Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over de einddatum van Windows 10

Inhoudsopgave:

Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over de einddatum van Windows 10
Waarom u zich geen zorgen hoeft te maken over de einddatum van Windows 10
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Microsoft is van plan de volgende versie van Windows te onthullen tijdens een evenement eind juni.
  • In afwachting van de release heeft Microsoft de einddatum van de ondersteuning voor Windows 10 bijgewerkt, met de mededeling dat de ondersteuning van het besturingssysteem in 2025 zal worden stopgezet.
  • Experts zeggen dat gebruikers zich niet al te veel zorgen hoeven te maken over de einddatum, omdat deze hen niet per se op korte termijn zal beïnvloeden.
Image
Image

Microsoft heeft Windows 10 officieel een end-of-life-datum gegeven, maar experts zeggen dat de meeste gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken dat dit hen op korte termijn beïnvloedt.

Microsoft is gestaag op weg naar de introductie van Windows 11. Talloze lekken, waaronder een optisch afbeeldingsbestand (ISO) van het besturingssysteem, evenals een speciale gebeurtenis die later in juni plaatsvindt, wijzen allemaal in de richting van de update. Het bedrijf heeft ook een officiële datum voor het einde van de ondersteuning toegevoegd aan Windows 10, waarbij wordt opgemerkt dat het vanaf 2025 geen ondersteuning meer zal bieden. Hoewel het einde van Windows 10 misschien ontmoedigend lijkt, zeggen experts dat de meeste gebruikers zich echt nergens zorgen over hoeven te maken, in ieder geval nog niet.

"Beëindiging van ondersteuning voor Windows 10 betekent niet dat het niet bruikbaar zal zijn. Ik denk dat het belangrijk is om dat te onthouden. Je computer zal in 2025 niet onmiddellijk ongeldig worden gemaakt als er Windows 10 op draait, " Christen da Costa, een tech-expert en CEO van Gadget Review, uitgelegd in een e-mail aan Lifewire.

Niet zweten

Uiteindelijk verandert Windows 10 met een einddatum voor ondersteuning niet echt iets in het hier en nu. Programma's en apps zullen Windows 10 nog minstens een paar jaar blijven ondersteunen en gebruikers zullen beveiligingsupdates en patches van Microsoft blijven ontvangen. Zelfs als Microsoft Windows 11 uitbrengt, blijft het besturingssysteem goed werken tot ver na de eerste release, en zelfs na de einddatum van de ondersteuning.

In feite blijven bedrijven en overheidsorganisaties oudere Windows-besturingssystemen zoals Windows XP en Windows 7 ondersteunen, dus het is waarschijnlijk dat velen nog steeds Windows 10 zullen gebruiken nadat de ondersteuningsdatum is stopgezet.

Ondersteuning voor Windows 10 betekent niet dat het niet bruikbaar zal zijn. Ik denk dat het belangrijk is om dat te onthouden.

Ondersteuning voor Windows 10 tot 2025 is ook een goede zaak, omdat het betekent dat gebruikers Windows 11 niet onmiddellijk hoeven te downloaden en installeren. Omdat nieuwe besturingssystemen vaak bugs en andere problemen tegenkomen, wordt het een van de early adopters kunnen er soms toe leiden dat uw pc problemen ondervindt die zich voordoen na de release. Met uitgebreide ondersteuning geeft Microsoft gebruikers niet alleen de tijd om de overgang naar Windows 11 natuurlijker te maken, maar het verlengt ook de tijd die bedrijven hebben om applicaties te maken die het nieuwe besturingssysteem goed ondersteunen.

"Omdat de migratiesnelheid van Windows 7 naar 10 extreem laag was, verwachten ze misschien hetzelfde met Windows 11. Huidige gebruikers zullen genoeg tijd hebben om hun software veilig te upgraden", Jan Chapman, een tech-expert en mede-oprichter van IT-bedrijf MSP Blueshift, vertelde ons in een e-mail.

Chapman legde ook uit dat hoewel de updates in 2025 zullen stoppen, Microsoft hoogstwaarschijnlijk het aantal updates en beveiligingspatches dat tot die datum zal worden uitgebracht, zal verhogen.

Toegankelijkheid bijwerken

Hoewel u zich geen onmiddellijke zorgen hoeft te maken, geeft het hebben van een vaste einddatum consumenten en bedrijven in ieder geval een idee van wanneer ze precies de brug tussen het huidige besturingssysteem en het volgende moeten oversteken. Met zoveel vragen die nog steeds onbeantwoord zijn over het besturingssysteem en hoe Microsoft van plan is om met de upgrade om te gaan, zeggen experts dat klanten bereid moeten zijn om het direct te kopen.

Image
Image

"Eén ding waar consumenten op moeten letten, is of Microsoft huidige Windows 10-licentiehouders toestaat om gratis te upgraden naar de geruchten Windows 11", legt Chapman uit. "[Microsoft] heeft dit beleid geïntroduceerd met Windows 7 en zal waarschijnlijk ook worden voortgezet naar Windows 11, maar er zijn nog steeds geen bevestigingen. In het ergste geval zullen gebruikers het hele besturingssysteem moeten kopen wanneer het wordt uitgebracht, met momenteel geen idee van [hoe] de prijzen eruit zullen zien in 2025."

Op dit moment begint de goedkoopste versie van Windows bij $ 140, wat het voor gezinnen met lagere inkomens misschien moeilijk maakt om in nieuwe versies te investeren. Als Microsoft een soort van stimulans kan bieden om gebruikers te laten upgraden, dan zou het de nieuwe versie veel toegankelijker kunnen maken.

Aanbevolen: