ESET Antivirus Review

Inhoudsopgave:

ESET Antivirus Review
ESET Antivirus Review
Anonim

Bottom Line

ESET Smart Security Premium is een competente antivirus met een geweldige set tools, maar voegt niet genoeg waarde toe in vergelijking met de goedkopere ESET-antivirusproducten.

ESET Smart Security Premium

Image
Image

ESET heeft niet dezelfde mindshare of cachet als de grotere namen in de industrie, maar de NOD-antivirusengine heeft een trackrecord dat teruggaat tot het begin van de jaren '90. De moderne NOD32-engine vormt de kern van elk ESET-beveiligingsaanbod en de prestaties worden ondersteund door meerdere onderscheidingen en certificeringen van organisaties zoals AV-TEST en AV-Comparatives. Naast de basis, voegen de meer geavanceerde antivirussuites van ESET functies toe zoals een firewall, ouderlijk toezicht en een wachtwoordbeheerder. Bona fides zoals die vereisen zorgvuldige overweging, die we hebben geboden door rigoureuze praktische tests met het vlaggenschip ESET Smart Security Premium antivirussuite.

Image
Image

Type bescherming: op handtekeningen gebaseerde en geavanceerde actieve heuristiek

ESET Smart Security Premium gebruikt, net als alle ESET-producten, de NOD32-antivirusengine, die een combinatie van op handtekeningen gebaseerde virusdetectie en geavanceerde heuristiek gebruikt om opkomende bedreigingen te identificeren.

Net als andere op handtekeningen gebaseerde antivirus-engines, gebruikt NOD32 een database met bekende virushandtekeningen om gevestigde bedreigingen te identificeren en uit te roeien. Door de bestanden op uw computer en bestanden die u downloadt te analyseren en te zoeken naar overeenkomsten met bekende virussen, kan het geïnfecteerde bestanden vinden en ofwel de schadelijke code verwijderen of de aanstootgevende bestanden verwijderen als minder drastische sanering niet mogelijk is.

In tegenstelling tot standaard antivirus-engines, gebruikt NOD32 ook geavanceerde heuristieken om een breed scala aan andere soorten malware te identificeren, inclusief gloednieuwe bedreigingen. Deze functie zoekt ook naar tekenen van mogelijke infectie, maar is in feite in staat om verdachte bestanden in een sandbox-omgeving te observeren. Als het bestand zich gedraagt als spyware, ransomware of een ander type malware, kan het uw computer niet beschadigen omdat het vastzit in de sandbox-omgeving. ESET kan dan de dreiging elimineren voordat deze problemen veroorzaakt.

Scanlocaties: volledige scan, aangepaste scan en meer

Er is geen optie om handmatig een snelle scan uit te voeren, het type scan dat de meeste antivirussuites standaard gebruiken. Sommige gebruikers zullen afgeschrikt worden door deze omissie, hoewel ESET Smart Security Premium automatisch het werkgeheugen scant na elke update.

ESET Smart Security Premium heeft een verrassend lichte voetafdruk, gebaseerd op zowel laboratoriumtests als onze eigen praktijkervaring.

De basisscan is eigenlijk een volledige scan die elke lokale schijf die je op je computer hebt geïnstalleerd grondig inspecteert en vervolgens alle bedreigingen opschoont die tijdens dat proces worden gedetecteerd. Deze scan kan erg lang duren, afhankelijk van hoeveel harde schijven je hebt en hoeveel gegevens je hebt opgeslagen.

Naast de basisscan kunt u er ook voor kiezen om een aangepaste scan of een scan op verwisselbare media uit te voeren. Met de scan op verwisselbare media kunt u flashstations en geheugenkaarten controleren, terwijl de aangepaste scan nauwkeurige controle biedt over de scanlocaties.

Met de aangepaste scan kun je er zelfs voor kiezen om een snelle scan uit te voeren van alleen het werkgeheugen of de opstartsectoren, wat een leuke optie is die een beetje begraven ligt in menu's. Je kunt er ook voor kiezen om een specifieke schijf te scannen, inclusief elke netwerkschijf waarmee je bent verbonden.

Image
Image

Bottom Line

ESET's NOD32 is gespecialiseerd in virussen, maar dankzij de geavanceerde heuristische mogelijkheden kan het een verscheidenheid aan andere soorten malware uitroeien, waaronder spyware, ransomware en andere kwaadaardige bestanden en programma's. Volgens onafhankelijke tests van AV Comparatives is het in staat om ongeveer 90 procent van de malwarebedreigingen op te vangen en te verwijderen met zeer weinig valse positieven.

Gebruiksgemak: Gebruiksvriendelijke interface

ESET heeft een gebruikersinterface die vrij eenvoudig te hanteren is. Het startscherm van de app is niet erg functioneel, omdat het alleen een afbeelding van de robotmascotte weergeeft en wat informatie over de functies die beschikbaar zijn in de specifieke versie van de software die je hebt geïnstalleerd. Het startscherm heeft ook een handvol duidelijk gedefinieerde links die leiden naar de virusscanner, handmatige updater, extra tools en instellingsopties.

De computerscanoptie is de ster van de show, aangezien u in dit gedeelte de virusscanner kunt activeren. Het bevat een gebied waar u verdachte bestanden kunt slepen en neerzetten, een link om de basisscan te activeren en een link om toegang te krijgen tot meer geavanceerde scans.

Extra tools, waaronder de wachtwoordmanager, antidiefstalbeveiliging, gegevenscodering en bankbeveiliging, zijn allemaal toegankelijk via het toolmenu. Als u op een optie klikt, wordt deze in hetzelfde venster geopend, wat resulteert in een schone gebruikerservaring die gemakkelijk te navigeren is.

Updatefrequentie: Database wordt dagelijks bijgewerkt

Updates van de database met viruskenmerken zijn dagelijks beschikbaar en ESET controleert elk uur automatisch op updates. Gebruikers kunnen een aangepast schema instellen om zo vaak als elke 10 minuten te controleren, of tot 44 dagen tussen controles. U kunt ook de automatische updatefunctie uitschakelen en updates handmatig starten.

Om op de hoogte te blijven van geavanceerde malware, gebruikt ESET zijn LiveGrid cloudgebaseerde bedreigingsdetectiesysteem. Wanneer dit systeem onbekende malware op een apparaat detecteert, verzendt het de details naar ESET voor analyse en snelle opname in hun bedreigingsdatabase.

Image
Image

Prestaties: Langzame standaardscan

ESET Smart Security Premium heeft een verrassend lichte voetafdruk, gebaseerd op zowel laboratoriumtests als onze eigen praktijkervaring. Tijdens een testweek merkten we geen impact op de systeemprestaties met de ESET-antivirussuite die op de achtergrond draait, en zeer weinig impact tijdens actieve scans.

Onze enige klacht is dat Chrome onmiddellijk crashte op ons testsysteem nadat de eerste scan was voltooid. Het zou toeval kunnen zijn, maar uit ons onderzoek bleek dat een aantal ESET-gebruikers klaagden over soortgelijke crashes.

Extra hulpmiddelen: netwerkmonitor, wachtwoordbeheer en meer

NOD32 is de basisantivirus van ESET die gericht is op het identificeren en verwijderen van virussen en andere malware, en er zijn twee producten op die basis gebouwd.

De eerste verbetering ten opzichte van de basis NOD32 is ESET Internet Security, die bankbeveiliging en een netwerkmonitor voor smart home-apparaten toevoegt. Het voegt ook een basisfirewall, bescherming tegen phishing, ouderlijk toezicht, botnetbescherming en antidiefstalmaatregelen toe.

ESET heeft een gebruikersinterface die vrij eenvoudig te hanteren is.

We hebben ESET Smart Security Premium getest, dat een wachtwoordbeheerder en een versleutelingstool toevoegt die u kunt gebruiken op mappen en USB-drives.

Elke versie van de antivirussuite van ESET voegt waarde toe door middel van extra tools, hoewel sommige nuttiger zijn dan andere. Het grootste probleem is dat de versie die we hebben getest, Smart Security Premium, gewoon niet genoeg waarde toevoegt in vergelijking met ESET Internet Security. De wachtwoordbeheerder is erg eenvoudig en de coderingstool heeft een flagrante fout. Hoewel het prima werkt, is er geen optie om de originele, niet-versleutelde bestanden te vernietigen. Als je dat wilt doen, heb je een extra hulpprogramma voor het vernietigen van bestanden nodig.

Soort ondersteuning: e-mail, livechat en telefonische ondersteuning

Ondersteuning is beschikbaar via de ESET-website of rechtstreeks via de app. U hebt de mogelijkheid om contact op te nemen met de ondersteuning via e-mail, een webgebaseerd livechatsysteem of telefoon. Het livechatsysteem en de telefonische ondersteuning zijn beide beschikbaar van maandag tot en met vrijdag van 06.00 uur tot 17.00 uur. Pacific Time.

Als je buiten kantooruren of in het weekend problemen hebt, biedt de app links naar een kennisbank om je te helpen met basisproblemen en een pagina in FAQ-stijl die veel basisvragen beantwoordt.

Prijs: agressieve prijzen voor meerdere apparaten

Geprijsd op $ 59,99 voor een licentie voor één apparaat, bevindt ESET Smart Security Pro zich in het midden van de weg voor dit type antivirussuite. Elk extra apparaat kost slechts $ 10 meer, dus de prijs is veel aantrekkelijker als u meerdere apparaten wilt beschermen.

Het grootste probleem met de prijzen van Smart Security Pro is dat NOD32 beschikbaar is voor $ 39,99 per maand en dat Internet Security $ 49,99 per maand kost. Aangezien Smart Security Pro alleen een basiswachtwoordbeheerder en een versleutelingstool zonder shredder toevoegt, is het moeilijk om de extra kosten te rechtvaardigen.

Image
Image

Concurrentie: ESET vs. McAfee

ESET Smart Security Pro steekt gunstig af bij de meeste concurrenten op het gebied van bug-pushing, maar u kunt dezelfde bescherming krijgen van het veel goedkopere NOD32-product. In termen van prijsstelling en extra functies doet ESET het iets minder gunstig ten opzichte van een vergelijkbare antivirussuite als McAfee Total Protection.

ESET en McAfee bieden een vergelijkbaar niveau van bescherming tegen malware, met beide een beschermingspercentage van meer dan 99 procent bij verbinding met internet in recente tests van AV Comparatives. McAfee presteerde slechter als hij niet was verbonden met internet, met een offline detectiepercentage van 83,7 procent versus 97,6 procent voor ESET.

ESET's antivirusproducten zijn gebruiksvriendelijker, maar McAfee wint het op het gebied van functies. Met ESET Smart Security Pro kunt u bijvoorbeeld bestanden versleutelen, maar het heeft geen papiervernietiger om de originelen veilig te vernietigen. McAfee Total Protection bevat ook een optie om bestanden te versleutelen, en het heeft ook een ingebouwde papiervernietiger om de originelen of andere bestanden die je moet verwijderen te vernietigen.

McAfee heeft ook aantrekkelijkere prijzen, beginnend bij $ 29,99 voor een enkel apparaat, hoewel die prijs alleen goed is voor de eerste twee jaar. Daarna is McAfee Total Protection aanzienlijk duurder dan ESET Smart Security Premium.

ESET Smart Security Premium is een geweldige antivirus, maar realistisch gezien kunt u dezelfde bescherming krijgen van ESET Internet Security of NOD32 voor minder geld. Hoewel het relatief goed presteerde, was de standaardscan traag en we zijn van mening dat de functie-arme wachtwoordbeheerder en een coderingstool zonder een bestandsvernietiger het extra geld niet waard zijn.

Specs

  • Productnaam ESET Smart Security Premium
  • Prijs $59.00
  • Platform(en) Windows, macOS, Android, Linux
  • Type licentie Home (zakelijke licentie ook beschikbaar)
  • Aantal beveiligde apparaten 1-10

Aanbevolen: