaak past. Als je van meer bas houdt, pas je de schuifregelaars aan de linkerkant aan. Als u van meer hoge tonen houdt, past u de schuifregelaars aan de rechterkant aan, enzovoort.

Voors en tegens van Spotify's Equalizer

Het belangrijkste voordeel van het gebruik van de equalizer is dat je je geluid kunt aanpassen om precies de juiste toon te krijgen. Met deze functie heb je rechtstreeks toegang tot je equalizerinstellingen vanuit de app die je gebruikt om naar muziek te luisteren.

Aangezien de equalizerinstellingen echter de equalizerinstellingen van je apparaat zijn, heb je invloed op al je systeemgeluiden, die niet verdwijnen als je de app sluit. Voor bepaalde tonen, zoals meldingsbellen, zal dit waarschijnlijk geen probleem zijn, maar als je een video bekijkt, klinkt het misschien grappig. Bovendien is het een onhandige implementatie voor telefoons die geen ingebouwde equalizer hebben.

Als je Spotify gebruikt, is de kans groot dat dit je primaire audiobron is, dus misschien is dat niet zo erg. Spotify wil dat je de beste audio-ervaring hebt die je kunt hebben, maar er zijn zeker afwegingen voor het gemak. Zoals met alles, zal uw kilometerstand variëren.

Aanbevolen: