Een streepjescode scannen op een iPhone

Inhoudsopgave:

Een streepjescode scannen op een iPhone
Een streepjescode scannen op een iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Als je een streepjescode met je iPhone wilt scannen, moet je een iOS-barcodescanner-app downloaden.
  • Er is een groot aantal betaalde en gratis iPhone-barcodescanner-apps beschikbaar.
  • Eenmaal geïnstalleerd, open je de barcodescanner-app, klik je op de scanknop en plaats je de barcode in het zicht van de camera van je iPhone.

Dit artikel leidt u door de stappen voor het gebruik van uw iPhone-smartphone om een gewone streepjescode te scannen. Deze handleiding richt zich voornamelijk op traditionele of 1D-barcodes, maar bevat ook wat aanvullende informatie over het scannen van een QR-code met uw iPhone en wat u moet doen om documenten te scannen om ze te bewerken en te delen.

De volgende instructies voor het scannen van een streepjescode met een iPhone zijn van toepassing op iPhones met iOS 9.0 en hoger.

Hoe scan je een streepjescode?

Om een streepjescode op uw iPhone of iPad te scannen, moet u eerst een iOS-app voor streepjescodescanner downloaden. Er zijn veel iPhone-barcode-apps beschikbaar om te downloaden van de Apple App Store, maar voor dit voorbeeld gebruiken we QR Code Reader - Barcode Maker. Deze app is gemakkelijk te gebruiken, ondersteunt alle belangrijke barcodeformaten en is gratis. Deze app kan ook worden gebruikt om uw eigen barcodes te maken.

  1. Open de QR Code Reader - Barcode Maker-app op je iPhone en tik op het grote ronde streepjescodepictogram in het midden van het scherm.
  2. De app zal toestemming vragen om de camera van je iPhone te gebruiken. Tik op OK.

    De app zal alleen om toestemming vragen als je hem voor het eerst gebruikt.

  3. Plaats de streepjescode die u wilt scannen in het zicht van de camera.

    Image
    Image
  4. Je iPhone zou de streepjescode automatisch moeten scannen en de gegevens ervan moeten weergeven. Dit kan een reeks cijfers zijn, wat tekst of misschien zelfs een websiteadres.
  5. Om meer informatie over de gegevens van de streepjescode te bekijken, tikt u op het pictogram Zoeken.

    Image
    Image

Hoe scan ik gratis een streepjescode op mijn iPhone?

Hoewel er veel betaalde iPhone-apps zijn voor het scannen van streepjescodes, is er ook een groot aantal apps die ofwel volledig gratis zijn, ofwel een aantal in-app-aankopen bieden voor extra functionaliteit.

De QR Code Reader-app die in de bovenstaande instructies wordt gebruikt, is een goede gratis optie voor het algemeen scannen van streepjescodes. Andere populaire iPhone-apps met gratis functionaliteit voor het scannen van streepjescodes zijn onder meer ShopSavvy voor winkeldeals, Fitbit voor het loggen van eten en drinken en Good Reads voor het bijhouden van fysieke boeken die u zelf heeft of heeft gelezen.

Hoe scan ik een QR-code op mijn iPhone?

Je hoeft geen extra apps te downloaden om een QR-code op je iPhone of iPad te scannen, aangezien de native iOS Camera-app deze functionaliteit ingebouwd heeft. Om je iPhone te gebruiken om een QR-code te scannen, hoef je alleen maar de Camera-app te openen en je apparaat op de code te richten.

Je hoeft geen foto van de QR-code te maken. De code die door de Camera-app wordt gezien, is voldoende om een automatische scan te activeren.

Hoe scan ik met mijn iPhone?

Naast het scannen van streepjescodes, kan je iPhone ook worden gebruikt om documenten te scannen. De eenvoudigste manier om een document met uw iPhone te scannen, is door de Notes-app te gebruiken, hoewel er ook verschillende iOS-scanner-apps van derden zijn die een aantal extra functies bieden, zoals faxen en geavanceerde beeld- en tekstbewerking.

FAQ

    Hoe scan ik een streepjescode op een Android-telefoon?

    Net als bij iPhones is voor het scannen van een streepjescode met een Android-apparaat een app van derden vereist. Ga naar de Google Play Store en voer een zoekopdracht uit met de term 'barcodescanner'. Download, installeer en open de app die u kiest. Om een streepjescode te scannen, houdt u deze tegen de leesbox van de app. Op basis van wat je hebt gescand, biedt de app je verschillende opties, zoals rechtstreeks naar een website gaan of een Google-zoekopdracht starten.

    Hoe scan ik een streepjescode om erachter te komen waar iets is gekocht?

    Er kunnen momenten zijn dat je wilt achterhalen waar iets is gekocht, bijvoorbeeld wanneer je een cadeau wilt retourneren. Meestal biedt de streepjescode van een item deze informatie niet. De meeste barcodes zijn UPC-codes, die alleen het product en het bedrijf identificeren. Sommige bedrijven kunnen echter een streepjescode maken die specifiek is voor een winkel of gebied. De enige manier om te zien welke informatie beschikbaar is, is door de code te scannen.

Aanbevolen: