Hoe te openen, bewerken, & MAS-bestanden converteren

Inhoudsopgave:

Hoe te openen, bewerken, & MAS-bestanden converteren
Hoe te openen, bewerken, & MAS-bestanden converteren
Anonim

Wat te weten

  • Sommige MAS-bestanden zijn Microsoft Access Stored Procedure Shortcut-bestanden.
  • Open er een met MS Access.
  • Converteer naar een ander formaat met hetzelfde programma.

Dit artikel legt de verschillende bestandsindelingen uit die de MAS-bestandsextensie gebruiken, plus hoe u er een opent en wat uw opties zijn voor het converteren van een MAS-bestand.

Wat is een MAS-bestand?

Een bestand met de MAS-bestandsextensie is hoogstwaarschijnlijk een Microsoft Access Stored Procedure Shortcut-bestand. In deze indeling wordt een query opgeslagen die vooraf is geschreven en wordt gebruikt door een Microsoft Access-database.

Image
Image

Een ander formaat dat deze bestandsextensie gebruikt, is rFactor Track, dat wordt gebruikt door Image Space's rFactor racesimulatievideospel. Het slaat informatie op over hoe de racebaan eruit moet zien. Bovendien bevatten sommige MAS-bestanden andere activa zoals voertuig- en geluidsgegevens en worden ze soms naast MFT-bestanden weergegeven.

Als het niet in een van deze formaten is, kan uw bestand in plaats daarvan een MEGA Alignment Sequence-bestand zijn dat genetische informatie in binair formaat opslaat voor gebruik met de MEGA-software. Dit formaat wordt gebruikt om genetische codes tussen verschillende monsters op elkaar af te stemmen.

Hoe een MAS-bestand te openen

Microsoft Access Stored Procedure Shortcut-bestanden openen met Microsoft Access.

rFactor is de software die rFactor Track-bestanden opent. Sommige standaard MAS-bestanden worden standaard geïnstalleerd in de map \rFactor2\Installed\. Ook beschikbaar op de rFactor-website is gMotor MAS File Utility, een draagbaar programma (u hoeft het niet te installeren) dat dit soort bestanden opent via zijn File > Open menu.

gMotor MAS File Utility is ook opgenomen in de download "rFactor mod development tool pack", die u ook op hun downloadpagina kunt vinden. Je kunt het hele pakket downloaden of alleen het hulpprogramma zelf.

De software die wordt gebruikt om MEGA Alignment Sequence-bestanden te openen, heet MEGA. Gebruik de tool Alignment Explorer via Align > Open Saved Alignment Session. Deze applicatie kan het bestand gebruiken om andere bestanden te maken, zoals MEGA Tree Session-bestanden (. MTS).

Als deze programma's je MAS-bestand niet openen, wil je misschien een teksteditor proberen zoals Kladblok in Windows, TextEdit in macOS of een ander gratis teksteditorprogramma. Wanneer je een bestand als een tekstdocument bekijkt, kun je vaak een paar woorden vinden die je helpen de indeling te identificeren, wat vaak erg handig is bij het vinden van een geschikt programma dat dat specifieke bestand kan openen.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, kijk dan hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie voor die wijziging aanbrengen in Windows.

Een MAS-bestand converteren

Het is onwaarschijnlijk dat MAS-bestanden die met Access worden gebruikt, kunnen worden geconverteerd naar een ander formaat, maar u kunt het voor de zekerheid proberen. Als het mogelijk is, kunt u dit doen via het File > Save As menu.

Als je een rFactor-bestand wilt converteren, zoek dan in het menu naar een File > Save As ofExport optie, dat is meestal hoe softwareprogramma's bestandsformaten converteren.

Hoewel MEGA wordt gebruikt om sommige MAS-bestanden te openen, is het onwaarschijnlijk dat het Alignment Sequence-bestanden kan converteren - ze lijken een beperkt doel te hebben en zijn dus waarschijnlijk niet bedoeld om in een ander formaat te bestaan. Kijk echter nogmaals in het menu voor een conversie-optie.

Kan het nog steeds niet openen?

Een bestand dat nog steeds niet wordt geopend na het proberen van de bovenstaande suggesties, is mogelijk geen MAS-bestand. Zorg ervoor dat u de bestandsextensie dubbel controleert. Er zijn zeker veel voorbeelden van gelijk gespelde bestandsextensies die helemaal niets te maken hebben met MAS-bestanden, waarbij MAT en AMS een paar zijn.

Als uw bestand de. MAS-bestandsextensie niet gebruikt, gebruikt u het zoekvak bovenaan deze pagina of gaat u naar Google om meer te weten te komen over de bestandsextensie om te zien in welke indeling het bestand is en wat programma kan het openen of converteren.

Aanbevolen: