Scannen op Chromebook

Inhoudsopgave:

Scannen op Chromebook
Scannen op Chromebook
Anonim

Wat te weten

  • Zoek het IP-adres van uw HP-printer. Kijk in het menu op de printer onder Voorkeuren > Options > Wireless Settings (of iets dergelijks).
  • Open Google Chrome en typ het IP-adres van de printer in het URL-veld om het printermenu te openen. Selecteer Scan.
  • Als je een fout ziet, ga dan naar Instellingen > Beheerderinstellingen. Vink het vakje aan naast Webscan inschakelen. Ga naar het tabblad Scan en selecteer Start Scan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u scant op een Chromebook met behulp van de Embedded Web Server (EWS) die voornamelijk op Hewlett Packard-printers te vinden is. Het bevat ook informatie over het gebruik van de scan-to-web-service van een printer of het gebruik van uw mobiele apparaat en Google Drive.

Scannen op Chromebook met EWS

Een van de meest voorkomende printerfabrikanten op de markt is Hewlett Packard. De meeste HP printers hebben een functie genaamd Embedded Web Server (EWS). U kunt elk document op Chromebook scannen met HP's Embedded Web Server (EWS). Hier is hoe.

  1. Voordat u EWS op uw Chromebook kunt gebruiken, moet u het IP-adres van uw printer vinden. De eenvoudigste manier om dit te doen is via het ingebouwde menu op de printer, onder Voorkeuren > Options > Wireless Settings (als het een draadloze printer is). Mogelijk ziet u ook een View Wireless Details optie om het IP-adres te bekijken.

    Het menupad om de draadloze instellingen te vinden kan enigszins verschillen, afhankelijk van uw printermodel.

  2. Zodra u het IP-adres van uw HP-printer heeft, start u Google Chrome op uw Chromebook en typt u dat IP-adres in het URL-adresveld. U ziet het hoofdmenu voor uw printer.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Scan tabblad. Onder Webscan, als u deze functie nog nooit eerder hebt gebruikt, ziet u waarschijnlijk een foutmelding dat de functie is uitgeschakeld.

    Image
    Image
  4. Als dit het geval is, selecteert u het tabblad Instellingen. Selecteer vervolgens in het linkermenu onder Security Administrator Settings. Schakel het selectievakje in om de functie Webscan in te schakelen. Selecteer Toepassen als je klaar bent.

    Image
    Image
  5. Als u nu terugkeert naar het tabblad Scan, ziet u de scaninstellingen waar u het type uitvoerdocument, de resolutie, de kwaliteit en andere instellingen kunt aanpassen. Selecteer Start Scan om uw printer het document te laten scannen dat u op het scannerbed hebt geplaatst.

    Image
    Image
  6. Hiermee wordt een nieuw tabblad in uw browser geopend waar u de afbeelding van de scan ziet verschijnen. Wanneer de scan is voltooid, kunt u met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken en Afbeelding opslaan als selecteren om deze op uw Chromebook- of Google Drive-account op te slaan.

    Image
    Image
  7. Je kunt dit proces zo vaak herhalen als je wilt om extra documenten of foto's te scannen.

Scannen op Chromebook met Scannen naar cloud

Als je geen HP-printer hebt, zijn er nog een aantal opties beschikbaar om te scannen op Chromebook.

Veel Epson-printers worden bijvoorbeeld geleverd met een functie Scannen naar cloud. Om dit te gebruiken, moet u naar de Epson Connect-webpagina gaan om een nieuw account aan te maken. Nadat u bent aangemeld, selecteert u Scannen naar cloud > Bestemmingslijst > Toevoegen en kiest u de cloud service (zoals Google Drive) waar u uw scans in de cloud wilt opslaan.

Als u klaar bent, hoeft u alleen maar de instelling Scannen naar cloud op uw Epson-bedieningspaneel te selecteren om een scan te starten en deze naar uw favoriete cloudservice te verzenden. Zodra de scan is voltooid, hebt u toegang tot de cloudservice met uw Chromebook om het gescande document op te halen.

Als u overal wilt afdrukken met uw Chromebook, is Google Cloudprinter een geweldige optie. Hoewel deze service geen scanfunctie bevat, is het een gemakkelijke manier om thuis via internet naar uw printer af te drukken, waar u ook bent.

Scannen naar cloud met uw mobiele apparaat

Een andere geweldige oplossing om documenten naar uw Chromebook te scannen, is door uw mobiele apparaat te gebruiken om te scannen in plaats van een printer.

Er zijn veel geweldige apps die je op je mobiel kunt installeren om documenten te scannen, maar dat is niet nodig. Als je iOS 11 hebt, is er een nieuwe scanfunctie in de Notes-app. Op Android kunt u scannen met de Google Drive-app.

Dit is meestal net zo eenvoudig als het openen van de app en tikken op Scan.

Image
Image

De meeste van deze apps knippen automatisch extra ruimte rond de scan weg (vastgelegd met de camera van uw mobiele telefoon). U kunt het vervolgens opslaan als een PDF-bestand op uw cloudopslagaccount. Sommige apps bevatten ook het opslaan naar andere bestandsindelingen.

Aanbevolen: