Horizon Worlds is het metaverse-equivalent van uw buurt

Inhoudsopgave:

Horizon Worlds is het metaverse-equivalent van uw buurt
Horizon Worlds is het metaverse-equivalent van uw buurt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Meta heeft zijn nieuwe Horizon Worlds metaverse-software opengesteld voor gebruikers van Oculus Quest virtual reality-headsets.
  • De software voelt aan als een casual multiplayer-spel en vereist een Facebook-account.
  • Ik heb genoten van willekeurige gesprekken met vreemden die de nieuwe gebieden van Horizon Worlds verkenden.
Image
Image

Het metaverse modewoord is momenteel een rage en Meta's nieuwe Horizon Worlds-app geeft Oculus Quest-gebruikers een voorproefje van de toekomst.

Het metaverse concept is een gedeeld virtueel platform dat mensen kunnen gebruiken om door digitale omgevingen te bewegen. Op dit moment kun je Horizon Worlds zien als een casual multiplayer-game met het potentieel om veel meer te zijn. De software vereist een Facebook-account en laat je met maximaal 20 mensen tegelijk in een virtuele ruimte rondhangen.

Je kunt binnen de software tussen verschillende "werelden" zippen door op je controller te klikken. Als je eenmaal in de virtuele ruimte van je keuze bent, kun je chatten met andere gebruikers en rudimentaire games spelen of communiceren met andere gebruikers in een verzamelruimte.

Avatars Galore

Wanneer je Horizon Worlds voor het eerst start, biedt de software je tal van opties om je avatar aan te passen, hoewel ze allemaal cartoonesk zijn.

Zodra je een virtuele versie van jezelf hebt gemaakt, laat een prompt je weten dat door je linkerhand te draaien, er een handig menu op je virtuele pols verschijnt. U kunt het menu gebruiken om tussen drie primaire omgevingen te springen: Spelen, Bijwonen en Hangout. Het verplaatsen tussen gebieden is echter verre van intuïtief en resulteerde vaak in haperende graphics tijdens mijn korte tijd in Horizon Worlds.

De speelruimte heeft een primitieve, retro-uitstraling, maar fans van Roblox vinden het misschien juist iets voor afleiding. Een spel genaamd Action Island Teams gebruikt geweren om spelers op elkaar te laten schieten, terwijl een ander het neerhalen van zombies betreft. Je kunt met medespelers chatten via de ingebouwde microfoon van de headset.

Het echte potentieel zit in The Plaza, een plek om je te mengen en te kletsen met andere bezoekers van Horizon Worlds. Het was erg leuk om willekeurige gesprekken te beginnen met mensen die de nieuwe software verkenden, net als ik.

Veiligheid voorop

De willekeurige aard van de interacties in Horizon Worlds kan problematisch zijn. Een bètatester heeft naar verluidt in de officiële Horizon-groep op Facebook gepost dat een vreemdeling haar avatar heeft betast.

Ik heb geen ongewenst gedrag opgemerkt tijdens mijn uren aan het verkennen van Horizon Worlds. Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat er iets onaangenaams gebeurt, gezien de menselijke natuur.

Meta neemt verschillende stappen om de software veiliger te maken. Je hebt toegang tot een persoonlijke veilige zone via je polsmenu. Zodra u zich in uw veilige zone bevindt, kunt u mensen en inhoud om u heen dempen, blokkeren of rapporteren.

"Als je iemand dempt, blokkeert of rapporteert, kan een getrainde veiligheidsspecialist, die niet als avatar verschijnt, de situatie op afstand observeren en opnemen om je veiligheid te garanderen", schrijft Meta op haar website. "Op deze manier kunnen ze aanvullend bewijs voor ons indienen om te beoordelen, en kunnen ze iemand tijdelijk van Horizon weren terwijl we rapporten beoordelen."

Image
Image

Veel andere bedrijven werken aan software waarmee je een metaverse kunt ervaren. Computerchipmaker Nvidia Corp bouwt bijvoorbeeld zijn Omniverse-platform om 3D-werelden te verbinden tot een gedeeld virtueel universum. Het bedrijf beweert dat Omniverse kan worden gebruikt als het "loodgieterswerk" waarop metaversen kunnen worden gebouwd.

Epic, de maker van de game Fortnite, experimenteert met sociale ervaringen zoals dansfeesten en virtuele muziekconcerten. Gebruikers kunnen hun avatars in verschillende kostuums kleden en virtuele plaatsen en games bouwen.

Veel technologiebedrijven beweren dat de metaverse zal evolueren naar een compleet virtueel universum waar je echt geld zult uitgeven, hoewel er op dit moment geen manier is om dat te doen in Horizon Worlds. Eén metavers platform verkoopt momenteel virtueel onroerend goed voor miljoenen dollars.

Horizon Worlds is een kleine stap in de richting van een metaverse en voelt met zijn primitieve graphics en beperkte opties op dit moment meer als een demo dan als een volwaardig product. Maar het is gratis, en het is een opwindende glimp van wat er zou kunnen komen als de hardware en software evolueren naar een zeer gedetailleerde virtuele wereld die fysieke grenzen wist.

Aanbevolen: