Webroot Secure Anywhere Antivirus Review: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

Webroot Secure Anywhere Antivirus Review: alles wat u moet weten
Webroot Secure Anywhere Antivirus Review: alles wat u moet weten
Anonim

Bottom Line

Webroot krijgt gemengde beoordelingen van testdiensten in de antivirusindustrie omdat het een eigen systeem heeft voor het vinden en verwijderen van bedreigingen voor uw computer, maar het heeft alles afgehandeld wat we erop hebben gegooid en werkt met andere antivirusprogramma's.

Webroot Secure Anywhere Antivirus

Image
Image

Webroot is niet uw typische antivirusprogramma. Het draait in de cloud, waardoor het gemakkelijk is voor uw systeem en het maakt gebruik van een eigen systeem voor het vinden en verwijderen van virussen van uw systeem. Om de achtervolging in te zetten: toen we Webroot testten, leek het de meeste bedreigingen op te vangen en het biedt ook een aantal leuke functies. Opvallend ontbrekend zijn ouderlijk toezicht en een VPN, maar de antivirustoepassing is solide en werkt met andere antivirus- en antimalwaretoepassingen, waardoor het een geweldige aanvulling is op meer traditionele antivirusprogramma's. Blijf lezen om meer van onze bevindingen te zien tijdens het testen van Webroot.

Type bescherming/beveiliging: een geheel eigen klasse

Webroot is niet zoals alle antivirusprogramma's die je ooit eerder hebt gezien. Traditionele antivirus werkt door bekende virusdefinities op uw harde schijf op te slaan en deze te gebruiken om bedreigingen voor uw systeem te herkennen. Sommige antivirusprogramma's kunnen zelfs het gedrag van uw computersysteem controleren om afwijkingen te vinden die erop kunnen wijzen dat uw systeem is geïnfecteerd met malware.

Webroot, doet beide in wat het een Deep Scan noemt. Maar het controleert ook beschrijvingen in een gemeenschapsdatabase, wat betekent dat Webroot vaak virussen, rootkits en Trojaanse paarden vangt die sommige andere antivirusprogramma's misschien missen. En Webroot doet dit allemaal vanuit de cloud, wat betekent dat er heel weinig van uw computersysteem wordt vereist en dat de scan zeer snel kan plaatsvinden omdat ze niet afhankelijk zijn van uw systeembronnen om de scan mogelijk te maken.

In onze tests ving Webroot alles wat we erop gooiden, zonder een misser. In het verleden waren er berichten dat Webroot ook legitieme Windows-bestanden ving en deze verwijderde, wat problemen veroorzaakte met de computer waarop de software was geïnstalleerd, maar dergelijke problemen zijn we niet tegengekomen. Integendeel, Webroot werkt bijna naadloos op de achtergrond en beschermt de Windows 10-pc waarop het was geïnstalleerd.

Image
Image

Scanlocaties: scant waar dan ook en het is razendsnel

Bij de installatie scant Webroot uw systeem om te zien of het bedreigingen detecteert. Het kijkt naar rootkits, de Master Boot Record, gearchiveerde bestanden en mogelijk ongewenste applicaties. In onze installatie duurde die scan minder dan twee minuten. Diezelfde scan wordt dan elke dag automatisch uitgevoerd op ongeveer hetzelfde tijdstip waarop u de software hebt geïnstalleerd.

U kunt echter een aangepaste scan uitvoeren (PC Security Settings > Scans & Shields > Custom Scan) op elk moment. Uw opties zijn:

  • Snel: een supersnelle oppervlaktescan van de bestanden in het actieve geheugen.
  • Volledig: een scan van alle lokale harde schijven.
  • Diep: een langere (beetje nog steeds erg snelle) scan voor rootkits, Trojaanse paarden en andere bedreigingen.
  • Aangepast: een scan van bestanden en mappen die u selecteert.

Elk van deze scantypes is erg snel. Tijdens onze test hebben we een diepe scan uitgevoerd die ongeveer 55 seconden in beslag nam, terwijl we de pc voor andere functies gebruikten, waaronder surfen op het web en geïnstalleerde applicaties. De aangepaste scan die we uitvoerden op een map op een extern uitbreidingsstation met meer dan 40.000 bestanden in één map (afbeeldingen, pdf's, documenten en videobestanden), duurde met 40 minuten behoorlijk wat langer.

Soorten malware: u bent aan alle kanten gedekt

Computerbeveiliging is een serieuze zaak en Webroot neemt die uitdaging zeer serieus. Het bedrijf bestudeert trends in malware en publiceert elk jaar een rapport om zijn bevindingen te delen. Deze bevindingen laten ook zien hoe het bedrijf de Webroot-producten blijft verbeteren.

Gebruikers profiteren van dit bewustzijn in verbeterde bescherming tegen virussen, malware, Trojaanse paarden, rootkits, polymorfe bedreigingen, cryptojacking, ransomware-aanvallen en zelfs kwaadaardige IP-adressen en phishing. Zelfs het laagste niveau van Webroot-antivirus (Webroot Antivirus) beschermt tegen deze bedreigingen. Door uw abonnement te verhogen naar een van de hogere niveaus (Internet Security Plus of Internet Security Complete) voegt u alleen incrementele verbeteringen toe, zoals ondersteuning voor mobiele apparaten, een wachtwoordbeheerder of veilige online opslag.

Webroot is altijd up-to-date en het vereist geen van uw systeembronnen om zo te blijven.

Gebruiksgemak: eenvoudig genoeg voor de meeste gebruikers

De tinten groen die het gebruikersdashboard van Webroot kleuren, zijn rustgevend genoeg, maar dat maakt Webroot niet gemakkelijk te gebruiken. Het basisdashboard vertelt u alles wat u moet weten over de toepassing, en het bevat een knop Scan My Computer waarmee u gemakkelijk naar believen een scan kunt starten.

Basisfuncties zijn ook opgenomen op de hoofddashboardpagina, maar als je een van de instellingen wilt aanpassen of als je een ander type scan wilt uitvoeren, moet je de instellingen voor elke sectie bekijken. Toch is het vinden en gebruiken van de beschikbare functies eenvoudig genoeg om te doen vanuit de categorie-instellingen. Geavanceerde instellingen geven u ook extra controle over wat er wordt gescand en wanneer, evenals enkele basisinstellingen van de toepassing.

Bottom Line

Omdat het een cloudgebaseerde applicatie is, hoeft Webroot nooit virusdefinities naar uw systeem te downloaden of de applicatie bij te werken om ervoor te zorgen dat de nieuwste dreigingsinformatie wordt gebruikt. Webroot is altijd up-to-date en het vereist geen van uw systeembronnen om zo te blijven. Dit betekent dat u altijd beschermd bent, zelfs tegen zero-day-exploits die sommige andere toepassingen mogelijk niet opvangen.

Prestaties: je weet niet eens dat het er is

Een ander voordeel van Webroot dat in de cloud is gevestigd, is dat uw systeem niet de verwerkingskracht hoeft te leveren voor scans of voor het onderzoeken van potentiële bedreigingen die tijdens een scan of gedragsmonitoring worden gedetecteerd. Als Webroot iets vindt dat er bedreigend uitziet, wordt het in quarantaine geplaatst waar het niets kan schaden totdat wordt vastgesteld dat het veilig is of volledig uit het systeem wordt verwijderd.

Dit alles gebeurt zonder merkbare verandering in de manier waarop uw computer werkt, omdat de rekenkracht die wordt gebruikt om dit mogelijk te maken zich in de cloud bevindt. Niet alleen zijn uw systeembronnen gratis zodat u kunt blijven doen wat u moet doen, maar Webroot kan zoveel bronnen als nodig putten uit zijn eigen bronnenpool in de cloud.

Het is ook vermeldenswaard dat Webroot goed samenwerkt met andere antivirusprogramma's, vooral Microsoft Windows Defender, waardoor het een zeer betaalbare add-on is voor gratis beveiligingsproducten of een back-up voor uw favoriete antivirusprogramma.

Extra hulpmiddelen: slechts een paar

Het enige gebied waarop Webroot mogelijk achterloopt op de concurrentie, is het opnemen van extra tools bij de antivirussoftware. U krijgt de basis: antivirus- en antimalwarebescherming, bescherming tegen identiteitsdiefstal (maar geen verzekering), bescherming tegen ransomware en een firewall, maar er is niet veel meer dan dat. Door uw serviceniveau met één stap te verhogen, krijgt u bescherming van mobiele apparaten en een wachtwoordbeheerder. Door uw service naar het beste niveau te verhogen, wordt u beschermd tegen tracking terwijl u online bent, plus 25 GB veilige, cloudgebaseerde opslag. Als je meer nodig hebt dan dat, zul je het niet vinden met Webroot.

Image
Image

Bottom Line

Als je problemen hebt met je Webroot-applicatie, is het gemakkelijk genoeg om hulp te krijgen. Van de veelvoorkomende problemen die worden benadrukt in het ondersteuningsforum tot een doorzoekbare kennisbank, veelgestelde vragen, communityforums, ondersteuningstickets en oproepen (die meer zijn voor pre-salesvragen), er is een manier om uw vragen 24/7 beantwoord te krijgen. En een functie die we erg leuk vinden, is dat al deze ondersteuningsopties worden bemand door mensen in de VS, Ierland en Australië, dus je kunt zelfs een heel cool accent tegenkomen tijdens je ondersteuningsontmoeting.

Prijs: zeer betaalbaar, tenzij u meerdere apparaten moet beschermen

Webroot is een van de meer betaalbare antivirusprogramma's die we zijn tegengekomen, tenzij je meerdere apparaten moet beschermen of mobiele bescherming nodig hebt. Voor ongeveer $ 24 per jaar kun je de standaard AntiVirus-applicatie krijgen, die waarschijnlijk alles zal doen wat de gemiddelde gebruiker nodig heeft, maar het zal maar goed zijn voor een enkel apparaat. Als je meer nodig hebt, kun je voor ongeveer $ 36 per jaar een niveau hoger naar Internet Security Plus springen om drie apparaten te beschermen, waaronder pc's en mobiele apparaten. Als u meer apparaten dan dat moet beschermen, kost het hoogste niveau, Internet Security Complete genaamd, ongeveer $ 48 per jaar en dekt het vijf apparaten.

Het is ook niet ongebruikelijk om verschillende promoties te vinden die die prijzen nog verder verlagen, dus kijk rond voordat je je definitieve aankoop doet.

Webroot wint in prijsflexibiliteit, eenvoudige implementatie en integratie met andere applicaties

Concurrentie: Webroot vs. Bitdefender

Als je het hebt over antivirusbescherming, is Bitdefender meestal top of mind, en terecht. Bitdefender is een van de best beoordeelde antivirusprogramma's op de markt. Het heeft een bijna perfecte beoordeling voor het opvangen van allerlei soorten bedreigingen, en het is heel gemakkelijk te gebruiken.

Webroot is moeilijk te vergelijken, uitsluitend op basis van tests in de antivirusindustrie, omdat Webroot zich anders gedraagt bij het volgen, vastleggen en verwijderen van virussen. Omdat het een cloudgebaseerde applicatie is, presteert het niet vaak goed in die tests. In de praktijk vangt Webroot echter bijna alle bedreigingen op. En volgens Gartner PeerInsights verdienen Webroot en Bitdefender beide een beoordeling van 4,5 (van de 5) voor productmogelijkheden.

Waar Webroot wint van Bitdefender (en slechts met een kleine marge) is de prijsflexibiliteit, het gemak van implementatie en integratie met andere applicaties, en de tijdigheid van ondersteuningsreacties.

Dus, als alle dingen relatief gelijk zijn, is Webroot misschien niet zo bekend als Bitdefender, maar voor de prijsbewuste mensen is het misschien een betere optie, vooral gezien de betere ondersteuningsreacties en opties (die nieuwe gebruikers mogelijk nodig hebben).

Een solide mid-range optie die goed werkt met andere antivirusprogramma's

Webroot krijgt misschien geen geweldige cijfers van testservices in de industrie, maar dat komt omdat die services niet weten hoe ze een cloudgebaseerde antivirustoepassing moeten testen. In praktisch gebruik lijkt Webroot net zo goed te zijn als de meeste andere mid-range opties die er zijn, op slechts enkele van de extra toeters en bellen. Maar het feit dat Webroot goed samenwerkt met andere antivirusprogramma's maakt het een aantrekkelijke toevoeging voor gebruikers die hun gratis bescherming willen verbeteren, en dat voor een betaalbare prijs.

Specs

  • Productnaam Webroot Secure Anywhere Antivirus
  • Prijs $29,99
  • Platform(en) Windows, Mac, Android, iOS
  • Type licentie Jaarlijks
  • Aantal beveiligde apparaten 1
  • Systeemvereisten (Windows) Microsoft Windows Vista 32-bit (alle edities); Windows Vista SP1, SP2 32- en 64-bit (alle edities); Windows 7 32- en 64-bits (alle edities), Windows 7 SP1 32- en 64-bits (alle edities); Windows 8 en 8.1, 32- en 64-bits; Windows 10 32- en 63-bits; Intel Pentium/Celeron-familie of AMD K6/Athlon/AMD Duron-familie, of compatibele processor; 128 MB RAM-geheugen; 15 MB ruimte op de harde schijf; internettoegang met huidige browser.
  • Systeemvereisten (Mac) macOS X 10.9 (Mavericks) of hoger; Intel Pentium/Celeron of AMD K6/Athlon/Duron of compatibele processor; 128 MB RAM; 15 MB ruimte op de harde schijf; internettoegang en huidige webbrowser.
  • Systeemvereisten (Android) Android OS versie 4.4 en nieuwer
  • Systeemvereisten (iOS) iOS 10 en nieuwer
  • Configuratiescherm/Beheer Ja, enkel eindpunt
  • Betalingsopties Mastercard, Visa, American Express, Discover, JCB, PayPal
  • Kosten $29,99/jr (1 apparaat), $44.99/jr (3 apparaten), 59.99/jr (5 apparaten)

Aanbevolen: