WhatsApp wil je beschermen tegen mensen die je niet kent

WhatsApp wil je beschermen tegen mensen die je niet kent
WhatsApp wil je beschermen tegen mensen die je niet kent
Anonim

WhatsApp heeft stilletjes nieuwe privacymaatregelen geïmplementeerd die je beschermen tegen mensen die je niet kent.

Volgens WABetaInfo deelt WhatsApp nieuwe privacymaatregelen met gebruikers. Een Twitter-gebruiker heeft een screenshot getweet van een ondersteuningsbericht dat ze van de app hebben ontvangen, waarin wordt uitgelegd waarom onbekende contacten je laatst geziene en online status niet langer kunnen zien.

Image
Image

"Om de privacy en veiligheid van onze gebruikers te verbeteren, maken we het moeilijker voor mensen die je niet kent en waarmee je niet hebt gechat door je laatst geziene online aanwezigheid op WhatsApp te zien", luidt het ondersteuningsbericht.

"Dit verandert niets tussen jou en je vrienden, familie en bedrijven die je kent of die je eerder een bericht hebt gestuurd."

WABetaInfo merkt op dat de nieuwe maatregelen een reactie kunnen zijn op sommige apps van derden die je laatst gezien en online status registreren en hoe mensen dit proces zouden kunnen misbruiken om WhatsApp-gebruikers te stalken.

In september werd gemeld dat WhatsApp werkte aan vergelijkbare privacytools die beperken wie je laatst gezien en online status kan zien. Met de functie (momenteel in bèta op Android en iOS) kun je Iedereen, Niemand, Mijn contacten en nu Mijn contacten behalve kiezen voor je laatst gezien.

De nieuwe functie-optie om te kiezen wie welke aspecten van je WhatsApp-profiel kan zien, zou ook verder gaan dan de laatst geziene functie om je profielfoto en je Info-informatie op te nemen, die zaken als je bio bevat.

Deze privacymaatregelen zijn echter anders, want hoewel men gebruikers in staat stelt om hun laatst geziene te controleren, is het nieuwe beleid een brede maatregel voor iedereen die gebruikers niet kunnen veranderen.

Aanbevolen: