Een Lenovo-laptop opnieuw opstarten

Inhoudsopgave:

Een Lenovo-laptop opnieuw opstarten
Een Lenovo-laptop opnieuw opstarten
Anonim

Wat te weten

  • Select Start op de Windows-taakbalk > Power > tik op Restart.
  • U kunt ook op Control+Alt+Delete drukken, Power selecteren en op Restart tikken.
  • Als de laptop is vastgelopen, houdt u de aan/uit-knop ingedrukt totdat de laptop wordt uitgeschakeld.

Het opnieuw opstarten van een Lenovo-laptop is vaak de eerste stap bij het oplossen van grote en kleine computerproblemen. Het is ook noodzakelijk om een Windows-update te voltooien en wat software te installeren. In deze handleiding leert u hoe u een Lenovo-laptop met Windows 8, 10 en 11 opnieuw opstart.

Een Lenovo-laptop opnieuw opstarten in Windows

De onderstaande stappen leggen de beste manier uit om een Lenovo-laptop opnieuw op te starten. Het zal een Windows Update starten als er een beschikbaar is, de installatie van software voltooien en alle geopende applicaties correct sluiten.

Deze methode werkt echter niet als een toepassing op volledig scherm, of Windows zelf, is vastgelopen. De andere methoden in deze handleiding kunnen helpen als dat het geval is.

  1. Selecteer Start op de Windows-taakbalk.

    Image
    Image
  2. Tik op Power.

    Image
    Image
  3. Selecteer Herstart.

    Image
    Image

Windows zal alle geopende applicaties sluiten en opnieuw opstarten. Dit proces kan enkele ogenblikken duren.

De Lenovo-laptop start mogelijk niet opnieuw op als open toepassingen niet-opgeslagen gegevens bevatten. U ziet een scherm met de applicatie die moet worden afgesloten voordat de laptop opnieuw kan opstarten. Sluit alle geopende applicaties en probeer het opnieuw.

Een Lenovo-laptop opnieuw opstarten met Control+Alt+Delete

Het Windows Start-menu is de meest gebruikelijke manier om Windows opnieuw op te starten, maar het werkt niet als een toepassing is vastgelopen en het Windows-bureaublad blokkeert. Deze methode kan het probleem oplossen.

  1. Druk tegelijkertijd op de toetsen Control, Alt en Delete.
  2. Het scherm wordt blauw en er verschijnt een menu met opties. Selecteer de Power knop rechtsonder.

    Image
    Image
  3. Selecteer Herstart.

    Image
    Image

Windows zal alle geopende applicaties sluiten en opnieuw opstarten. Het kan resulteren in het verlies van niet-opgeslagen gegevens, dus het is het beste om indien mogelijk alle geopende bestanden op te slaan.

Handmatig een Lenovo-laptop opnieuw opstarten

U kunt een Lenovo-laptop handmatig opnieuw opstarten door de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt te houden.

Image
Image

De locatie van de aan/uit-knop kan verschillen. De meeste Lenovo-laptops plaatsen de aan/uit-knop boven het toetsenbord, terwijl Lenovo 2-in-1-apparaten de aan/uit-knop op de rechter- of linkerflank van de 2-in-1 plaatsen.

De laptop wordt uitgeschakeld. Druk nogmaals op de aan/uit-knop om de computer weer aan te zetten.

Een handmatige herstart is niet ideaal omdat alle applicaties worden afgesloten. Het kan leiden tot het verlies van niet-opgeslagen gegevens. Toch kan het uw enige optie zijn als de Lenovo-laptop is gecrasht of is vastgelopen.

Nog steeds problemen? Probeer een fabrieksreset

Het opnieuw opstarten van een Lenovo-laptop lost vaak problemen zoals vastgelopen software op en is essentieel voor het installeren van nieuwe toepassingen, maar voor ernstigere problemen kan het nodig zijn om de fabrieksinstellingen te herstellen.

Een fabrieksreset zal de laptop terugbrengen naar een zo goed als nieuwe softwareconfiguratie. Het zal ook gegevens van de Lenovo-laptop wissen. Onze gids over het terugzetten naar de fabrieksinstellingen van een Lenovo-laptop beschrijft het proces in detail.

Je kunt een fabrieksreset niet ongedaan maken, dus beschouw dit als een laatste redmiddel als je problemen hebt met je Lenovo-laptop.

FAQ

    Hoe start ik opnieuw op in de veilige modus op een Lenovo-laptop?

    Om opnieuw op te starten in Veilige modus op Windows 10 vanaf het aanmeldingsscherm, selecteert u Power > Restart > en houdt u deShift toets. Selecteer vervolgens Problemen oplossen > Geavanceerde opties > Opstartinstellingen > Herstart Nadat uw laptop opnieuw is opgestart, selecteert u de Veilige modus inschakelen optie, die kan verschijnen als 4, F4 , of Fn+F4 U hebt ook toegang tot de Veilige modus via Settings > Update & Security >Herstel > Geavanceerd opstarten > Nu opnieuw opstarten

    Hoe start ik opnieuw op naar BIOS op een Lenovo-laptop?

    U kunt het BIOS openen op uw Windows 10-laptop door Start > Settings > Update & Security te selecteren> Herstel > Nu opnieuw opstarten Wanneer u de lijst met opties ziet, kiest u Problemen oplossen >Geavanceerde opties > UEFI Firmware Setting s > Restart Als je een oudere laptop hebt, kun je voer het BIOS in door uw laptop aan te zetten en op F12 of de functiesneltoets te drukken die werkt met uw specifieke model.

Aanbevolen: