De bureaubladachtergrond wijzigen in Windows 11

Inhoudsopgave:

De bureaubladachtergrond wijzigen in Windows 11
De bureaubladachtergrond wijzigen in Windows 11
Anonim

Wat te weten

  • Bureaublad met rechtermuisknop > Personaliseren > Achtergrond.
  • Selecteer een enkele foto, een kleur of een map met foto's.
  • Standaard Windows 11-achtergronden worden opgeslagen in C:\Windows\Web\.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de bureaubladachtergrond in Windows 11 kunt wijzigen. U kunt kiezen uit vooraf geladen achtergronden, uw eigen afbeeldingen of een effen kleur.

Hoe verander ik mijn bureaubladachtergrond?

Er zijn drie soorten bureaubladachtergronden die worden ondersteund in Windows 11 en met Instellingen hebt u toegang tot ze allemaal.

  1. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gebied van het bureaublad en selecteer Personalize.

    Of, als u liever Instellingen gebruikt, typt u WIN+i en gaat u naar Personalisatie.

    Image
    Image
  2. Selecteer Background en kies vervolgens Picture, Effen kleur ofDiavoorstelling.

    Image
    Image
  3. Als je Afbeelding hebt gekozen, selecteer je er een uit de lijst of kies Blader door foto's om een andere afbeelding te selecteren. U kunt ook met de rechtermuisknop op een afbeelding klikken om te kiezen op welke monitoren u deze wilt gebruiken.

    De kleuroptie toont in plaats daarvan een tabel met kleuren en een Aangepaste kleuren knop die u kunt gebruiken om de exacte kleur te vinden die u de achtergrond wilt hebben. Zo verander je de bureaubladachtergrond van zwart naar wit, of van een andere kleur in een andere.

    Voor een diavoorstelling bladert Windows automatisch door afbeeldingen in uw map Afbeeldingen, maar er is daar een knop waarmee u een willekeurige map op uw computer kunt kiezen. Er zijn ook instellingen die u kunt bewerken, zoals het definiëren van een schema om de achtergrond zo nu en dan automatisch te wijzigen, en een shuffle-schakelaar.

    Image
    Image

Een eenvoudigere methode voor afbeeldingsachtergronden

De hierboven beschreven stappen zijn eenvoudig genoeg om te begrijpen, maar er is een veel snellere manier om de bureaubladachtergrond te wijzigen als je wilt dat het een afbeelding is. In plaats van Instellingen te openen en door de menu's te navigeren, kunt u de bureaubladachtergrond rechtstreeks toepassen vanuit de afbeelding die u wilt gebruiken.

Na het downloaden van de afbeelding die u wilt gebruiken, of het vinden van een afbeelding die al op uw computer is opgeslagen, zijn er twee methoden om die afbeelding als bureaubladachtergrond te krijgen:

  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand (open het niet) en kies Instellen als bureaubladachtergrond.
  • Open de afbeelding, klik er met de rechtermuisknop op (of open het menu bovenaan) en ga naar Instellen als > Instellen als achtergrond.
Image
Image

Waar Windows 11 zijn standaardachtergronden opslaat

Er zijn gloednieuwe achtergronden in Windows 11. Als je de achtergrond te vaak in een eigen afbeelding verandert, verlies je misschien uit het oog waar de afbeeldingen van Microsoft zich in Instellingen bevinden. Als u een standaard Windows 11-achtergrond wilt gebruiken als u deze niet in de instellingen ziet, gaat u naar deze map:


C:\Windows\Web\

Vanaf daar kunt u met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken die u wilt gebruiken en de bovenstaande stappen volgen om deze als bureaubladachtergrond te gebruiken.

Image
Image

Lock Screen vs Desktop Achtergrond

Misschien merkt u dat na het wijzigen van de bureaubladachtergrond, dit geen invloed heeft op de achtergrond van het vergrendelscherm. Op het vergrendelingsscherm voert u uw wachtwoord in om u aan te melden, dus u ziet het voordat u zich aanmeldt bij Windows, zelfs voordat u de bureaubladachtergrond ziet.

De achtergrond van het vergrendelscherm wordt bestuurd door een geheel aparte instelling, maar het is nog steeds gemakkelijk te wijzigen. Je krijgt zelfs een unieke optie die niet beschikbaar is voor de bureaubladachtergrond.

  1. Open Instellingen door ernaar te zoeken of de WIN+i snelkoppeling te gebruiken.
  2. Ga naar Personalisatie > Vergrendelscherm.
  3. Kies een optie uit het Personaliseer je vergrendelscherm menu:

    • Windows spotlight verandert automatisch de achtergrond in afbeeldingen gekozen door Microsoft.
    • Picture maakt de achtergrond elke foto die je op je computer selecteert.
    • Slideshow bladert door de foto's van uw keuze op basis van de mappen die u kiest.
    Image
    Image

FAQ

    Hoe verwijder ik een achtergrond uit de lijst met bureaubladachtergronden in Windows 11?

    Ga naar de map Wallpaper zoals hierboven beschreven, klik met de rechtermuisknop op de achtergrond die u wilt verwijderen en selecteer Delete Om een aangepaste afbeelding te verwijderen, zoekt u het afbeeldingsbestand en volgt u de dezelfde stappen. Als u een Windows-thema wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het thema uit Settings > Personalization > Themesen selecteer Verwijderen

    Hoe wijzig ik de bureaubladachtergrond op Windows 10?

    Om de bureaubladachtergrond in Windows 10 te wijzigen, volgt u dezelfde stappen als hierboven beschreven om uw achtergrond in te stellen door het bestand te openen of erop te klikken of vanuit Instellingen > Personalisatie > Background Om de achtergrond op meerdere monitoren te wijzigen, klikt u met de rechtermuisknop op de achtergrond en wijst u deze toe aan een bepaald scherm.

Aanbevolen: