TotalAV Ultimate Antivirus Review: alles wat u moet weten

Inhoudsopgave:

TotalAV Ultimate Antivirus Review: alles wat u moet weten
TotalAV Ultimate Antivirus Review: alles wat u moet weten
Anonim

Bottom Line

TotalAV Ultimate Antivirus biedt bijna volledige bescherming, veel beveiligingsadd-ons en gemoedsrust, hoewel tegen een prijs die hoger is dan die van veel van de concurrentie.

TotalAV Ultimate Antivirus Review

Image
Image

Met tientallen beveiligingssuites die beschikbaar zijn om uw thuiscomputers te beschermen, onderscheidt de antivirusfamilie van TotalAV zich met een bijna complete reeks verdedigingen die werken op pc's, Macs en Androids, maar ook op iPhones en iPads. De gratis versie biedt minimalistische bescherming, terwijl het instapniveau Essential Antivirus een enkele computer verdedigt en zaken als een re altime virusscanner toevoegt. Het Pro-programma omvat drie computers en heeft een wachtwoordbeheerder, en het Ultimate-programma biedt prioriteitsondersteuning.

Hoewel het enkele van de nieuwste zelfverdedigingstechnieken van zijn concurrenten mist, maakt Ultimate Antivirus dit goed met een reeks add-ons. Het goede nieuws is dat ze samen zorgen voor een goede bescherming. Het slechte nieuws is dat de beste van hen extra kosten, waardoor het beveiligingsprogramma duur is. We gingen door en testten de antivirussoftware van TotalAV om te zien hoe deze zich verhoudt tot de andere services op de markt. Lees verder voor onze volledige versie.

Image
Image

Type bescherming: bijna volledige bescherming

Iedereen heeft tegenwoordig sterke antivirussoftware nodig, en TotalAV Antivirus Ultimate doet zijn naam eer aan door bijna volledige bescherming te bieden tegen het ergste dat internet te bieden heeft. Het combineert traditionele malware-scanning met re altime gedragsmonitoring om een infectie te stoppen.

Bovendien kan de firewall van TotalAV (webschildfunctie) uw computer scheiden van online hackers. Degenen die afdwalen van de veilige plaatsen van het web, zullen worden teruggedrongen door het blokkeren van gevaarlijke sites door TotalAV's Safe Site-browserextensies; er zijn versies voor Google Chrome en Microsoft Edge browsers.

Het nadeel is dat het programma niet de nieuwste bescherming heeft die zijn concurrenten, zoals Bitdefender Total Security en Kaspersky Total Security, bieden. Er is bijvoorbeeld geen verdediging tegen het kapen van een webcam of beschermde mappen om te voorkomen dat sleutelbestanden worden versleuteld door een ransomware-infectie. Er is geen ouderlijk toezicht om de schermtijd van een kind te beperken en aanstootgevend materiaal te blokkeren.

Scan locaties: In Your Face

Met links naar de scanners van het programma vooraan en in het midden, is het gemakkelijk om onderzoeken van uw systeem te starten, aan te passen en in te plannen. Vanuit het Dashboard is een Snelle of Systeemscan slechts één klik verwijderd. Het duurt even voordat scans midden in de nacht, wekelijks of maandelijks worden uitgevoerd.

De scankeuzes zijn flexibel, met de mogelijkheid om binnen gecomprimeerde bestanden te scannen, te scannen op privacybedreigingen en het programma in te stellen om automatisch externe media, zoals flashdrives, te scannen. Het nadeel is dat het niet de mogelijkheid heeft om e-mailbijlagen te scannen op phishing-pogingen of verborgen malware.

Image
Image

Soorten malware: traditionele malware en nieuwe bedreigingen

TotalAV dekt het scala aan bedreigingen van vandaag. Naast bescherming tegen traditionele bedreigingen, zoals trojans, rootkits en wormen, kan het vervelende en gevaarlijke spam, adware en spyware blokkeren.

Naast het verijdelen van de installatie van mogelijk ongewenste apps (PUA's), kan het programma phishing-pogingen van verdachte websites blokkeren. Het kan zich verdedigen tegen ransomware en een verscheidenheid aan nieuwe exploits.

TotalAV Ultimate's re altime scanner is ingesteld om virussen te vangen terwijl ze worden uitgevoerd en ze te stoppen. Het webschild kan ook sites blokkeren die bekende bronnen van malware zijn.

Gebruiksgemak: eenvoudig en ongecompliceerd

TotalAV Ultimate Antivirus duurde zes minuten om te downloaden en te installeren. Nadat het opstartbestand van 13,9 MB is uitgevoerd, wordt het programma automatisch geladen. De donkere interface voelt in het begin misschien niet uitnodigend aan, maar is gemakkelijk onder de knie te krijgen. De combinatie van horizontale visueel georiënteerde taakvakken en een verticaal menu met hoofdcategorieën aan de linkerkant zorgen voor een snelle route naar een verscheidenheid aan taken, zoals het optimaliseren van het systeem, het opslaan van wachtwoorden en het scannen van het systeem.

Een tandwielpictogram Instellingen bovenaan geeft u de leiding over welke functies zijn ingeschakeld met een lange lijst met aan/uit-selectievakjes. Ultimate Antivirus mist echter een eenvoudige algemene schuifbalk om de intensiteit van het programma aan te passen.

Er is een achterdeur naar TotalAV-programma's met een redelijk krachtig taakbalkpictogram. Naast het openen van het programma, kan het een snelle of systeemscan starten en bij TotalAV controleren op updates. Het kan ook het gebruikte programma en virale definities tonen.

TotalAV Antivirus Ultimate doet zijn naam eer aan door bijna volledige bescherming te bieden tegen het ergste dat internet te bieden heeft.

Bottom Line

Als je op zoek bent naar de basisversie van TotalAV Free, wees dan voorzichtig. Er zijn veel mijnenvelden die je proberen te laten betalen voor de verbeterde versie. Vermijd het vak met 'Get Protection Now', wat leidt tot een creditcardbetalingsscherm. Je kunt het beste naar de downloadpagina van TotalAV gaan en beginnen met het TotalAV_Setup.exe-bestand en het vanaf daar overnemen.

Updatefrequentie: nieuwe software indien nodig

Het hebben van nieuwe virale updates is de sleutel tot bescherming. Om de virale definities en Ultimate Antivirus fris, capabel en doelgericht te houden, werkt het bedrijf het programma dag en nacht automatisch bij. Als er nieuwe bedreigingen opduiken, reageert TotalAV, maakt een oplossing en distribueert deze naar de dertig miljoen gebruikers van het bedrijf. Sterker nog, het programma controleert op updates voordat het begint te scannen.

Als je wilt, is het gemakkelijk om handmatig te controleren op nieuwe software: klik met de rechtermuisknop op het taakbalkpictogram van het programma en selecteer Controleren op updates.

Image
Image

Prestaties: Snelle volledige scans

De volledige scan van Ultimate Antivirus is grondig, maar ook snel en zal u niet in de weg zitten. Het duurde 15 minuten en 13 seconden om een systeemscan uit te voeren van een 2-jarige Asus P2520L met een Core i3-processor, 8 GB RAM en een harde schijf van 500 GB met 119 GB aan bestanden.

Ironisch genoeg was een Quick Scan om 13:23 niet veel sneller. In tegenstelling tot sommige andere beveiligingsprogramma's, verbeteren deze prestaties niet met de tijd, omdat het programma leert waar het in uw systeem naar moet kijken en wat het moet negeren.

Het goede nieuws is dat Ultimate Antivirus een lichte aanraking heeft terwijl het bestanden onderzoekt. De computer is bruikbaar zonder waarneembare vertraging.

Silent Gamers: minder onderbrekingen

Al deze bescherming loopt het risico dat het in de weg staat om je computer daadwerkelijk te gebruiken. Als dat gebeurt, heeft Total AV een stille modus die kan worden geactiveerd in de instellingen van het programma. Het vermindert automatisch indringers en meldingen voor elke app die op volledig scherm draait.

Image
Image

Extra hulpmiddelen: VPN- en ID-bescherming tegen extra kosten

Net als andere beveiligingssuites wordt Ultimate Antivirus geleverd met veel goodies. Naast de System Tune-up-tool die het opstarten van het systeem stroomlijnt, is er de Schijfopruimer die dubbele bestanden en rommel kan verwijderen die uw harde schijf verstoppen. Het hulpprogramma Web Security helpt door advertenties te blokkeren.

De Identity Protection-functie werkt met kredietmonitor Experian om uw creditcardgebruik in de gaten te houden, evenals uw informatie die wordt weergegeven op sociale media en het dark web. Het kost $ 40 per jaar, veel minder dan op zichzelf staande ID-beschermingsservices, en omvat $ 1 miljoen aan verzekering om je identiteit te helpen herstellen en om nieuwe documenten te krijgen als je portemonnee wordt gestolen of verloren.

Het beste van het stel is het Safe Browsing Virtual Private Network (VPN) dat uw webverkeer versleutelt en verbergt. Het biedt de keuze om het OpenVPN- of IkeV2-protocol te gebruiken en heeft 228 verbindingspunten over de hele wereld. Het kost ongeveer $40 extra per jaar.

Soort ondersteuning: 24-7 Priority Service

TotalAV biedt 24 uur per dag, 7 dagen per week volledige ondersteuning voor zijn betaalde Essential- en Pro-programma's en voegt prioriteitsservice toe met Ultimate. U kunt het bedrijf een e-mail sturen of het online chatvenster gebruiken, maar het behandelt alleen factureringsproblemen aan de telefoon.

Over het algemeen was het personeel behulpzaam met vier van de vijf gestelde vragen. Eén bleef echter vijf dagen onbeantwoord, terwijl andere antwoorden binnen een paar uur of de volgende dag arriveerden. De antwoorden waren over het algemeen goed geïnformeerd.

Bovenaan de interface staat een link naar de ondersteuningspagina's van het bedrijf. De site heeft een hele reeks zelfbedieningsitems om te helpen bij het installeren en om het meeste uit het programma te halen. Naast een Knowledge Base die alles omvat, van planningsscans tot hoe de VPN werkt. De site heeft installatiehandleidingen, zelfstudies en hulp bij het verwijderen van het product. Voor Pro- en Ultimate-kopers is er zelfs een e-book over virussen.

TotalAV's Antivirus-familie onderscheidt zich met een bijna complete reeks verdedigingen die werken op pc's, Macs en Androids, maar ook op iPhones en iPads.

Prijs: redelijk geprijsd, geen onbeperkt abonnement

Naast TotalAV Free zijn er drie betaalde upgrades.

  • Voor $ 29 kun je drie apparaten beschermen met de Pro-versie en krijg je de re altime virusscanner van het bedrijf.
  • Als je vijf computers moet dekken, kost de Internet Security-versie $39 en voegt VPN Safe Browsing toe.
  • Bovenaan staat de Total Security. Het kost ongeveer $ 59, beschermt zes computers en verhoogt de dekking met prioriteitsondersteuning.

In tegenstelling tot anderen, heeft TotalAV geen onbeperkt abonnement om de computers van een groot gezin te beschermen. Plus, winkel rond, want deze producten worden vaak met maar liefst 60 procent afgeprijsd. Er is een 30-dagen geld-terug-tevredenheidsgarantie.

Concurrentie: TotalAV vs. Malwarebytes

TotalAV en Malwarebytes zijn beide middenklasse antivirusprogramma's die in veel opzichten op elkaar lijken. Malwarebytes gebruikt zowel virusdefinities als heuristieken om uw systeem te beschermen, maar scans kunnen traag zijn en om anti-ransomware te krijgen, moet u zich abonneren op de premiumversie van de applicatie.

TotalAV heeft anti-ransomware, maar biedt onvoldoende webcambescherming en scant geen e-mails op phishing-pogingen. Waar TotalAV schittert, is de ondersteuning die het klanten biedt en het aantal apparaten dat is inbegrepen in de licentievergoeding. TotalAV ondersteunt maximaal drie apparaten op een licentie, wat betekent dat u uw computer, tablet en telefoon indien nodig kunt beschermen. TotalAV biedt ook een aantal leuke add-ons, zoals een VPN en identiteitsbescherming die, indien gebundeld met de kosten van de antivirus, een goede prijs-kwaliteitverhouding maken, vooral als u meerdere apparaten probeert te ondersteunen.

Kost meer, maar biedt een paar goede add-ons

Het heeft misschien niet alle verdedigingen zoals zijn concurrenten, maar TotalAV's Total Security kan effectief beschermen tegen allerlei soorten malware met alles van traditionele virusmatching tot een re altime scanner. Hoewel de producten duur zijn in vergelijking met andere, bieden de add-on VPN en ID Protection een goede basis voor het beschermen van uw computers.

Specs

  • Productnaam TotalAV Ultimate Antivirus 2019
  • Prijs $150.00
  • Platforms Windows (XP/Vista, 7, 8.1, 10); Mac (OSX 10.8 tot en met macOS 10.14); iOS (8.0 tot 10.3.1); en Androids (versie 4.1 of nieuwer). Geen Linux-apps gericht op consumenten.
  • Type licentie Jaarlijks
  • Aantal beveiligde apparaten TotalAV Ultimate: 5 systemen
  • Systeemvereisten Windows en Mac: 1 GB of meer RAM en 800 MB opslagruimte; Android: 50 MB opslagruimte; iOS: 69 MB opslagruimte
  • Configuratiescherm/Administratie Online-account en lokaal dashboard
  • Betalingsopties Creditcard, Paypal

Aanbevolen: