Hoe Telegram-stickers te maken en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Telegram-stickers te maken en te gebruiken
Hoe Telegram-stickers te maken en te gebruiken
Anonim

Telegram is een populaire berichten-app die beschikbaar is op iOS, Android, Windows 10 en internet. De app richt zich op beveiliging en privacy en heeft een trouwe aanhang gekregen onder degenen die geïnteresseerd zijn in technologie. De gewone persoon gebruikt het ook om te communiceren met familie en vrienden en om contact te maken met anderen met dezelfde interesses.

Hoe werkt Telegram?

Telegram is vergelijkbaar met Facebook Messenger en andere sms-apps. U kunt uw contacten tekstberichten, weblinks of afbeeldingen verzenden en lid worden van groepen om met meerdere mensen tegelijk te communiceren. Wat Telegram onderscheidt van zijn rivalen, zijn de stickers, die door iedereen gratis kunnen worden aangepast en gemaakt.

Image
Image

Hoe Telegram-stickerpakketten te maken

In tegenstelling tot andere platforms die het maken van chatstickers beperken tot betaalde sponsoring of een langdurig goedkeuringsproces vereisen, laat Telegram iedereen stickersets maken in de officiële Telegram-apps en stickers live publiceren die alle gebruikers kunnen gebruiken.

Het maken van Telegram-stickerpakketten is gratis en er is geen limiet aan het aantal stickers in elk pakket.

Het proces voor het maken van stickers omvat het gebruik van de ingebouwde Telegram-chatbot. Hier leest u hoe u het kunt gebruiken om Telegram-stickers op het platform te maken die iedereen kan gebruiken.

  1. Maak stickerafbeeldingen in uw favoriete beeldbewerkingsprogramma en sla de afbeeldingen op.

    Sla elke sticker op als een apart PNG-bestand met een transparante achtergrond. De sticker moet exact 512 x 512 pixels groot zijn.

  2. Open de Telegram-app op je computer.
  3. Activeer de Telegram Sticker-chatbot door deze link hier te selecteren of door te zoeken naar Stickers in de zoekbalk van de Telegram-app.

    Het handvat van de chatbot is @Stickers en er staat een geverifieerd vinkje naast.

  4. Typ in de chat /newpack en druk op Enter.
  5. Typ de naam van je nieuwe stickerpakket en druk op Enter.

    Een stickerpakket is een verzameling stickers met een gemeenschappelijk thema. Er is geen limiet aan het aantal stickers dat je in een pakket kunt hebben.

  6. Om je eerste sticker te uploaden, selecteer je het file icoon en blader je op je computer naar een PNG-bestand.

  7. De Stickers-chatbot vraagt je om het PNG-bestand aan een emoji te koppelen. Als de sticker bijvoorbeeld een blij gezicht heeft, kun je de emoji met een blij gezicht gebruiken. Voer de emoji in en druk op Enter.
  8. Upload het tweede PNG-bestand en wijs het een unieke emoji toe. Ga verder met al je PNG-bestanden.
  9. Nadat je je Telegram-stickers hebt ingevoerd, typ je /publish en druk je op Enter.
  10. De Stickers-chatbot vraagt je om een afbeelding te selecteren om te fungeren als promo-illustratie voor je Telegram-stickerpakket. Typ desgewenst /skip om het eerste PNG-bestand dat je hebt geüpload te gebruiken of een ander bestand te uploaden.
  11. Voer een naam in voor de URL van uw Telegram-stickerpakket. Dit kan van alles zijn, maar het ziet er professioneel uit als het een juist woord is en een woord dat betrekking heeft op het thema van het pakket.
  12. Je nieuwe Telegram-stickerpakket is nu live en kan door jezelf en anderen worden gebruikt of online worden gedeeld.

Alle Telegram Sticker Chatbot-commando's

Hier is de volledige lijst met opdrachten die je kunt gebruiken met de Telegram Stickers-chatbot om stickers te maken en te bewerken of om de bijbehorende statistieken te bekijken.

Stickers en maskers

  • /newpack: Maak een nieuw stickerpakket.
  • /newmasks: Maak een nieuw pakket maskers.
  • /newanimated: maak een pakket geanimeerde stickers.
  • /addsticker: Voeg een sticker toe aan een bestaand pakket.
  • /editsticker: Emoji of coördinaten wijzigen.
  • /ordersticker: stickers opnieuw bestellen in een pakket.
  • /setpackicon: Stel een stickerpakketpictogram in.
  • /delsticker: verwijder een sticker uit een bestaand pakket.
  • /delpack: Een pakket verwijderen.

Statistieken

  • /stats: statistieken voor een sticker ophalen.
  • /top: ontvang topstickers.
  • /packstats: krijg statistieken voor een stickerpakket.
  • /packtop: Haal stickerpakketten bovenaan.
  • /topbypack: ontvang topstickers in een pakket.
  • /packusagetop: Verkrijg gebruiksstatistieken voor uw pakketten.
  • /cancel: Annuleer de laatste opdracht die je hebt gebruikt.

Hoe Telegram-stickers te gebruiken

Het vinden en gebruiken van Telegram-stickers is gratis en intuïtief. Hier is hoe.

  1. Beweeg de muiscursor in een chatvenster van Telegram over het smileygezicht pictogram naast het tekstvak.

    Image
    Image
  2. Selecteer boven de emoji Stickers.

    Image
    Image
  3. Er zijn een aantal populaire Telegram-stickerpakketten beschikbaar die u kunt gebruiken. Selecteer een van deze om deze toe te voegen aan uw Telegram-chatgesprek.

    Image
    Image
  4. Als je nieuwe Telegram-stickerpakketten wilt vinden, selecteer je het search-pictogram in de linkerbenedenhoek van het stickervak en voer je een naam of onderwerp in.

    Image
    Image
  5. Als het stickerpakket niet aan de app is toegevoegd, selecteert u Add rechts van de naam van het pakket om het Telegram-stickerpakket aan uw app toe te voegen.

    Image
    Image

Hoe Telegram-stickers te delen

Nadat je een Telegram-stickerpakket aan de app hebt toegevoegd, kun je het met iedereen delen. Open de stickerdoos, zoals hierboven weergegeven, selecteer de naam van het stickerpakket en selecteer vervolgens Stickers delen.

Hiermee kopieert u de web-URL van het Telegram-stickerpakket naar het klembord van uw apparaat. Je kunt de URL naar vrienden sturen in een Telegram-bericht, e-mail of een andere chat-app. Je kunt er ook een link naar op je blog of website plaatsen.

Bottom Line

Er is geen officiële Stickers Telegram-app, hoewel sommige onofficiële beschikbaar zijn in de iOS- en Android-appstores. Dergelijke apps zijn niet nodig omdat de belangrijkste officiële Telegram-app alle stickerfunctionaliteit heeft die je nodig hebt.

Zijn Telegram-stickers auteursrechtelijk beschermd of beschermd?

Er is geen goedkeuringsproces wanneer je Telegram-stickers maakt. Stickers kunnen worden verwijderd als je auteursrechtelijk beschermd materiaal erin gebruikt en de eigenaar van het pand vraagt om ze te verwijderen.

Het is het beste om originele illustraties of concepten te gebruiken voor je Telegram-stickers. Als u denkt dat uw pakket per ongeluk is verwijderd, neem dan per e-mail contact op met Telegram op [email protected].

Aanbevolen: