Wat is een webcam?

Inhoudsopgave:

Wat is een webcam?
Wat is een webcam?
Anonim

Een webcam is een digitale camera die is aangesloten op een computer om live video in re altime te streamen.

In de meeste gevallen worden webcams gebruikt voor onlinevergaderingen, webconferenties en online leren, maar er zijn nog een paar andere toepassingen. En niet alle webcams zijn gelijk. Hier is alles wat u moet weten over webcams en hoe ze werken.

Wat is een computerwebcam?

Je hebt waarschijnlijk wel eens van een webcam op je computer gehoord en misschien zelfs wel eens gebruikt. Het is de camera die op uw computer is aangesloten, hetzij als geïntegreerd apparaat, via een USB-kabel of draadloos. Interne webcams zijn ingebouwd in de computer die u gebruikt. Je zult een interne camera waarschijnlijk zien als een kleine stip bovenaan, in het midden van het scherm, ongeveer zo groot als een kleine gum.

USB en draadloze webcams zijn extern en kunnen worden gebruikt op elke computer waarop de juiste software is geïnstalleerd. Ze zijn ook flexibeler in termen van locatie, omdat ze niet aan de bovenkant van uw computerscherm hoeven te worden gemonteerd.

Vanwege het brede scala aan webcams hebben we een lijst met nuttige artikelen samengesteld in een korte handleiding om u te helpen bij het gebruiken, repareren en kopen van wat het beste werkt voor uw leven. Open de koppelingen in het navigatievenster om de handleiding te gebruiken. Je zult zien dat het is opgedeeld in vier verschillende secties: Overwegingen voor de webcam, Je webcam gebruiken, Je webcam repareren en Onze aanbevelingen: de beste webcams. Binnen elke sectie zijn verschillende artikelen gevuld met tips en hints voor jou.

Wat zijn de soorten webcams

Naast dat er geïntegreerde, bedrade en draadloze webcams zijn, zijn er ook twee soorten webcams. Dit soort webcams verschillen in mogelijkheden en doel. Ze zijn:

  • Netwerkcamera's: dit zijn de basiswebcams die u in uw computer zult vinden en er zijn webcams die u bij de meeste winkels voor persoonlijke elektronica kunt kopen. Je ziet ze van merken als Microsoft, Logitech en Razer. Deze zijn meestal voor gebruik op korte termijn.
  • IP-camera's: IP-webcams (internetprotocol) zijn iets anders ontworpen. Deze zijn ontworpen voor 24/7 bewaking en veel bieden video van hogere kwaliteit dan u in een netwerkcamera kunt vinden. Dit type webcam wordt vaak gebruikt voor beveiligingssystemen, camera's voor huisdieren en andere toepassingen die langere gebruikstijden vereisen.

Wat is het doel van een webcam?

Webcams worden gebruikt voor een verscheidenheid aan functies, meestal om video van de ene naar de andere locatie te streamen, zoals wanneer u online afspreekt met vrienden, familie of collega's of wanneer u een online les bijwoont of ontmoeting. Sommige webcams hebben ook mogelijkheden waarmee u een stilstaand beeld kunt vastleggen, hoewel dit niet altijd de beste kwaliteit is.

IP-camera's hebben meestal meer commerciële doeleinden, hoewel ze populair zijn geworden voor huisbeveiligingssystemen, babyfoons en camera's voor huisdieren.

Image
Image

Hoe webcams werken

Als je al bekend bent met een digitale camera, heb je misschien een algemeen idee van hoe een webcam werkt. Het is in wezen een digitale camera die op uw computer is aangesloten. Het werkt door licht op te vangen. Licht reist door de lens van de camera naar een beeldsensor. Daar wordt het licht verzameld en verdeeld in pixels die vervolgens kunnen worden omgezet in digitale informatie in de vorm van een numerieke taal die binaire code wordt genoemd.

Die code kan dan via een netwerk, zoals het internet of zelfs een intern bedrijfsnetwerk, worden overgebracht naar een ontvangende computer, die het proces om de code om te zetten in pixels die op een computerscherm worden weergegeven, reverse-engineert. Het maakt niet uit of de webcam intern of extern is, er is software nodig om het te laten werken. Naast het apparaatstuurprogramma moet een specifieke webcamtoepassing, Skype, Zoom of andere videoconferentiesoftware worden gebruikt.

Een opmerking over webcamprivacy

Een probleem dat zorgwekkend is geworden, is de webcambeveiliging, met name de beveiliging die is geïntegreerd in of constant is aangesloten op computers (en in sommige gevallen televisies). Hackers hebben manieren gevonden om de firmware of software die webcams gebruiken te hacken, en door dit te doen, kunnen ze de feed van je webcam bekijken of zelfs het streamen via je webcam onderbreken. Om deze reden is een veelgestelde vraag die wordt gesteld: "Is een webcamafdekking nodig?"

Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, is het raadzaam om uw webcam afgedekt te houden als u deze niet gebruikt, als u uw webcam niet kunt uitschakelen. Als uw webcam geen ingebouwde hoes heeft, kunt u er altijd een stuk papier of plakband overheen plaatsen als deze niet in gebruik is om uw privacy te beschermen.

Aanbevolen: