Een map maken op de iPad

Inhoudsopgave:

Een map maken op de iPad
Een map maken op de iPad
Anonim

Wat te weten

  • Sleep een app bovenop een andere app om een map te maken waarin de twee apps samen staan. Na het maken kunt u uw map een naam geven.
  • Sleep apps boven op de map om ze aan de map toe te voegen.
  • Sleep apps uit de map en zet ze buiten de map om ze te verwijderen. Zodra alle apps zijn verwijderd, verdwijnt de map.

Het mooie van de iPad is hoeveel geweldige apps je ervoor kunt downloaden. Maar daar hangt een prijskaartje aan: veel apps op je iPad! Maak een map voor je apps om alles netjes te houden.

Een map maken op de iPad

  1. Pak de app op met je vinger Als je niet bekend bent met het verplaatsen van apps over het iPad-scherm, kun je een app 'oppakken' door je vinger erop te houden voor een paar seconden. Het app-pictogram wordt iets groter en waar u uw vinger ook beweegt, de app blijft volgen zolang u uw vinger op het scherm houdt. Als je van het ene scherm met apps naar een ander scherm wilt gaan, beweeg je je vinger gewoon naar de uiterste rand van het scherm van de iPad en wacht je tot het scherm verandert.

    Image
    Image
  2. Drop de app op een ander app-pictogram Maak een map door een app naar een andere app in dezelfde map te slepen. Nadat u de app hebt opgehaald, maakt u een map door deze naar een andere gewenste app in dezelfde map te slepen. Wanneer u boven de bestemmings-app zweeft, knippert de app een paar keer en wordt vervolgens uitgevouwen in een mapweergave. Zet de app gewoon in dat nieuwe mapscherm om de map te maken.

    Image
    Image
  3. Geef de map een naam De iPad geeft de map een standaardnaam zoals Games, Business of Entertainment wanneer u deze aanmaakt. Maar als u een aangepaste naam voor de map wilt, is deze eenvoudig te bewerken. Eerst moet je uit de mapweergave zijn. Verlaat een map door op de Home-knop te klikken. Houd op het startscherm uw vinger op de map totdat alle apps op het scherm trillen. Til vervolgens uw vinger op en tik vervolgens op de map om deze uit te vouwen. De mapnaam bovenaan het scherm kan worden bewerkt door erop te tikken, waardoor het schermtoetsenbord verschijnt. Nadat je de naam hebt bewerkt, klik je op de Home-knop om de bewerkingsmodus te verlaten.

    Image
    Image

Bottom Line

Voeg nieuwe apps toe aan de map met dezelfde methode. Pak de app op en verplaats deze naar de map. De map wordt net zo uitgevouwen als toen je hem voor het eerst maakte, zodat je de app overal in de map kunt neerzetten.

Een app uit de map verwijderen of de map verwijderen

Verwijder een app uit een map door het omgekeerde te doen van wat u deed om de map te maken. Je kunt zelfs een app uit de ene map verwijderen en in een andere neerzetten of er zelfs een nieuwe map van maken.

  1. Pak de app op. Je kunt apps binnen een map oppakken en verplaatsen, net alsof de apps zich op het startscherm bevinden.
  2. Sleep de app uit de map. In de mapweergave is er een afgerond vak in het midden van het scherm dat de map vertegenwoordigt. Als u het app-pictogram uit dit vak sleept, verdwijnt de map en keert u terug naar het startscherm waar u het app-pictogram kunt neerzetten waar u maar wilt. Dit omvat het laten vallen van het in een andere map of het zweven over een andere app om een nieuwe map te maken.

De map wordt van de iPad verwijderd wanneer de laatste app ervan wordt verwijderd. Om een map te verwijderen, sleept u alle apps eruit en plaatst u ze op het startscherm of in andere mappen.

iPad-mappen ordenen

Het mooie van mappen is dat ze in veel opzichten net als app-pictogrammen werken. Sleep ze van het ene scherm naar het andere of sleep ze zelfs naar het dock. Een leuke manier om je iPad te organiseren, is door je apps in verschillende categorieën te verdelen, elk met een eigen map, en vervolgens elk van deze mappen naar je dock te verplaatsen. Hierdoor heb je één startscherm dat toegang heeft tot al je apps.

Of maak een map, noem deze Favorieten en plaats je meest gebruikte apps erin. U kunt deze map vervolgens op het beginscherm of in het dock van uw iPad plaatsen.

Aanbevolen: