Hoe woorden van voorspellende tekst op iPhone te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe woorden van voorspellende tekst op iPhone te verwijderen
Hoe woorden van voorspellende tekst op iPhone te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om het woordenboek met voorspellende tekst opnieuw in te stellen: Open Instellingen > Algemeen > Telefoon overzetten of resetten> Reset > Reset toetsenbordwoordenboek.
  • Dwing voorspellende tekst af om het gewenste woord te gebruiken door een snelkoppeling toe te voegen in Settings > General > Toetsenbord > Tekstvervanging.
  • Als je een onjuiste suggestie van voorspellende tekst accepteert, tik je op backspace en selecteer je de juiste.

Dit artikel legt uit hoe je woorden uit de voorspellende tekst van de iPhone kunt verwijderen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn iPhone woorden vergeet?

Voorspellende tekst is een waardevolle functie die raadt welke woorden je typt of gaat invoeren op je iPhone. Het is echter alleen nuttig als het correct raadt, en soms krijgt het een verkeerd idee.

Vind je deze functie niet leuk? Je kunt de voorspellende tekst van de iPhone uitschakelen in Instellingen.

De enige manier om een iPhone woorden uit het woordenboek met voorspellende tekst te laten vergeten, is door het woordenboek opnieuw in te stellen. U kunt geen afzonderlijke vermeldingen in het woordenboek voor voorspellende tekst bewerken en u kunt geen afzonderlijke woorden verwijderen. Als je veel onjuiste of ongewenste suggesties krijgt, is de beste oplossing om voorspellende tekst opnieuw in te stellen en helemaal opnieuw te beginnen.

Als je een oude iPhone-gebruiker bent, vraag je je misschien af waar de kleine "x" is gebleven, waardoor je het voorgestelde woord kon verwijderen. Apple heeft deze mogelijkheid verwijderd in een update naar iOS.

Hier leest u hoe u het woordenboek voor voorspellende tekst van uw iPhone kunt resetten:

  1. Open Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Telefoon overzetten of resetten.

    Image
    Image
  4. Tik op Reset.
  5. Tik op Reset toetsenbordwoordenboek.
  6. Voer uw PIN in als daarom wordt gevraagd.
  7. Tik op Woordenboek resetten.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik een woord uit voorspellende tekst?

Je kunt een woord niet uit tekstvoorspelling verwijderen, maar je kunt voorspellende tekst wel forceren om een specifieke suggestie te geven voor een bepaald ding dat je typt. Als uw voorspellende tekst een onjuiste spelling of een niet-gerelateerd woord bevat, kunt u dit het beste oplossen door een handmatige snelkoppeling te maken. Om dit te doen, voert u de verkeerde spelling in als een snelkoppeling en de juiste spelling als een zin.

Hier leest u hoe u voorspellende tekst kunt forceren om een woord correct te spellen:

  1. Open Instellingen en tik op Algemeen.
  2. Tik op Toetsenbord.
  3. Tik op Tekstvervanging.

    Image
    Image
  4. Tik op +.
  5. Voer de juiste spelling in het veld Phrase in.
  6. Voer de verkeerde spelling of suggestie in het veld Snelkoppeling in.

    Image
    Image
  7. Voorspellende tekst geeft vanaf nu niet langer de verkeerde suggestie als je het woord typt. In plaats daarvan wordt het automatisch gemarkeerd en vervolgens vervangen wanneer u op spatie tikt.

Hoe bewerk je voorspellende tekst op de iPhone?

Er is geen manier om voorspellende tekst rechtstreeks op een iPhone te bewerken. Als u één woord uit het woordenboek voor voorspellende tekst wilt verwijderen, is de enige manier om het woordenboek opnieuw in te stellen. In eerdere versies van iOS kon je woorden direct uit het woordenboek met voorspellende tekst verwijderen, maar dat is niet meer mogelijk. Als je nog een oudere versie van iOS hebt, zoek dan naar een klein X-pictogram in de voorspellende tekstballon. Als je elke keer dat de onjuiste suggestie verschijnt op X tikt, wordt het woord uiteindelijk uit het woordenboek met voorspellende tekst verwijderd.

Als je per ongeluk een onjuiste suggestie van voorspellende tekst accepteert, kun je dit ongedaan maken door op backspace te tikken en de juiste te selecteren. Als de iPhone niet de juiste suggestie doet, blijft u op backspace tikken en typt u handmatig het gewenste woord.

FAQ

    Hoe zet ik voorspellende tekst op een iPhone aan?

    Voorspellende tekst is standaard ingeschakeld, maar het is gemakkelijk om het weer in te schakelen als je het uitschakelt. Om tekstvoorspelling op een iPhone in te schakelen, opent u de app Instellingen en tikt u op Algemeen Tik op Toetsenbord, en tik vervolgens op de schakelaar naast Predictive om de functie in (groen) te zetten. Of houd tijdens het typen het emoji-pictogram ingedrukt, tik op Toetsenbordinstellingen en schakel vervolgens Voorspellend in.

    Hoe zet ik voorspellende tekst op een iPhone uit?

    Voorspellende tekst is standaard ingeschakeld, maar is eenvoudig uit te schakelen. Om tekstvoorspelling op een iPhone uit te schakelen, opent u de app Instellingen en tikt u op Algemeen Tik op Toetsenbord, en tik vervolgens op de schakelaar naast Predictive om de functie uit te schakelen. Of houd tijdens het typen het emoji-pictogram ingedrukt, tik op Toetsenbordinstellingen en schakel Voorspellend uit.

Aanbevolen: