T9 Voorspellende tekst maakte sms'en op mobiele telefoons eenvoudig

Inhoudsopgave:

T9 Voorspellende tekst maakte sms'en op mobiele telefoons eenvoudig
T9 Voorspellende tekst maakte sms'en op mobiele telefoons eenvoudig
Anonim

Het acroniem T9 staat voor Tekst op 9 toetsen. T9 "voorspellend sms'en" is een hulpmiddel dat voornamelijk wordt gebruikt op niet-smartphones (die met slechts een toetsenbord met negen toetsen dat vergelijkbaar is met een telefoon) om gebruikers in staat te stellen sneller en gemakkelijker te sms'en.

Image
Image

Is negen toetsen genoeg om te sms'en?

Als je nu een smartphone hebt met een volledig toetsenbord, weet je nog wanneer je probeerde een sms-bericht te verzenden op je oude clamshell-telefoon? Het was T9 die het mogelijk maakte om berichten op een klein apparaat op te stellen, waardoor sms-berichten en e-mail naar mobiele apparaten werden gebracht op een manier die voorheen nooit effectief was.

True - de meeste gebruikers van mobiele telefoons hebben nu smartphones (een onderzoek van Pew Research meldt dat vanaf 2019 81 procent van de Amerikaanse volwassenen een smartphone bezit, in tegenstelling tot slechts 15 procent die een mobiele telefoon bezit die geen smartphone is). Maar het kleine formaat van het toetsenbord op smartphones kan het nog steeds moeilijk maken om berichten op te stellen, dus voorspellende tekst (niet alleen T9 voorspellende tekst) is nog steeds belangrijk.

Iedereen die een mobiele telefoon met negen toetsen heeft, zal T9 een cruciaal hulpmiddel vinden. Maar zelfs sommige smartphonegebruikers kiezen ervoor om hiervan te profiteren via de verschillende Android- of iPhone-apps die een T9-toetsenbord aan een apparaat toevoegen. Deze gebruikers waarderen het grotere raster van negen cijfers en hebben vaak een niveau van comfort ontwikkeld met het T9-toetsenbord op eerdere telefoons, zodat ze merken dat sms'en sneller gaat als ze het gebruiken.

Maar hoewel T9 pionierde met het idee van voorspellende tekst, is het niet alleen voor T9-toetsenborden. Smartphones met een volledig toetsenbord maken meestal gebruik van een soort voorspellende tekst, zelfs als deze niet T9-specifiek is.

Hoe T9 werkt op mobiele telefoons met toetsenborden met negen toetsen

T9 stelt je in staat hele woorden in te voeren door een enkele toets op een letter te drukken, in plaats van meerdere keren op een toets te moeten tikken om door alle mogelijke letters te draaien totdat je bij de gewenste letter komt. Als u bijvoorbeeld de multi-tapmethode zonder T9 gebruikt, moet u vier keer op "7" drukken om de letter "s" te krijgen.

Overweeg de noodzaak om het woord "goed" te schrijven: je zou beginnen met de "4" om "g" te krijgen, maar hoe zit het met de twee "o"s? Om "o" te krijgen, zou je plak de "6" drie keer en daarna nog drie keer voor de tweede "o": Ouch. Als T9 is ingeschakeld, hoeft u slechts één keer per letter op elk cijfer te tikken: "4663". Dit komt omdat T9 "leert" op basis van de gebruiker ervaringen en slaat veelgebruikte woorden op in het voorspellende woordenboek.

De voorspellende technologie van T9

T9 is een gepatenteerde technologie die oorspronkelijk werd ontwikkeld door Martin King en andere uitvinders bij Tegic Communications, dat nu deel uitmaakt van Nuance Communications. T9 is ontworpen om slimmer te worden, gebaseerd op de woorden die door de gebruiker zijn ingevoerd. Wanneer bepaalde getallen worden ingevoerd, zoekt T9 woorden op in het snel toegankelijke woordenboek. Wanneer een numerieke reeks verschillende woorden kan opleveren, geeft T9 het woord weer dat het meest door de gebruiker is ingevoerd.

Als een nieuw woord wordt getypt dat niet in het T9-woordenboek staat, voegt de software het toe aan de voorspellende database zodat het de volgende keer wordt weergegeven. Hoewel T9 kan leren op basis van gebruikerservaringen, raadt het niet altijd het woord dat u bedoelt correct. "4663" kan bijvoorbeeld ook "hood", "home" en "weg" spellen. Wanneer meerdere woorden kunnen worden gemaakt door dezelfde numerieke reeks, worden ze textoniemen genoemd.

Sommige versies van T9 hebben slimme interpunctie. Dit stelt de gebruiker in staat om interpunctie van woorden (d.w.z. de apostrof in "niet) en interpunctie van zinnen (d.w.z. een punt aan het einde van een zin) toe te voegen met behulp van de toets "1".

T9 kan ook woordparen leren die je vaak gebruikt om het volgende woord te voorspellen. T9 zou bijvoorbeeld kunnen raden dat je 'home' gaat typen na 'go' als je 'go home' vaak gebruikt.

T9 en voorspellende tekst op smartphones

Smartphones blijven voorspellende tekst gebruiken, hoewel dit meestal wordt gebruikt op volledige toetsenborden in plaats van T9-toetsenborden. Ook wel autocorrectie genoemd op smartphones, voorspellende tekst is de bron van veel hilarische fouten en heeft honderden berichten en websites gegenereerd die zijn gewijd aan enkele van de meer flagrante fouten.

Smartphone-bezitters die toch terug willen naar de (vermeende) eenvoudigere dagen van het T9-toetsenbord, kunnen een van een aantal apps installeren. Overweeg op Android Perfect Keyboard of A Keyboard. Probeer op iOS-apparaten Type 9.

Misschien komen T9-sms'en en e-mails weer in zwang, vergelijkbaar met de terugkeer van vinyldraaitafels: veel gebruikers pleiten nog steeds voor gebruiksgemak, eenvoud en snelheid.

FAQ

    Hoe schakel ik willekeurige T9 voorspellende tekst op mijn T9 Go-toetsenbord uit?

    Je kunt T9 uitschakelen op het Go-toetsenbord. Ga naar Instellingen > Toetsenbord en talen > Android-toetsenbordinstellingen > Automatisch aanvullen uitschakelen U kunt ook lang op de taalknop drukken, zoals Engels, en Switch Layout selecteren in het menu om te schakelen tussen het standaardtoetsenbord en T9.

    Hoe typ je 0 op een T9-toetsenbord?

    Als u eenmaal op de toets 0 drukt, wordt een spatie ingevoerd. Om het cijfer 0 te typen, drukt u op de toets om de invoermethode te wijzigen in Getal. Als u vervolgens op de toets 0 drukt, wordt het nummer 0. ingevoerd

Aanbevolen: