Acer Aspire 5 Review: ziet er geweldig uit en is goed geprijsd

Inhoudsopgave:

Acer Aspire 5 Review: ziet er geweldig uit en is goed geprijsd
Acer Aspire 5 Review: ziet er geweldig uit en is goed geprijsd
Anonim

Bottom Line

De Acer Aspire 5 is een budgetlaptop die eruitziet als een veel duurder stuk hardware, met een gelikt, geborsteld metalen deksel, een full HD 15-inch scherm, een behoorlijke batterijduur en voldoende stroom onder de motorkap om omgaan met uw dagelijkse productiviteitstaken.

Acer Aspire 5

Image
Image

We hebben de Acer Aspire 5 A515-43-R19L gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

De Acer Aspire 5 is een ander aanbod in Acer's uitstekende lijn van goedkope laptops. Het heeft een prachtig 15,6-inch IPS-scherm in 1080p, een gelikte, metalen ontwerpesthetiek en het is bedrieglijk licht voor zo'n goedkoop apparaat. De AMD Ryzen 3 3200U dual-core CPU met een snelheid van 2,6 GHz trekt niet echt de aandacht, maar hij is beschikbaar in krachtigere configuraties als je bereid bent wat meer uit te geven.

We hebben een Aspire 5 geprobeerd, in de basisconfiguratie, om te zien hoe goed hij standhoudt in echte omstandigheden. We hebben zaken getest zoals de levensduur van de batterij, hoe goed het scherm werkt in verschillende omstandigheden, of de Ryzen 3 CPU onze dagelijkse workflow aankan, en meer.

Image
Image

Ontwerp: een premium gezicht, maar plastic eronder

De Acer Aspire 5 (A515-43-R19L) vertegenwoordigt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van Acer's toch al indrukwekkende budgetlijn van laptops. De bouwkwaliteit weerspiegelt zeker het budgetprijskaartje, waarbij het grootste deel van de materialen van plastic is, maar het geborstelde metalen deksel geeft het een eersteklas uiterlijk en gevoel dat het onderscheidt van de concurrentie.

In overeenstemming met de premium uitstraling is deze laptop opmerkelijk dun en licht voor zo'n goedkoop apparaat. Het is misschien stevig en zwaar in vergelijking met de ultralichte 15-inch LG Gram, maar dat soort vergelijking is nauwelijks eerlijk. Vergeleken met laptops in zijn eigen prijsklasse is de Acer Aspire 15 een duidelijke winnaar.

In overeenstemming met de premium look is deze laptop opmerkelijk dun en licht voor zo'n goedkoop apparaat.

Je vindt een slanke Ethernet-poort, HDMI-poort, hoofdtelefoonaansluiting en twee USB-poorten aan de ene kant van het apparaat, en de derde USB-poort aan de andere. Alle ventilatieopeningen en de luidsprekerroosters bevinden zich aan de onderkant.

Als je het apparaat openklapt, is de rand uitzonderlijk dun aan de zijkanten voor een budgetmodel, voorspelbaar dik aan de boven- en onderkant, en gemaakt van goedkoop zwart plastic. Het scherm is groot en helder en het toetsenbord heeft achtergrondverlichting, wat een mooie premium touch is. Ons testtoestel was niet uitgerust met een vingerafdruklezer, maar dat is een optie in duurdere versies van de Aspire 5.

Configuratieproces: eenvoudig, tenzij u Windows 10 Home nodig heeft

Aangezien de Aspire 5 wordt geleverd met Windows 10 vooraf geïnstalleerd, is het installatieproces redelijk eenvoudig. Je moet wat informatie verstrekken, inloggen op je Microsoft-account en je zou binnen 10 minuten op het bureaublad moeten zijn en klaar om aan de slag te gaan.

Het enige voorbehoud hier is dat de Aspire 5 is opgezadeld met Windows 10 in S-modus, een gestroomlijnde versie van het besturingssysteem die alleen apps uitvoert die u downloadt uit de officiële Windows Store. We zullen daar dieper op ingaan in het softwaregedeelte van deze recensie, maar het volstaat te zeggen dat jezelf bevrijden van de ketenen van de S-modus wat extra tijd toevoegt aan het installatieproces.

Display: helder en kleurrijk

De Aspire 5 is uitgerust met een full HD 15,6-inch IPS-scherm dat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van andere budgettoestellen die 720p TN-schermen gebruiken. We vonden de kleuren levendig, het scherm uitzonderlijk helder wanneer het helemaal omhoog was gedraaid en de algehele beeldkwaliteit scherp.

De kijkhoeken zijn geweldig, wat te verwachten is van een IPS-paneel, waardoor we de laptop probleemloos in verschillende lichtomstandigheden kunnen gebruiken. Omdat het scherm mat is in plaats van glanzend, vangt het niet veel schittering op van zonlicht of binnenverlichting.

Prestaties: redelijk voor een budgetlaptop

De Acer Aspire 5 is verkrijgbaar in verschillende configuraties, waarvan sommige aanzienlijk krachtiger zijn dan andere. Onze testeenheid was uitgerust met een AMD Ryzen 3 3200U-processor en een Radeon Vega 3 geïntegreerde GPU, wat nogal harde limieten oplegt aan wat het systeem kan.

We ontdekten dat het perfect geschikt was voor basisproductiviteitstaken zoals tekstverwerking, e-mail, surfen op het web en zelfs videoconferenties. De relatief trage processor en geïntegreerde grafische kaart spelen niet echt een rol, tenzij je video bewerkt of games probeert te spelen.

Vergeleken met laptops in zijn eigen prijsklasse is de Acer Aspire 15 een duidelijke winnaar.

Om een solide basislijn te krijgen, hebben we de PCMark-benchmark gedownload en uitgevoerd. Het behaalde een algemene score van 2.918, wat aangeeft dat het niet helemaal geschikt is voor een echte desktopvervanger. Het gebied waar het het meest mee worstelde, was het maken van digitale inhoud, waar het een score van 2, 182 behaalde. Dat aantal werd vooral beïnvloed door een slechte weergave- en visualisatiescore.

Het deed het veel beter op andere gebieden, met een score van 3, 603 in tekstverwerking en een pittige 6, 352 in opstarttijd van de app. Wat dat allemaal betekent, is dat deze laptop meer dan in staat is tot elementaire productiviteitstaken en lichte beeldbewerking, maar het zal moeilijk zijn als je video moet bewerken.

We hebben ook een paar benchmarks van GFXBench uitgevoerd, ook al is deze laptop niet echt ontworpen om te gamen. Het eerste wat we deden was de Car Chase-benchmark, die met slechts 19,28 frames per seconde (fps) meesleepte. De T-Rex-benchmark presteerde beter, met 85,26 fps, wat aantoont dat deze laptop in staat is om oudere, minder veeleisende games te spelen.

De relatief trage processor en geïntegreerde grafische kaart spelen niet echt een rol, tenzij je video bewerkt of games probeert te spelen.

Toen we de hands-on aanpak probeerden met Capcom's Monster Hunter, konden we niets hoger dan 18 fps bereiken, zelfs met uitgeschakelde instellingen en een lage resolutie. Daarna startten we Borderlands 2, een veel ouder spel, en genoten van een soepele 30 fps bij een iets lagere resolutie van 1280 x 720 en gemiddelde instellingen.

Image
Image

Productiviteit: ideaal voor basisproductiviteitstaken

Als je met een beperkt budget werkt en je een zeer draagbare laptop nodig hebt die in staat is om elementaire productiviteitstaken aan te kunnen, dan heb je de Acer Aspire 5 gedekt. Hij is opmerkelijk licht voor een budgetlaptop, de batterijduur is fantastisch en hij is in staat om te multitasken door tekstverwerking, surfen op het web en andere apps zonder te zweten.

Het toetsenbord is ook verrassend comfortabel voor een budgetmodel, met behoorlijke reizen, geen papperigheid en achtergrondverlichting. Het deck buigt een beetje mee als je te veel kracht op de toetsen uitoefent, maar niet genoeg om je te laten struikelen tijdens lange typesessies.

Het toetsenbord is ook verrassend comfortabel voor een budgetmodel, met behoorlijke reizen, geen papperigheid en achtergrondverlichting.

Als je veel werk doet waarvoor een numeriek toetsenbord nodig is, heeft de Aspire 5 er technisch gezien een. Het probleem is dat de toetsen tot bijna de helft van de breedte zijn samengedrukt, wat uw spiergeheugen zou kunnen verstoren bij het invoeren van lange nummerreeksen.

Bottom Line

De Aspire 5 is voorzien van naar beneden gerichte stereoluidsprekers die geluid produceren dat verrassend luid en niet verrassend modderig is. Er is een beetje bas te horen, wat meer is dan we van een budgetmodel als dit verwachten, maar alles heeft de neiging om door elkaar te lopen. We konden het volume helemaal omhoog zetten zonder extra vervorming, maar de algehele audiokwaliteit is gewoon niet zo goed.

Netwerk: snel 802.11ac draadloos en slimline Ethernet

Veel laptops in deze algemene groottecategorie vermijden uiteindelijk de traditionele Ethernet-poort vanwege ruimtegebrek, maar de Aspire 5 slaagt erin om een slanke poort in het dikste deel van het lichaam te persen. Als je een bekabelde verbinding nodig hebt, is die er en werkt hij goed.

De Aspire 5 is ook uitgerust met een 802.11ac draadloze kaart, zodat hij verbinding kan maken met zowel 5GHz- als 2,4GHz-netwerken. We hebben verbinding gemaakt met ons 5GHz-netwerk voor een snelle snelheidstest, opnamesnelheden van 233,79 Mbps lager in vergelijking met de 300 Mbps die we rond dezelfde tijd op een bekabelde verbinding hebben gemeten. De 2,4 GHz-verbinding is er ook, als je die nodig hebt, hoewel we maar 18 Mbps down kregen toen we die testten.

Camera: Redelijk genoeg, maar de video is korrelig

De Aspire 5 wordt geleverd met een 720p-webcam die in de rand boven het scherm is ingebouwd. Tijdens onze tests vonden we dat het voldoende was voor standaard videochatten, maar niet echt in staat tot veel meer. De foto is erg korrelig en heeft de neiging om ofwel erg donker te zijn of uit te waaien met weinig tussenin. Het is er als je het nodig hebt, maar je zult ergens anders moeten zoeken als je om welke reden dan ook fijne details nodig hebt.

Image
Image

Bottom Line

De batterij in de Aspire 5 is een absoluut hoogtepunt. Bij regelmatig gebruik, met medium instellingen en wifi ingeschakeld, zijn we erin geslaagd om meer dan zeven uur uit de batterij te persen. Zwaar gebruik, waaronder veel online video's kijken, vermindert dat een beetje, maar dit is een budgetlaptop waarop je kunt rekenen om een volledige werkdag mee te gaan als je voorzichtig bent.

Software: neem de tijd om de Windows 10 S-modus te verlaten

Het grootste probleem met de Aspire 5 is dat deze wordt geleverd met Windows 10 in S-modus. Als u niet bekend bent, is de S-modus een gestroomlijnde versie van Windows 10 die gemakkelijker te gebruiken en veiliger zou moeten zijn. Je kunt alleen apps installeren die je downloadt uit de officiële Windows Store, en er gaat ook wat andere functionaliteit verloren.

Voor veel zakelijke gebruikers zal Windows 10 in S-modus een dealbreaker zijn. Het goede nieuws is dat het echt niet hoeft. Hoewel het een beetje gedoe is, kun je Windows 10 gratis uit de S-modus schakelen, waardoor Windows 10 Home effectief wordt ontgrendeld zonder extra kosten. Als je het absoluut nodig hebt, kun je er ook voor kiezen om te betalen voor een upgrade naar Windows 10 Pro.

Prijs: fantastische prijs voor wat je krijgt

In de configuratie die we hebben getest, heeft de Acer Aspire 5 een adviesprijs van $ 349,99, en de duurdere configuraties komen in het bereik van $ 500. Deze laptop is geprijsd op of onder de $ 349,99 en is een koopje. De duurdere versies zijn capabeler en het bekijken waard als je onderweg video's moet bewerken, maar de concurrentie wordt een stuk scherper bij de $ 500.

In het bereik van $ 350 zit je stevig in de budgetmarkt en niet te ver weg van Chromebook-territorium. Hoewel het waar is dat deze laptop wordt geleverd met Windows 10 in S-modus, is dat een gemakkelijke oplossing, en dan heb je een volledig functionele Windows 10-laptop die eruitziet en aanvoelt als een veel duurder apparaat.

Concurrentie: moeilijk te verslaan voor deze prijs

De Acer Aspire 5 is niet bepaald een krachtpatser, maar veegt de vloer aan met de concurrentie. Er zijn maar weinig laptops in de prijsklasse van minder dan $ 400 die kunnen concurreren op het gebied van ontwerp of stijl, en in de meeste gevallen wint het ook wat betreft prestaties.

Vergeleken met de HP Notebook 15, die doorgaans voor ongeveer $ 300 wordt verkocht, is er letterlijk geen reden om die extra $ 50 niet uit te geven. De Aspire 5 benchmarks beduidend beter in elke test, wordt geleverd met een 802.11ac draadloze kaart en heeft een beter scherm. Qua ontwerp zien ze er niet eens uit alsof ze uit hetzelfde tijdperk komen.

De Lenovo Ideapad 320 is nog een 15-inch budgetlaptop die beschikbaar is voor iets minder dan de Aspire 5, maar hij verliest in elke mogelijke categorie, inclusief benchmarks, beeldscherm en batterijduur.

We houden echt van de Acer Aspire E 15, een ander budgetmodel van Acer, maar de Aspire 5 wint daar ook. De Aspire E 15 heeft een adviesprijs van $ 380 en is meestal beschikbaar voor minder dan dat. Hij heeft een langere batterijduur dan de Aspire 5 en een fantastisch toetsenbord met een volledig numeriek toetsenblok, maar de Aspire 5 verslaat het op het gebied van prestaties, grootte en gewicht.

Een geweldige kleine laptop die compromissen sluit op het gebied van prestaties

De Acer Aspire 15 is een fantastische keuze als je met een krap budget werkt, maar geen concessies wilt doen aan de schermgrootte of kwaliteit. Deze 15-inch laptop heeft een prachtig scherm, een gestroomlijnd, metalen ontwerp en is aanzienlijk lichter dan andere apparaten die voor deze prijs verkrijgbaar zijn. Het doet absoluut afbreuk aan de prestaties, met een matte CPU en geïntegreerde grafische afbeeldingen, maar je zult niet veel beters vinden in de budgetcategorie.

Specs

  • Productnaam Aspire 5
  • Product Merk Acer
  • SKU NX. HG8AA.001
  • Prijs $349.99
  • Gewicht 4.19 lbs.
  • Productafmetingen 0,7 x 14,3 x 9,7 inch.
  • Garantie Een jaar (beperkt)
  • Compatibiliteit Windows
  • Platform Windows 10 Home
  • Processor AMD Ryzen 3 3200U 2.60 GHz Dual-core
  • GPU AMD Radeon Vega 3
  • RAM 4 GB
  • Opslag 128 GB SSD
  • Fysieke media Geen
  • Beeldscherm 1920 x 1080 IPS LED
  • Camera 720p-webcam
  • Batterijcapaciteit 3-cels 4200 mAh lithium-polymeer
  • Poorten 2x USB 2.0, 1x USB 3.1, HDMI, Ethernet
  • Waterdicht Nee

Aanbevolen: