Een afbeelding bijsnijden in PowerPoint

Inhoudsopgave:

Een afbeelding bijsnijden in PowerPoint
Een afbeelding bijsnijden in PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Om een afbeelding bij te snijden, dubbelklikt u op de afbeelding om het tabblad Picture Format te openen en klikt u op Crop.
  • Sleep de kadergrepen aan de randen van de afbeelding totdat deze op de gewenste manier is bijgesneden. Klik buiten de foto om te bevestigen.
  • Klik voor andere opties op de pijl-omlaag naast het Bijsnijden-pictogram om de afbeelding bij te snijden tot een specifieke vorm of beeldverhouding.

Dit artikel legt uit hoe u afbeeldingen in PowerPoint kunt bijsnijden met behulp van de ingebouwde tool Bijsnijden.

Hoe snij ik een afbeelding bij in PowerPoint?

Een afbeelding bijsnijden in PowerPoint is vrij eenvoudig. Dit is wat u moet doen:

  1. Open de presentatie met de afbeelding die u wilt bijsnijden (of maak een nieuwe presentatie en voeg een afbeelding toe).

    Image
    Image
  2. Dubbelklik op de afbeelding die u wilt bijsnijden om de Picture Format tab te openen.

    Image
    Image

    U kunt ook één keer op de afbeelding klikken en vervolgens op Afbeeldingsindeling of het menu Formaat klikken en vervolgens Bijsnijden.

  3. Als u een afbeelding uit de vrije hand wilt bijsnijden, klikt u op de knop Crop en gaat u naar het volgende gedeelte van het artikel.

    Image
    Image
  4. Om de bijsnijdopties en hulpmiddelen te gebruiken, klikt u op het pictogram met de pijl omlaag naast de knop Crop en kiest u uit deze hulpmiddelen:

    • Bijsnijden tot vorm: Wilt u de afbeelding bijsnijden om eruit te zien als een cirkel, vierkant of tal van andere vooraf gemaakte vormen? Klik op Bijsnijden tot vorm > de vorm die u wilt gebruiken > klik buiten de afbeelding om de vorm te wijzigen.
    • Aspect Ratio: U kunt de aspect ratio van de afbeelding (de verhouding tussen hoogte en breedte) bijsnijden door op Aspect Ratio > te klikken. de vooraf gedefinieerde verhoudingen > klikken buiten de afbeelding.
    • Fill: Om de afbeelding in een vak van een bepaalde grootte te centreren, pak je de zwarte handgrepen van het bijsnijdkader, verklein je het formaat van het vak en klik je op de pijl-omlaag naastCrop en klik vervolgens op Fill . De afbeelding centreert zichzelf in het vak.
    • Fit: Om de afbeelding op een bepaald formaat op de dia te laten passen, pak je de zwarte handgrepen van het bijsnijdkader, verklein je het vak en klik je op de pijl-omlaag naastCrop en klik vervolgens op Fit . Het formaat van de afbeelding wordt aangepast aan de grootte van het vak.

    Image
    Image

Hoe snij je uit de vrije hand een afbeelding bij in PowerPoint?

Als je de grootte van de bijgesneden afbeelding liever met meer vloeiendheid regelt, gebruik dan de optie voor uit de vrije hand bijsnijden door deze stappen te volgen:

  1. Dubbelklik op de afbeelding en klik op de Crop knop.

    Image
    Image
  2. Pak de zwarte kadergrepen op de afbeelding en sleep ze totdat het gemarkeerde gebied van de afbeelding de gewenste vorm en grootte heeft. Sleep de afbeelding indien nodig binnen het bijsnijdgebied.

    Image
    Image
  3. Klik buiten de afbeelding om het bijsnijden vast te leggen en de selectie van de afbeelding ongedaan te maken.

    Image
    Image

Hoe snij je een afbeelding bij en wijzig je het formaat ervan in PowerPoint?

Volg deze stappen om een afbeelding bij te snijden en te vergroten/verkleinen in PowerPoint:

  1. Dubbelklik op de afbeelding en klik op de Crop knop.

    Image
    Image
  2. Pak de zwarte kadergrepen op de afbeelding en sleep ze totdat het gemarkeerde gebied van de afbeelding de gewenste grootte en vorm heeft. Aangezien dit een uitsnede is, kan deze alleen kleiner zijn dan de originele afbeelding.

    Image
    Image
  3. Met het bijsnijdgebied ingesteld, pak je een van de witte vierkanten aan de rand van de afbeelding en sleep je om het formaat van de afbeelding te wijzigen. U kunt ook verschillende waarden voor de grootte invoeren in de vakken Hoogte en Width naast de knop Crop.

    Deze optie behoudt de beeldverhouding van de afbeelding. Als u de afbeelding wilt vervormen, schakelt u het selectievakje uit tussen de vakjes Height en Width naast de Cropknop.

    Image
    Image
  4. U kunt de verkleinde afbeelding slepen om deze te plaatsen waar u maar wilt binnen het bijsnijdgebied.

    Image
    Image
  5. Wanneer je het bijsnijdgebied hebt ingesteld, het formaat van de afbeelding hebt aangepast en deze hebt geplaatst waar je hem wilt hebben, klik je buiten de afbeelding om de bewerkingen door te voeren.

    Image
    Image

Niet tevreden met hoe de afbeelding is geworden? U kunt het terugzetten naar zijn oorspronkelijke vorm, grootte en bijsnijden door de opdracht Ongedaan maken te gebruiken (Bewerken > Ongedaan maken) of door op te klikken Reset Picture > Reset Picture of Reset Picture & Size.

Waarom kan ik mijn afbeelding niet bijsnijden in PowerPoint?

Volg je deze instructies, maar kun je geen afbeeldingen bijsnijden in PowerPoint? Hier zijn enkele redenen waarom dit kan gebeuren en hoe u dit kunt oplossen:

  • Je hebt een groep geselecteerd: Bijsnijden is beschikbaar als het enige dat je hebt geselecteerd de afbeelding is. Als de afbeelding deel uitmaakt van een groep objecten of als u meer dan één afbeelding heeft geselecteerd, kunt u niet bijsnijden. Deselecteer alle objecten, of degroepeer (Arrange menu > Ungroup) de afbeelding van de andere items, en probeer het opnieuw.
  • Afbeelding is toegevoegd via fotoalbum: Hoe u de afbeelding aan PowerPoint hebt toegevoegd, kan van invloed zijn op de vraag of u deze kunt bijsnijden. U kunt geen afbeeldingen bijsnijden die zijn toegevoegd via Fotoalbum. Dat komt omdat ze zijn toegevoegd als vormen voor automatisch aanvullen, die u niet kunt bijsnijden. Als je de afbeelding zo hebt toegevoegd, verwijder hem dan van de dia en voeg hem opnieuw toe door naar Insert > Picture > Picture te gaan Uit bestand
  • De afbeelding is een vectorafbeelding: Vectorafbeeldingen kunnen misleidend zijn. Hoewel ze eruitzien als één afbeelding, zijn het een verzameling bewerkbare lijnen die eruitzien als één enkele afbeelding. PowerPoint kan alleen afbeeldingen bijsnijden, geen vectoren. Probeer een afbeeldingseditor te gebruiken om de vector naar een JPEG (of vergelijkbaar afbeeldingsformaat) te converteren, voeg het weer toe aan de presentatie en snij het bij.

FAQ

    Kun je een afbeelding bijsnijden en comprimeren in PowerPoint?

    Als u de bestandsgrootte van een afbeelding wilt verkleinen nadat u deze hebt bijgesneden (of zelfs zonder deze bij te snijden), kunt u foto's comprimeren in PowerPoint. Selecteer de afbeelding en kies Picture Tools Format > Compress Pictures. Kies een resolutie en selecteer vervolgens OK.

    Kun je een deel van een afbeelding uitsnijden in PowerPoint?

    Hoewel je een binnenste gedeelte van een afbeelding niet kunt uitsnijden, kun je een vorm bovenop de afbeelding toevoegen om het eruit te laten zien als bijgesneden. Ga naar het tabblad Invoegen, klik op Vormen, selecteer de gewenste vorm, klik op de afbeelding en sleep om de vorm te plaatsen. Kies de achtergrondkleur als opvulkleur voor de vorm, zodat deze er uitgesneden lijkt.

Aanbevolen: