Mijn iPad-scherm is wazig groen, rood of blauw

Inhoudsopgave:

Mijn iPad-scherm is wazig groen, rood of blauw
Mijn iPad-scherm is wazig groen, rood of blauw
Anonim

Als je iPad-scherm er plotseling wazig of glitchy uitziet of in een enkele kleur is veranderd (meestal groen, rood of blauw), heb je een paar manieren om het probleem aan te pakken of op te lossen. Het hangt af van de oorzaak van de crash. Als het een softwareprobleem is, is het probleem eenvoudig op te lossen. Als de hardware de schuldige is, is de oplossing ingewikkelder.

Image
Image

Dit is wat u moet doen om problemen met een groen scherm van een iPad op te lossen.

Herstart uw iPad

De eerste stap bij het oplossen van de meeste iPad-problemen is om het apparaat opnieuw op te starten. Wanneer u de iPad opschort door op de Sleep/Wake-knop bovenaan het apparaat te klikken of door de Smart Cover te sluiten, schakelt u de iPad niet echt uit.

Om uit te schakelen, houdt u de Sleep/Wake-knop enkele seconden ingedrukt (of de power-knop en volume omhoog knop op recente iPad-modellen), en laat deze alleen los wanneer de iPad u vraagt om een knop op het scherm te schuiven om uit te schakelen. Wanneer u deze prompt ziet, schuift u met uw vinger over de knop om de iPad uit te schakelen.

Nadat het scherm helemaal donker is geworden, zet u de iPad aan door de Sleep/Wake-knop ingedrukt te houden (of de power-knop in recente modellen) totdat u het Apple-logo op het scherm ziet verschijnen. Op dit punt kunt u de knop loslaten. Het duurt nog een paar seconden voordat de iPad volledig is opgestart.

Terugzetten naar fabrieksinstellingen

Als een simpele herstart niet werkt, kun je de iPad het beste terugzetten in de staat waarin hij zich bevond toen je hem voor het eerst kocht. Dit houdt in dat alle instellingen en gegevens van de iPad worden gewist, dus het is essentieel om eerst een back-up van de iPad te maken, bij voorkeur met iCloud. Als u een iCloud-back-up hebt, kunt u deze back-up herstellen tijdens het installatieproces na de reset.

Je reset de iPad door naar Instellingen te gaan en Algemeen te kiezen. Scroll naar beneden en tik op de Reset optie. Om de fabrieksinstellingen te herstellen, selecteert u Wis alle inhoud en instellingen De iPad vraagt u om uw keuze te bevestigen voordat u verdergaat, en het hele proces kan enkele minuten duren.

Nadat de iPad is gereset, wordt u door de stappen geleid om de iPad in te stellen voor gebruik. Een van deze stappen omvat inloggen op uw iCloud-account en het herstellen vanaf een iCloud-back-up. Nadat dit proces is voltooid, zou de iPad moeten zijn zoals hij was voordat u de reset startte, alleen zonder kleurproblemen.

Als het resetten van de iPad niet werkt

Herstarten en resetten van de iPad lost softwareproblemen op, maar als je nog steeds problemen hebt, zelfs nadat je de iPad hebt hersteld naar de fabrieksinstellingen, heb je waarschijnlijk een hardwareprobleem. De beste manier om hiermee om te gaan, is door naar een Apple Store te gaan of Apple Support te bellen op 1-800-676-2775.

Als je iPad nog steeds onder de garantie v alt of als je AppleCare+ uitgebreide dekking hebt, kan de oplossing goedkoop zijn. Als uw iPad echter niet onder de garantie v alt, kan dit probleem duur zijn om op te lossen. Misschien kun je beter een nieuwe iPad kopen.

Als al het andere fa alt en je de iPad moet vervangen, zijn er tal van manieren om een goede deal voor een iPad te krijgen, inclusief het kopen van een opgeknapte iPad. Een andere manier om te helpen betalen voor de iPad is om je bestaande te koop te zetten op eBay of Craigslist 'voor onderdelen'. Gebroken elektronica kan verkopen. Zelfs een iPad met een gebarsten scherm kost $ 20 tot $ 50.

Aanbevolen: