Hoe iPhone X-snelkoppelingen te maken en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe iPhone X-snelkoppelingen te maken en te gebruiken
Hoe iPhone X-snelkoppelingen te maken en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Als u een virtuele startknop wilt toevoegen, gaat u naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Assistive Touch en schakel het in.
  • Als u het menu met de virtuele startknop wilt aanpassen, selecteert u Hoofdmenu aanpassen terwijl u zich op het ondersteunende touchscreen bevindt.
  • Ga naar het gedeelte Aangepaste acties om te kiezen of uw nieuwe snelkoppeling al dan niet gebruikmaakt van enkele tik, dubbele tik, lang indrukken of 3D Touch.

De iPhone X is de eerste iPhone zonder Home-knop. In plaats van een fysieke knop heeft Apple een reeks gebaren toegevoegd die de Home-knop samen met andere opties repliceren. Als je liever een Home-knop op je scherm hebt, heb je een optie. iOS bevat een functie die een virtuele Home-knop aan je scherm toevoegt. Je kunt ook aangepaste snelkoppelingen maken die dingen doen die de fysieke knop niet kan.

Een virtuele startknop toevoegen aan de iPhone

Om de virtuele Home-knop te configureren, moet u eerst de Home-knop zelf inschakelen. Hier is hoe:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Algemeen.
  3. Tik op Toegankelijkheid.
  4. Tik AssistiveTouch.

    Image
    Image
  5. Verplaats de AssistiveTouch schuifregelaar naar Aan/groen. De virtuele Home-knop verschijnt op je scherm.
  6. Plaats de knop overal op uw scherm door middel van slepen en neerzetten.
  7. Maak de knop meer of minder transparant door de Idle Dekking schuifregelaar te gebruiken.
  8. Tik op de knop om het standaardmenu te bekijken.

    Image
    Image

Het menu van de virtuele startknop aanpassen

Om het aantal snelkoppelingen en de specifieke die beschikbaar zijn in het standaardmenu te wijzigen:

  1. Tik op het AssistiveTouch-scherm op Pas het hoofdmenu aan.
  2. Verander het aantal pictogrammen dat wordt weergegeven in het menu op het hoogste niveau met de knoppen plus en min onder aan het scherm. Het minimum aantal opties is 1; het maximum is 8. Elk pictogram vertegenwoordigt een andere snelkoppeling.
  3. Om een snelkoppeling te wijzigen, tik je op het pictogram dat je wilt wijzigen.

    Image
    Image
  4. Tik op een van de beschikbare snelkoppelingen in de lijst die verschijnt.
  5. Tik op Klaar om de wijziging op te slaan. Het vervangt de snelkoppeling die u hebt geselecteerd.

    Image
    Image
  6. Als u besluit dat u terug wilt naar de standaardset met opties, tikt u op Reset.

Aangepaste acties toevoegen aan de virtuele startknop

Nu je weet hoe je de virtuele Home-knop moet toevoegen en het menu moet configureren, is het tijd om naar de goede dingen te gaan: aangepaste snelkoppelingen. Net als een fysieke Home-knop, kan de virtuele knop worden geconfigureerd om anders te reageren op basis van hoe u erop tikt. Dit is wat u moet doen:

Ga op het AssistiveTouch scherm naar de Aangepaste acties sectie. Tik in dat gedeelte op de actie die u wilt gebruiken om de nieuwe snelkoppeling te activeren. Uw opties zijn:

  • Single-Tap: De traditionele enkele klik op de Home-knop. In dit geval is het een enkele tik op de virtuele knop.
  • Double-Tap: Twee keer snel op de knop tikken. Als u hiervoor kiest, kunt u ook de instelling Timeout regelen. Dat is de toegestane tijd tussen tikken. Als er meer tijd verstrijkt tussen tikken, behandelt de iPhone ze als twee enkele tikken, niet als een dubbele tik.
  • Lang indrukken: Tik op de virtuele Home-knop en houd deze ingedrukt. Als u dit selecteert, kunt u ook een Duur-instelling configureren, die bepa alt hoe lang u op het scherm moet drukken om deze functie te activeren.
  • 3D Touch: Het 3D Touch-scherm op moderne iPhones laat het scherm anders reageren op basis van hoe hard u erop drukt. Gebruik deze optie om de virtuele Home-knop te laten reageren op harde drukken.

Op welke actie je ook tikt, elk scherm biedt verschillende opties voor snelkoppelingen die je aan de actie kunt toewijzen. Deze zijn bijzonder cool omdat ze acties die anders mogelijk meerdere knoppen vereisen, omzetten in een enkele tik.

Image
Image

De meeste sneltoetsen spreken voor zich, zoals Siri, Screenshot of Volume omhoog, maar een paar hebben uitleg nodig:

  • Toegankelijkheidssnelkoppeling: deze snelkoppeling kan worden gebruikt om allerlei toegankelijkheidsfuncties te activeren, zoals het omkeren van kleuren voor gebruikers met een visuele beperking, het inschakelen van VoiceOver en inzoomen op de scherm.
  • Shake: Kies dit en de iPhone reageert op een druk op de knop alsof de gebruiker de telefoon schudt. Schudden is handig om bepaalde acties ongedaan te maken, vooral als fysieke problemen voorkomen dat je de telefoon schudt.
  • Knijpen: Voert het equivalent uit van een knijpbeweging op het scherm van de iPhone, wat handig is voor mensen met beperkingen die knijpen moeilijk of onmogelijk maken.
  • SOS: Deze knop activeert de Emergency SOS-functie van de iPhone, die een hard geluid activeert om anderen te waarschuwen dat je mogelijk hulp nodig hebt en een oproep naar de hulpdiensten.
  • Analytics: met deze functie begint het verzamelen van AssistiveTouch-diagnostiek.

Aanbevolen: