Een document scannen in Windows

Inhoudsopgave:

Een document scannen in Windows
Een document scannen in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Open Windows Fax en Scan > zet scanner aan > selecteer Nieuwe scan in werkbalk > selecteer scanner > pas > aan Scan.
  • Eenmaal gescand: selecteer Doorsturen als fax/E-mail om fax/e-mail te verzenden, selecteer Opslaan alsom op de harde schijf op te slaan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een document scant met een speciale scanner of een multifunctionele printer (MFP) samen met de ingebouwde Windows Fax- en scansoftware in Windows 7, 8 en 10.

Image
Image

Open Windows Fax- en scanprogramma

Image
Image

De snelste en gemakkelijkste manier om Windows Faxen en scannen te openen, is ernaar te zoeken. Typ " Windows Fax" in de zoekbalk en selecteer het in de zoekresultaten.

In Windows 10 bevindt de zoekbalk zich direct naast de Start-knop. In eerdere versies van Windows bevond de zoekbalk zich mogelijk in het menu Start.

Als u liever niet zoekt, is Windows Faxen en scannen beschikbaar via het menu Start in elke versie van Windows:

Windows 10: Start > Accessoires

Windows 8: Startscherm > Apps

Windows 7: Start > Alle programma's

Windows Fax- en scanprogramma gebruiken

Image
Image

Windows Faxen en scannen ziet er hetzelfde uit in Windows 7, 8 en 10 omdat Microsoft de interface van het programma niet heeft bijgewerkt sinds de introductie ervan in Windows Vista. Welke versie van Windows u ook gebruikt, volg deze instructies om een document of foto op uw MFP of zelfstandige scanner te scannen:

  1. Schakel uw scanner of MFP in als u dat nog niet heeft gedaan.
  2. Selecteer Nieuwe scan in de blauwe werkbalk. Het venster Nieuwe scan verschijnt na een paar seconden.
  3. Selecteer in het venster Apparaat selecteren de scanner die u wilt gebruiken.
  4. Selecteer OK.
  5. Wijzig in het venster Nieuwe scan een van de scanner- en scanopties (zoals de bestandsindeling waarin u wilt opslaan) aan de linkerkant van het venster.
  6. Selecteer Preview om een voorbeeld van de scan in het venster te bekijken.
  7. Scan het document door Scan. te kiezen

Scannen met gescande documenten

Image
Image

Nadat uw scanner het document heeft gescand, verschijnt het in het documentvenster in het Windows Faxen en scannen-venster. Scrol omhoog en omlaag in het paneel om het hele gescande document te bekijken.

Nu kun je beslissen wat je met het document kunt doen door van links naar rechts op een van de opties te klikken in de blauwe menubalk bovenaan het venster:

  • Selecteer Doorsturen als fax om het gescande document te faxen naar een of meer ontvangers in Windows Faxen en scannen.
  • Selecteer Doorsturen als e-mail om het gescande document als bestandsbijlage te verzenden in een e-mailbericht dat u naar een of meer personen kunt sturen.

Nadat je deze optie hebt gekozen, verschijnt er een nieuw berichtvenster in je favoriete e-mailprogramma met het bestand als bijlage, zodat je je bericht kunt adresseren, typen en verzenden.

Selecteer Opslaan als om het venster Opslaan als te openen, zodat u het document onder een andere naam, in een andere grafische bestandsindeling of in een andere map kunt opslaan.

Zelfs als u niets doet met het document of de foto die u hebt gescand, slaat Windows Faxen en scannen uw scan automatisch op als een bestand, zodat u eerdere scans op elk moment kunt bekijken wanneer u het programma opent.

Bekijk een bestand door de naam van het document of de foto in de bestandslijst te selecteren. De gescande tekst of foto verschijnt in het documentvenster, zodat u kunt controleren of het bestand bevat wat u verwacht. Vervolgens kunt u alle verzend- of opslagtaken uitvoeren die ik eerder heb besproken.

Aanbevolen: