Hoe Amazon een controller heeft gemaakt die is gebouwd voor de cloud

Inhoudsopgave:

Hoe Amazon een controller heeft gemaakt die is gebouwd voor de cloud
Hoe Amazon een controller heeft gemaakt die is gebouwd voor de cloud
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon's Luna-controller is ontworpen om te werken, ongeacht op welk apparaat je speelt, door rechtstreeks met de cloud te communiceren.
  • De ontwerpers van de controller hebben het gebouwd op basis van het ontwerp van een oudere Fire TV-controller.
  • Albert Penello en het team achter de controller wilden zich meer concentreren op de functies die hem opvielen.
Image
Image

Amazon's Luna Controller ziet eruit en voelt aan als een controller met jarenlange planning onder de motorkap, maar het maakte niet eens deel uit van het oorspronkelijke plan.

Er zijn al veel gamecontrollers. Van de meer bekende opties van de Xbox of PlayStation tot de minder bekende varianten die te vinden zijn in online winkelpuien zoals Amazon en eBay, de keuzes die voor ons liggen zijn groter dan ooit. Dus toen het team achter de Luna Controller een nieuwe gamecontroller wilde maken, speciaal ontworpen voor de cloud, moest het iets speciaals zijn.

"Het maakte oorspronkelijk geen deel uit van het plan", vertelde Albert Penello, een senior manager Product Management bij Amazon, aan Lifewire in een videogesprek.

Profiteren van de cloud

Penello werkt al jaren aan de hardwarekant van de game-industrie. Gedurende die jaren heeft hij voor verschillende bedrijven gewerkt, waaronder Microsoft's Xbox, waar hij en anderen de Xbox-controller ontwierpen. Toen hij bij Amazon kwam, zag hij een kans om die ervaring te gebruiken en iets te creëren dat mensen konden gebruiken om gamen op Amazon's cloudservice nog gemakkelijker te maken.

"Ik kwam waarschijnlijk twee jaar eerder bij Amazon en een deel van het doel was om te helpen bij het schrijven van het document voor Jeff en het leiderschapsteam over wat Luna zou worden," vertelde Penello ons.

Image
Image

"Het drong tot me door dat er een afhankelijkheid was van iemand die een controller had. We moesten niet alleen aannemen dat iemand een controller zou krijgen, maar we moesten ook aannemen dat iemand een controller had die gaan werken waar de klant zou zijn, "zei hij.

Maar Penello zegt dat dat niet genoeg reden was om een controller te gaan maken. Dus ging hij zitten met Marc Whitten, destijds VP Entertainment Devices and Services bij Amazon, en ze begonnen na te denken over hoe ze het verbindingsprobleem konden aanpakken.

"Dus, we begonnen te brainstormen… Zou dat kunnen werken? Hoe zou het werken? En net als een gloeilamp sloeg hij in. Ten eerste gaat dit sneller. En op dat moment maakt het niet uit. Het zou niet uitmaken op welk scherm je zat, want de controller weet het niet, en het maakt ook niet uit."

Vervolgens zegt Penello dat hij met het prototypeteam in het lab heeft gewerkt. Na ongeveer een maand was het team erin geslaagd om een werkend apparaat samen te stellen met een oudere Fire TV-gamecontroller en deze te verbinden met een Adreno-processor.

"We konden meteen zien dat het sneller was. Het voelde meer responsief", legde hij uit.

Wat je speelt is een verfijning, en dat is waar je echt uitmuntendheid bouwt.

Voortbouwen op oude fundamenten

Penello zegt dat het team bleef werken vanuit dat oude Fire TV-ontwerp.

"Er was geen tijd om met een schone lei te beginnen," legde hij uit. Dus namen ze het ontwerp dat Amazon al had met de Fire TV-controllers en concentreerden zich op de dingen die ertoe deden. Dit omvatte het precies goed krijgen van functies zoals Cloud Direct en het focussen op hoe de textuur van de controller in je handen aanvoelt. Hoe de thumbsticks aanvoelen. Als een controller niet goed aanvoelt, zullen mensen hem minder snel gebruiken, vooral met zoveel andere opties.

Maar Penello zegt dat dat het team er niet van weerhield om alles in de controller te stoppen. In plaats daarvan werd die beperking een van de grootste troeven van de controller.

"Wat je speelt is een verfijning, en dat is waar je echt uitmuntendheid bouwt", legde hij uit. "De originele Xbox, als je je de eerste controller herinnert, was niet bepaald een grote hit, hoewel mensen hem met plezier herinneren. Maar er was een verfijningsproces om dat beter te maken."

Image
Image

Omdat ze geen tijd hadden om helemaal opnieuw een controller te maken en vanwege de uitgebreide geschiedenis van hoeveel gamecontrollers in de loop der jaren zijn verbeterd, zegt Penello dat het team de botten van de Fire TV kon overnemen controller en maak er iets beters van. Wat voorheen gewoon een geschikte gamecontroller was, kreeg nu de kans om een geweldige gamecontroller te worden.

En dat is zo. Het gebruik van Cloud Direct om rechtstreeks verbinding te maken met de games die je speelt, ongeacht op welk apparaat je speelt, en de toevoeging van Bluetooth om het buiten Luna te laten werken, hebben ertoe bijgedragen dat de Luna Controller een fantastische aanvulling is op het arsenaal van elke gamer.

Natuurlijk, het heeft niet dezelfde status als de Xbox-controller of de DualShock-controllers van Sony, maar het is iets waar Penello en zijn team trots op kunnen zijn. En het is iets dat Penello zegt dat ze in de toekomst nog meer zullen verbeteren.

Aanbevolen: