Hoe DNS-cache op een Mac te spoelen

Inhoudsopgave:

Hoe DNS-cache op een Mac te spoelen
Hoe DNS-cache op een Mac te spoelen
Anonim

Wat te weten

  • Typ Terminal in Spotlight of ga naar Go > Utilities > Terminal.
  • Voer in het Terminal-venster de opdracht in: sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder

Dit artikel legt uit hoe je de DNS-cache op een Mac kunt leegmaken.

Hoe reset ik mijn DNS op een Mac?

Als je verbindingsproblemen ondervindt, kun je deze mogelijk oplossen door het lokale record van de domeinnaamserver (DNS)-informatie die op je Mac is opgeslagen opnieuw in te stellen. Deze informatie kan verouderd of beschadigd zijn, waardoor websites niet kunnen worden geladen en uw verbinding kan vertragen. Om de DNS-cache op een Mac te resetten, moet je een Terminal-opdracht op je Mac invoeren.

Hier leest u hoe u uw DNS-cache op een Mac kunt leegmaken:

  1. Typ Command+ Space om Spotlight te openen.

    Image
    Image
  2. Typ Terminal en selecteer Terminal in de zoekresultaten.

    Image
    Image

    U kunt Terminal ook openen door te navigeren naar Go > Utilities > Terminal.

  3. Voer deze opdracht in het Terminal-venster in: sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder en druk vervolgens op Enter.

    Image
    Image

    Deze opdracht werkt alleen in macOS El Capitan en nieuwer. Als je een oudere versie van macOS hebt, kijk dan in het volgende gedeelte voor de juiste opdracht.

  4. Typ uw wachtwoord en druk nogmaals op enter.

    Image
    Image

    Het wachtwoord verschijnt niet in Terminal terwijl u het typt. Typ gewoon het wachtwoord en druk op enter.

  5. Uw DNS-cache wordt gereset, maar er zal geen bericht van die strekking zijn in de Terminal. Wanneer een nieuwe regel verschijnt, geeft dit aan dat de opdracht is uitgevoerd.

    Image
    Image

DNS doorspoelen in oudere versies van macOS

Oudere versies van macOS gebruiken verschillende Terminal-commando's om de DNS door te spoelen. U begint echter met het openen van een Terminal-venster, ongeacht welke macOS-versie u gebruikt.

Hier zijn de opdrachten om DNS in elke versie van macOS te spoelen:

  • El Capitan en nieuwer: sudo dscacheutil -flushcache; sudo killall -HUP mDNSResponder
  • Yosemite: sudo killall -HUP mDNSResponder
  • Lion, Mountain Lion en Mavericks: sudo dscacheutil –flushcache
  • Snow Leopard: sudo lookupd –flushcache
  • Tiger: lookupd –flushcache

Wat doet het doorspoelen van een DNS?

Telkens wanneer u via internet toegang probeert te krijgen tot een website, maakt u verbinding met een DNS-server die uw webbrowser vertelt waar hij heen moet. De DNS-server houdt een directory bij met websites en IP-adressen, waardoor deze naar het website-adres kan kijken, het bijbehorende IP-adres kan vinden en dit aan uw webbrowser kan verstrekken. Die informatie wordt vervolgens op je Mac opgeslagen in een DNS-cache.

Wanneer je probeert toegang te krijgen tot een website waar je onlangs bent geweest, gebruikt je Mac de DNS-cache in plaats van te controleren met een echte DNS-server. Dat scheelt tijd, waardoor de website sneller laadt. De webbrowser hoeft niet de extra stap te doorlopen om te communiceren met een externe DNS-server, wat resulteert in minder tijd tussen het invoeren van een websiteadres en het laden van de website.

Als de lokale DNS-cache corrupt of verouderd is, is het net alsof je een oud telefoonboek probeert te gebruiken of een adresboek dat iemand heeft vernield. Uw webbrowser controleert de cache om een IP-adres te vinden voor de website die u probeert te bezoeken, en vindt het verkeerde adres of een onbruikbaar adres. Dat kan het proces vertragen of voorkomen dat websites of specifieke website-elementen, zoals video's, worden geladen.

Wanneer je je DNS-cache leegmaakt, instrueer je je Mac om de lokale DNS-records te verwijderen. Dat dwingt uw webbrowser om te controleren met een echte DNS-server de volgende keer dat u probeert toegang te krijgen tot een website. U moet uw DNS-cache altijd leegmaken nadat u de DNS-servers op uw Mac hebt gewijzigd. Het kan ook handig zijn als je verbindingsproblemen hebt.

FAQ

    Hoe controleer ik de DNS-cache op een Mac?

    Open de ingebouwde console-logviewer-app op je Mac en typ any:mdnsresponder in de zoekbalk. Start vervolgens Terminal, typ sudo killall –INFO mDNSResponder en druk op Enter of Return Terug in de Console-app, kunt u een lijst met gecachte DNS-records bekijken.

    Hoe wis ik de DNS-cache op Windows 10?

    Om de DNS-cache op Windows 10 te wissen, opent u het dialoogvenster Uitvoeren, typt u ipconfig /flushdns en klikt u op OK. U kunt dezelfde opdracht ook gebruiken in de Windows-opdrachtprompt als u meer informatie over het proces wilt.

    Wat is DNS-cachevergiftiging?

    DNS-cachevergiftiging, ook wel DNS-spoofing genoemd, is wanneer iemand opzettelijk valse of onjuiste informatie invoert in een DNS-cache. Nadat de valse informatie is ingevoerd, zullen toekomstige DNS-query's onjuiste antwoorden retourneren en gebruikers naar de verkeerde websites leiden.

Aanbevolen: