Hoe de Pixel 6 kan leiden tot betere Android-telefoons

Inhoudsopgave:

Hoe de Pixel 6 kan leiden tot betere Android-telefoons
Hoe de Pixel 6 kan leiden tot betere Android-telefoons
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google heeft officieel onthuld dat de Pixel 6 en Pixel 6 Pro een nieuw door Google gemaakt systeem op een chip zullen bevatten.
  • Google lijkt zijn middenklasse en meer budgetvriendelijke wortels achter zich te laten met de Pixel 6 en Pixel 6 Pro.
  • Als Google het vlaggenschipmodel volledig omarmt, zeggen experts dat dit de broodnodige concurrentie op de reguliere Android-markt kan brengen.
Image
Image

Als Google het aanbieden van een vlaggenschipapparaat met specificaties die bestand zijn tegen de concurrentie volledig kan omarmen, denken experts dat dit innovatie en vooruitgang in de Android-markt kan stimuleren.

Google heeft in augustus eindelijk de Pixel 6 en Pixel 6 Pro onthuld, waardoor gebruikers een eerste blik werpen op de aankomende Android-smartphonereeks van het bedrijf. Hoewel het misschien verleidelijk is om te denken dat de stap Samsung zou kunnen verdringen als de beste Android-fabrikant, zeggen experts dat het waarschijnlijker is dat het bijdraagt aan betere concurrentie en innovatie.

"Hoewel hardcore tech-enthousiastelingen misschien denken dat de nieuwe Google Pixel-modellen de Android-markt zouden moeten domineren, is de realiteit dat de bestaande leiderspositie van Samsung en een sterke pijplijn van aankomende modellen zoals de Galaxy S22 ervoor zullen zorgen dat de Android-markt zeer competitief blijft, " vertelde Tim McGuire, de CEO van Mobile Klinik, in een e-mail aan Lifewire.

Een appel trekken

Een van de grootste twistpunten rond de Pixel 6 en Pixel 6 Pro is de introductie van Google Tensor, een nieuw systeem op een chip (SoC) dat speciaal door Google is ontworpen voor de nieuwe Pixel-telefoons. Het lijkt erg op hoe Apple zijn eigen chips voor de iPhone en iPads heeft gemaakt, waardoor het bedrijf volledige controle heeft over de prestaties die het apparaat biedt.

Door de afhankelijkheid van Qualcomm of andere chipfabrikanten weg te nemen, plaatst Google zichzelf in een sleutelpositie om volledig te bepalen wat Tensor biedt en hoe het presteert in de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. Dit is belangrijk omdat het betekent dat Google betere prestaties kan bieden zonder zich zorgen te maken dat klanten veel moeten betalen om de kosten van het kopen van die chips bij een andere leverancier te compenseren.

"De nieuwe Tensor SoC-chip is de belangrijkste functie in de nieuwe Google Pixel 6. Het is ontworpen om AI en machine learning-technologie te verbeteren, functies zoals de brede lens en camerakwaliteit, spraak-naar-tekst-functies, en live bijschriften in video's, " legde McGuire uit.

De Android-markt zou wanhopig meer reguliere concurrentie kunnen gebruiken om innovatie te blijven stimuleren. Natuurlijk hebben we bedrijven zoals Xiaomi en Oppo, en zelfs OnePlus, maar ze zijn nog steeds klein in vergelijking met de enorme erkenning die Samsung heeft op de Android-markt.

Samsung onttronen

Nu Google een stap terug doet in de vlaggenschipmarkt, moet het zich op dit moment onvermijdelijk opstellen tegen de grootste fabrikant van Android-apparaten ter wereld: Samsung. In feite heeft Samsung momenteel 37% van het marktaandeel voor Android in handen, en geen enkel ander bedrijf komt in de buurt van dat percentage.

Omdat Samsung zo'n greep op de markt heeft, is het onwaarschijnlijk dat de nieuwe Pixel-reeks van Google er iets aan zal doen om de in Zuid-Korea gevestigde fabrikant echt te onttronen. Zelfs als Google Tensor erin slaagt om beter te presteren dan de andere vlaggenschipprocessors van bedrijven als MediaTek of Qualcomm - iets dat nog moet worden bewezen of waar zelfs naar wordt gesuggereerd door Google - moet het nog steeds bestand zijn tegen de overweldigende erkenning van Samsung.

Image
Image

"Ik denk niet dat Samsung snel van de troon wordt gestoten. Het is de ultieme Android-telefoon, ondanks dat veel andere telefoons op het Android-platform draaien", Christen Costa, tech-expert en CEO van Gadget Review, vertelde Lifewire in een e-mail.

"De Pixel 6 zal waarschijnlijk een betere telefoon zijn in alle opzichten die er toe doen als je hem vergelijkt met de Galaxy", voegde Costa eraan toe, "maar de merkherkenning die Samsung heeft gekregen is moeilijk te verslaan. Vooral als sommige mensen overtuigd blijven Google heeft een apart besturingssysteem voor telefoons."

Wat Costa hier opmerkt, is hoe synoniem Samsung en Android door de jaren heen zijn geworden. Omdat Samsung de meest bekende naam in de Android-markt is, weten veel dagelijkse gebruikers niet welke ingewikkelde relatie Samsung en andere Android-fabrikanten hebben met Google, en hoe ze het besturingssysteem van Google gebruiken en er hun eigen lagen aan toevoegen.

Samsung's bestaande leiderspositie en een sterke pijplijn van opkomende modellen zoals de Galaxy S22 zullen ervoor zorgen dat de Android-markt zeer competitief blijft.

Dus voor veel gebruikers lijken Google-telefoons en Samsung-telefoons - terwijl ze in wezen hetzelfde basisbesturingssysteem gebruiken - twee totaal verschillende OS-ervaringen te bieden. Als Google Pixel-telefoons acceptabeler en mainstream wil maken, moet het iedereen duidelijk maken dat ze hetzelfde besturingssysteem gebruiken als Samsung, met enkele esthetische verschillen.

Als u dit doet, is de kans groter dat Samsung-gebruikers een Pixel-apparaat zullen kopen, maar kan er ook meer concurrentie op de markt komen, wat uiteindelijk goed zal zijn voor de consument.

Aanbevolen: