Wat is een tablet?

Inhoudsopgave:

Wat is een tablet?
Wat is een tablet?
Anonim

Tablets kunnen worden gezien als kleine, draagbare computers. Ze zijn kleiner dan een laptop, maar groter dan een smartphone.

Tablets nemen functies van beide apparaten over om een soort hybride apparaat te vormen, ergens tussen een telefoon en een computer, maar ze werken niet per se op dezelfde manier als beide.

Hoe werken tablets?

Tablets werken op vrijwel dezelfde manier als de meeste elektronica, vooral computers en smartphones. Ze hebben een scherm, worden gevoed door een oplaadbare batterij, bevatten vaak een ingebouwde camera en kunnen allerlei soorten bestanden opslaan.

Image
Image

Het belangrijkste verschil tussen een tablet en andere apparaten is dat ze niet dezelfde hardwarecomponenten bevatten als een volledige desktopcomputer of laptop. Er is meestal ook een speciaal mobiel besturingssysteem ingebouwd dat menu's, vensters en andere instellingen biedt die specifiek bedoeld zijn voor mobiel gebruik op een groot scherm.

De uitzondering is de converteerbare laptop. Dit is de term die wordt gebruikt om een tablet/laptop-combinatie te beschrijven, waarbij het scherm wordt neergeklapt om van de laptop een tablet te maken. Deze apparaten zijn anders dan uw typische tablet omdat ze laptophardware bevatten, zoals een toetsenbord en meerdere USB-poorten, en vaak worden geleverd met een volledig desktopbesturingssysteem - ze functioneren ook gewoon als een touchscreen-tablet.

Aangezien tablets zijn gemaakt voor mobiliteit en het hele scherm aanraakgevoelig is, hoeft u niet per se een toetsenbord en muis te gebruiken. In plaats daarvan communiceer je met alles op het scherm met je vinger of een stylus. Een toetsenbord en muis kunnen echter meestal draadloos op de tablet worden aangesloten.

Net als bij een computer, waar een muis wordt bewogen om de cursor op het scherm te navigeren, kunt u een vinger of stylus gebruiken om te communiceren met de vensters op het scherm om games te spelen, apps te openen, te tekenen, enz. Hetzelfde geldt voor een toetsenbord; wanneer het tijd is om iets te typen, verschijnt er een toetsenbord op het scherm waarop u op de benodigde toetsen kunt tikken.

Tabletten worden opgeladen met een kabel die vaak identiek is aan een oplader voor mobiele telefoons, zoals een USB-C-, Micro-USB- of Lightning-kabel. Afhankelijk van het apparaat kan de batterij verwijderbaar en vervangbaar zijn, maar dat komt steeds minder vaak voor.

Waarom een tablet gebruiken?

Tabletten kunnen voor de lol of voor het werk worden gebruikt. Omdat ze zo draagbaar zijn, maar sommige functies van een laptop lenen, kunnen ze een goede keuze zijn boven een volwaardige laptop, zowel qua kosten als qua functies.

De meeste tablets kunnen verbinding maken met internet via Wi-Fi of een mobiel netwerk, zodat u kunt internetten, bellen, apps downloaden, video's streamen, enz. U kunt een tablet vaak zien als een echt grote smartphone.

Thuis is een tablet ook handig om video's op je tv af te spelen, bijvoorbeeld als je een Apple TV hebt of Google Chromecast gebruikt met je HDTV.

Populaire tablets geven je toegang tot een enorme winkel met mobiele apps die je rechtstreeks naar de tablet kunt downloaden waarmee je alles kunt doen, van je e-mail checken en het weer volgen om games te spelen, te leren, te navigeren met GPS, eBooks te lezen, en maak presentaties en documenten.

De meeste tablets worden ook geleverd met Bluetooth-mogelijkheden, zodat u luidsprekers en hoofdtelefoons kunt aansluiten voor draadloos afspelen wanneer u naar muziek luistert of films kijkt.

Tabletbeperkingen

Hoewel een tablet voor sommigen perfect kan zijn, vinden anderen het misschien minder dan nuttig, aangezien het niet echt een volledige computer is zoals je er misschien aan denkt.

Ze bevatten geen zaken als een optisch schijfstation, een diskettestation, extra USB-poorten, Ethernet-poorten en andere componenten die gewoonlijk worden aangetroffen op een laptop of desktopcomputer. Tablets zijn daarom geen goede koop als je flashdrives of externe harde schijven verwacht aan te sluiten, en evenmin ideaal om aan te sluiten op een bedrade printer of ander randapparaat.

Ook, omdat het scherm van een tablet niet zo groot is als een desktop- of laptopmonitor, kan het enige aanpassing vergen om e-mails te schrijven, op internet te surfen, enz.

Iets anders om te onthouden is dat ze niet allemaal zijn gebouwd om een mobiel netwerk voor internet te gebruiken; sommige kunnen alleen wifi gebruiken. Met andere woorden, dat soort tablets kunnen alleen internetten waar wifi beschikbaar is, zoals thuis, op het werk of in een coffeeshop of restaurant. Dit betekent dat de tablet alleen kan bellen via internet, apps kan downloaden, het weer kan bekijken, online video's kan streamen, enz. wanneer deze is verbonden met wifi.

Zelfs offline kan een tablet echter nog steeds op veel manieren functioneren, zoals het opstellen van e-mails, het bekijken van video's die zijn gedownload toen er wifi-dekking was, het spelen van videogames en meer.

Sommige tablets kunnen echter worden gekocht met een specifiek stuk hardware waarmee het internet kan gebruiken met een mobiele telefoonaanbieder zoals Verizon, AT&T, enz. In die gevallen lijkt de tablet nog meer op een smartphone, en kan dan als een phablet worden beschouwd.

Wat is een phablet?

Een phablet is een ander woord dat je zou kunnen zien rondslingeren met telefoons en tablets. Het woord is een combinatie van 'telefoon' en 'tablet' om een telefoon aan te duiden die zo groot is dat hij op een tablet lijkt.

Phablets zijn dus eigenlijk geen tablets in de traditionele zin, maar meer een leuke naam voor grote smartphones.

FAQ

    Hoe reset je een Samsung-tablet?

    Maak eerst een back-up van alle gegevens die u niet wilt verliezen voordat u uw Samsung-apparaat reset. Ga dan naar Instellingen > Algemeen beheer > Reset > Fabrieksgegevens resetten > Apparaat resetten > Alles verwijderen. Wanneer u het Android-herstelscherm ziet, houdt u de Volume omlaagknop totdat Wipe data/factory reset optie is geselecteerd, gebruik dan de Power knop om te bevestigen.

    Hoe reset je een Amazon Fire-tablet?

    Maak eerst een back-up van uw apparaat en alle persoonlijke gegevens (foto's, video's, enz.) Die u wilt bewaren. Open vervolgens Instellingen en selecteer Apparaatopties > Reset to Factory Defaults > Reset.

    Hoeveel kost een tablet?

    De prijs van een tablet varieert sterk, afhankelijk van het besturingssysteem, de hardwarespecificaties, de schermgrootte en de opslag. Een Kindle Fire- of Nook-tablet kost ongeveer $ 130, terwijl iets als de Microsoft Surface 2 meer dan $ 500 kost en de Microsoft Surface Pro 8 $ 1. 100. Ondertussen begint de iPad van Apple bij $ 329.

    Wat is de beste tablet?

    Lifewire beveelt de Apple iPad Pro 12,9-inch aan als de beste tablet in 2021 in het algemeen. Het noemt de Samsung Galaxy Tab S7+ de beste Android-tablet, terwijl de Microsoft Surface Go 2 hoge cijfers ha alt voor productiviteit. Mensen die op zoek zijn naar de beste prijs, moeten de 2020 Apple iPad eens proberen.

    Hoe update je een Android-tablet naar de nieuwste versie?

    Een Android-tablet moet automatisch worden bijgewerkt zolang deze is verbonden met internet en stroom heeft. Als u uw Android-apparaat handmatig wilt bijwerken, gaat u naar Instellingen > Software-update > Downloaden en installeren.

    Hoe sluit je een tablet aan op een tv?

    De eenvoudigste manier om uw tablet op een tv aan te sluiten, is met een HDMI-kabel; u kunt bijvoorbeeld een HDMI-naar-USB-C-kabel krijgen voor minder dan $ 20. Als je draadloos verbinding wilt maken, kun je de Cast-functie op Android of de AirPlay-functie op iOS gebruiken om content naar een smart-tv te streamen, zolang beide apparaten zich op hetzelfde netwerk bevinden. Als je geen smart-tv hebt, kun je een streamingapparaat gebruiken, zoals een Google Chromecast.

Aanbevolen: