Waarom ziet mijn tv er blauw uit?

Inhoudsopgave:

Waarom ziet mijn tv er blauw uit?
Waarom ziet mijn tv er blauw uit?
Anonim

Ziet je tv er te blauw uit? Dit probleem met de beeldkwaliteit van uw tv kan een blauwachtige tint geven aan alles wat u bekijkt. Het is het duidelijkst bij het bekijken van een witte afbeelding, maar kan ook andere kleuren scheeftrekken. Dit artikel helpt je te bepalen waarom je tv er blauw uitziet en het probleem op te lossen.

Waarom ziet mijn tv er blauw uit?

De instellingen van je tv zijn de meest voorkomende reden waarom je tv er blauw uitziet. De meeste tv's hebben een grote verscheidenheid aan beeldkwaliteitsaanpassingen die het uiterlijk van het beeld kunnen veranderen. Hoewel de meeste instellingen ervoor zorgen dat de tv er beter uitziet, kan een fout ongewenste resultaten veroorzaken, waaronder een te blauw uiterlijk.

Het is niet de enige reden waarom een tv er blauw uit kan zien. Andere oorzaken zijn:

  • Een onjuiste instelling op een aangesloten apparaat.
  • Defecte kabels of verbindingen.
  • Een defecte achtergrondverlichting op een lcd-televisie met een LED-achtergrondverlichting.

Een blauwe tint betekent niet altijd dat er een probleem is. Sommige tv's hebben een lichte blauwe tint bij normaal gebruik.

Een tv repareren die er blauw uitziet

Volg deze stappen om een tv te repareren die er blauw uitziet. Deze stappen moeten het probleem oplossen dat wordt veroorzaakt door onjuiste instellingen op uw televisie, onjuiste instellingen op een apparaat of een defecte verbinding.

  1. Zet de tv uit en weer aan. Dit helpt zelden, maar duurt maar een seconde en heeft een kleine kans om het probleem op te lossen.
  2. Druk op de Menu-knop op de afstandsbediening van je televisie. Er zou een lijst met instellingen op de televisie moeten verschijnen. Zoek naar een sectie met het label Image Mode, Picture Mode of Display Mode.

    Deze sectie bevat vooraf ingestelde modi met labels zoals Cinematic of Bright. Blader door deze modi om te zien of de resulterende afbeelding meer naar uw zin is.

    Image
    Image
  3. Druk op de Menu-knop op de afstandsbediening van je televisie. Zoek naar een sectie met het label Kleurtemperatuur. Het toont voorinstellingen met labels zoals Warm en Cool. Wijzig de kleurtemperatuurinstelling in Warm.

    Sommige tv's geven in plaats daarvan de kleurtemperatuur weer in graden Kelvin, zoals 6500K of 5700K. Stel de tv in op een instelling lager dan 5000K.

    Als je nieuwsgierig bent naar kleurtemperatuur, kun je meer lezen over kleurtemperatuur op moderne televisies; het is interessanter dan je zou denken.

  4. Probeer de kleurtemperatuur te wijzigen op het apparaat dat de video naar je televisie stuurt. De stappen hiervoor zijn afhankelijk van het apparaat, maar veel bieden beeld-, video- of beeldinstellingen die de beeldkwaliteit kunnen beïnvloeden.

    Raadpleeg de handleiding van het apparaat voor meer informatie over de instellingen die het biedt.

  5. Controleer de verbinding van het apparaat dat video naar de televisie verzendt. Zorg ervoor dat de videokabel, meestal een HDMI-kabel, stevig op de tv is aangesloten.

    Onze gids voor het oplossen van problemen met HDMI-verbinding kan meer details geven.

  6. Controleer de HDMI-kabel die het apparaat dat je gebruikt op je tv aansluit. Zoek naar tekenen van slijtage, waaronder sneden, scheuren, blootliggende bedrading of knopen. Vervang de kabel als u schade opmerkt.
  7. Verwijder de HDMI-kabel van de televisie. Controleer het uiteinde van de connector van de HDMI-kabel en de HDMI-poort van de tv op tekenen van beschadiging. Vervang de kabel als de connector beschadigd lijkt. Als de HDMI-poort van je tv beschadigd lijkt te zijn, probeer dan een andere poort te gebruiken.
  8. Probeer een ander apparaat op je tv aan te sluiten via een andere HDMI-poort. Het zal je helpen te bepalen of het probleem bij je tv ligt of bij het apparaat dat erop is aangesloten.

Hoe repareer je een blauw scherm op een led-tv?

Ziet je led-tv er nog steeds blauw uit? Er zijn twee mogelijke redenen.

  • De tv werkt correct, maar heeft een inherente blauwe tint.
  • De tv heeft een defecte led-achtergrondverlichting.

De meeste flat-panel lcd-tv's hebben een led-achtergrondverlichting. Een LED-achtergrondverlichting is helder, slank en efficiënt, maar LED-verlichting heeft vaak een koele kleurtemperatuur die een lichte blauwe tint afgeeft. Deze kwaliteit is het meest merkbaar bij het bekijken van een witte afbeelding en veel minder bij het bekijken van andere kleuren. Het zou aanzienlijk moeten veranderen wanneer u de kleurtemperatuur van uw tv wijzigt, hoewel dit de blauwe tint mogelijk niet wegneemt.

Als het probleem echter ernstiger is, is de led-achtergrondverlichting mogelijk defect. Het is waarschijnlijk waar als de blauwe tint overgaat in alle kleuren die op de televisie worden weergegeven, vooral als deze zichtbaar is in donkergrijze of zelfs zwarte delen van een afbeelding. Een defecte achtergrondverlichting wordt blauw, ongeacht de kleurtemperatuur die u op de tv selecteert.

Je kunt een tv met een inherente blauwe tint beheren door de kleurtemperatuur te wijzigen in de warmste beschikbare instelling. U kunt een defecte achtergrondverlichting alleen repareren door contact op te nemen met de fabrikant van de tv voor een garantiereparatie of door de tv naar een plaatselijke reparatiewerkplaats te brengen.

Hoe repareer je een blauw scherm op een OLED-tv?

Ondanks vergelijkbare namen gebruiken led- en oled-tv's fundamenteel verschillende technologie. De blauwe tintproblemen die kunnen optreden als gevolg van defecte LED-achtergrondverlichting zijn niet aanwezig op OLED-tv's.

Dat betekent niet dat OLED immuun is voor blauwe tint. Een defect OLED-paneel kan een permanente blauwe tint veroorzaken, maar dit zou duidelijk moeten zijn wanneer u de tv uit de doos ha alt.

FAQ

    Waarom ziet mijn LG Smart TV er blauw uit?

    Als je een blauwe tint op je LG TV hebt, ga dan naar Alle instellingen > Beeld op je TV. Selecteer Beeldmodusinstellingen > Beeldmodus en selecteer vervolgens Cinema of Cinema Home. Je blauwe tint zou moeten verdwijnen.

    Waarom ziet mijn Vizio-tv er blauw uit?

    Als je een blauwachtige tint op je Vizio-tv ziet, kun je proberen je beeldmodus aan te passen. Ga naar Menu > Beeldmodus om de opties te zien, waaronder Standard, Vivid , en Game Kies de categorie die het beste uw kijkgedrag weergeeft. Druk vervolgens op de - pijl omlaag van de afstandsbediening, selecteer Kleur en gebruik de pijlen om de kleur aan te passen. Gebruik vervolgens de afstandsbediening om Tint te selecteren en pas aan totdat de tonen er natuurlijk uitzien.

Aanbevolen: