De beste iPhone-gebaren die je misschien niet kent

Inhoudsopgave:

De beste iPhone-gebaren die je misschien niet kent
De beste iPhone-gebaren die je misschien niet kent
Anonim

Het aanraakscherm van de iPhone geeft je een schat aan opties voor interactie met apps en communiceren met mensen. Maar niet al zijn mogelijkheden zijn duidelijk. Behalve het tikken op pictogrammen op links, bevat iOS meer subtiele mogelijkheden die je kunt ontgrendelen met vegen en verschillende soorten tikken.

Hier zijn enkele handige iPhone-gebaren waarvan je misschien nog niet wist.

Deze tips zijn van toepassing op iPhones 8 en eerder.

Fix je fouten in de rekenmachine

Calculator is een bijzonder handige iPhone-app als je een fooi moet bedenken in een restaurant of snel een aantal cijfers moet uitvoeren. Hoewel de toetsen redelijk groot zijn, gebeuren er fouten. Met dit gebaar bespaart u wat tijd doordat u verkeerde invoer afzonderlijk kunt wissen in plaats van het hele nummer te wissen.

Zodra je merkt dat je een toetsfout hebt gemaakt, hoef je niet op de C-knop te tikken en opnieuw te beginnen. U kunt in het invoerveld naar links of rechts vegen om het laatst ingevoerde nummer te verwijderen. Dit gebaar werkt meerdere keren. Als de fout een paar cijfers terug is begraven, kun je blijven vegen tot hij weg is.

Bottom Line

Safari heeft pijlen waarop je kunt tikken om tijdens het browsen naar vorige pagina's te gaan. Maar je kunt dit ook wat sneller en organischer doen door vanaf de randen van het scherm te vegen. Veeg naar rechts om terug te gaan en naar links om vooruit te gaan.

Tabbladen sluiten in Safari

Tussen het raken van links in e-mails, het openen van nieuwe vensters tijdens het browsen en gewoon multitasken, heb je waarschijnlijk veel meer tabbladen geopend in Safari dan je denkt. Je kunt ze allemaal bekijken door op het pictogram in de rechterbenedenhoek van het venster te tikken.

Vanaf hier kun je op de X in de linkerbovenhoek van elk venster tikken om ze een voor een te sluiten. U kunt ook elk tabblad naar links vegen om het nog gemakkelijker te sluiten. Maar als u tientallen vensters open hebt staan en ze allemaal tegelijk wilt sluiten, gaat u als volgt te werk.

Image
Image
  1. Tik op het tabbladen-pictogram in de rechterbenedenhoek van de Safari-pagina. Dit toont alles wat open is, zodat je zeker weet dat je niet iets sluit dat je misschien nog nodig hebt.
  2. Houd ingedrukt Klaar.
  3. Tik op Sluit alle tabbladen.

Je kunt ook op het Tabs-pictogram tikken en vasthouden vanaf elke webpagina om de optie "Alle tabbladen sluiten" te krijgen. Dit is handig als u de geopende tabbladen niet wilt bekijken voordat u ze sluit.

Open recent gesloten tabbladen in Safari

Terwijl we in Safari zijn, is hier nog een handig iPhone-gebaar. Als je net al je Safari-tabbladen hebt gewist en je realiseerde je dat je nog steeds een of meer van hen gebruikte, bestaat er een snelle manier om ze terug te krijgen:

Image
Image
  1. Tik op het Tabs pictogram in de rechterbenedenhoek van de Safari-pagina.
  2. Tik op het pluspictogram (+) onder aan het scherm en houd vast.
  3. Er verschijnt een lijst met de laatste tabbladen die u hebt gesloten. Tik op degene die je opnieuw wilt openen.

Als je meerdere pagina's wilt terughalen, herhaal je deze stappen totdat je ze allemaal hebt hersteld.

Controleer tijdstempels in berichten

Als je je ooit afvraagt wanneer je een sms hebt verzonden of ontvangen in de Berichten-app van de iPhone, kun je dit controleren met een simpele veegbeweging.

Als je een vinger op een Berichtengesprek plaatst en het naar links sleept, verschijnen de tijdstempels aan de rechterkant van het scherm. Dit zal je vertellen wanneer elk bericht op je telefoon is aangekomen voor het geval je wilt weten hoe lang je op een antwoord hebt gewacht of precies wanneer een bepaalde, eerdere uitwisseling heeft plaatsgevonden.

Meerdere foto's selecteren

Je filmrol netjes houden is belangrijk voor zowel de organisatie als het vrijmaken van ruimte op je iPhone. Misschien wilt u ook snel een aantal afbeeldingen delen. Dat is waar dit gebaar van pas komt. Hiermee kun je snel een aantal foto's selecteren zonder dat je ze allemaal afzonderlijk hoeft te tikken.

Met deze tip kun je alleen foto's selecteren die naast elkaar staan.

  1. Open je Foto's-app en tik op de map die je wilt openen.
  2. Tik op Select in de rechterbovenhoek.
  3. Sleep uw vinger over de foto's die u wilt selecteren. Ze krijgen blauwe vinkjes.

  4. Als je meerdere rijen aan foto's moet beheren, kun je aan het einde van de rij naar beneden slepen om de hele volgende rij te markeren.
  5. Zodra je een reeks afbeeldingen hebt geselecteerd, kun je op afzonderlijke afbeeldingen tikken om ze indien nodig te deselecteren.

Verschillende manieren om te zoomen

Soms helpt het om dingen van dichterbij te bekijken, zelfs als je normaal gesproken niet moeilijk te zien bent. De iPhone heeft verschillende gebaren om je te helpen de kleine lettertjes te lezen, video's groter te maken of een deel van een foto van dichterbij te bekijken.

De meest eenvoudige is "knijpen om in te zoomen". Dit doe je door twee vingers op je touchscreen te plaatsen en ze vervolgens uit elkaar te trekken. Dit werkt op foto's, webpagina's en ingesloten video's.

Maar de iPhone heeft ook een krachtigere en veelzijdigere zoomoptie. Zo gebruik je het.

  1. Open Instellingen en tik op Algemeen.
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Tik op Zoom en tik op de schakelaar om deze in te schakelen.

    Image
    Image

Om Zoom in te schakelen, moet je met drie vingers dubbeltikken op het scherm. Van daaruit kun je over het scherm slepen, ook met drie vingers om over het scherm te bewegen. En als u dubbeltikt met drie vingers en omhoog of omlaag veegt (zonder uw vingers van het scherm te halen), kunt u respectievelijk in- of uitzoomen.

Zoom is standaard van invloed op het hele scherm. Maar je kunt het ook gerichter maken door een optie op het zoomscherm in Instellingen te wijzigen.

  1. Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Zoom om naar de Zoom-pagina te gaan.
  2. Tik op Zoomregio.
  3. "Zoom op volledig scherm" is standaard geselecteerd. Tik op Window Zoom om het te wijzigen.

    Image
    Image

Als Vensterzoom is ingeschakeld, zal dubbeltikken met drie vingers om Zoom in te schakelen een venster openen dat u over het scherm kunt slepen. U kunt dezelfde bedieningselementen gebruiken als bij de instelling Volledig scherm om te navigeren en de mate van vergroting aan te passen. U hoeft de bedieningsbewegingen in het venster niet te maken; ze werken overal op het scherm.

Scroll naar boven

Als je een webpagina aan het lezen bent en terug moet naar de bovenkant van de pagina, verspil dan geen tijd met swipen en swipen. Tik gewoon in het midden bovenaan het scherm. Het brengt je in een mum van tijd terug naar de top. Dit werkt ook in veel andere apps (maar natuurlijk niet in elke app).

Aanbevolen: