De 9 beste games voor PS5, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste games voor PS5, getest door Lifewire
De 9 beste games voor PS5, getest door Lifewire
Anonim

De beste games voor PS5 maken optimaal gebruik van de aanzienlijke upgrades van de console ten opzichte van zijn voorganger, met een betere CPU en GPU, meer RAM, SSD-opslag en controllerverbeteringen om games naar een hoger niveau te tillen. De allerbeste PS5-games moeten iets extra-uitzonderlijke graphics, geweldig geluid of echt coole feedback en integratie met de nieuwe DualSense-controller bieden.

Onze keuze voor de beste PS5-game is Assassin's Creed: Valhalla, want hoewel het een paar bugs heeft, ziet de wereld er prachtig uit en het hield onze interesse van begin tot eind vast. We hebben ook keuzes in andere categorieën toegevoegd, zoals de beste FPS, de beste RPG, de beste platformgame en de beste PS5-game voor kinderen.

Beste overall: Assassin's Creed Valhalla (PS5)

Image
Image

Assassin's Creed heeft zijn ups en downs gehad bij de 12 belangrijkste inzendingen in de serie, maar het feit dat Valhalla de 12e belangrijkste inzending is, zou een signaal moeten zijn dat de serie solide blijft. Assassin's Creed: Valhalla staat zeker hoog tussen de andere inzendingen als een van de beste in de serie, evenals een van de beste games om op je PS5 te spelen. Valhalla ziet er geweldig uit in 4k met 60 FPS, met next-gen visuele trucs die pronken met de graphics van de console. Het zonlicht stra alt naar beneden, waardoor je het gevoel hebt dat je echt het middeleeuwse Engeland verkent. Of het nu is door forten aan te vallen of door de gedetailleerde wildernis te rijden op een wolf, je hebt altijd bezienswaardigheden te zien.

Het systeem voor zijmissies voelt gestroomlijnd aan en de missies zijn echt leuk, in plaats van dat je urenlang bezig bent met zinloze jachten of ophaalopdrachten die door elke zone worden herhaald. De game stelt ook niet teleur als het gaat om acteren of verhalen vertellen. Je speelt als Eivor, een mannelijke of vrouwelijke Viking die hun clan uit hun thuisland wil leiden op zoek naar een beter leven en een beter huis. Gedurende het spel verkennen spelers een groot deel van het middeleeuwse Engeland. Je krijgt een heel coole interpretatie van Asgard te zien, en verschillende andere plaatsen.

Eivor zal betrokken raken bij de Assassins in een poging om Templars neer te halen, net zoals andere games in de serie. Net als bij andere Assassin's Creed-spellen, is er ook een modern deel van het verhaal, dat voortgaat met eerdere inzendingen. Met leuke gevechten, grondige verkenning en een goed verhaal is dit een topgame voor PS5.

“Assassin's Creed: Valhalla overtreft, zoals Assassin's Creed-spellen zo vaak doen, bij het creëren van de meest nauwgezet gedetailleerde virtuele recreatie van een plaats en periode die mogelijk is. Het heeft verkenning, intense gevechten en boeiende verhalen bij de volle emmer, en het is gemakkelijk om te verdwalen in zijn enorme reikwijdte en schaal.” - Andy Zahn, producttester

Beste avontuur: Spider-Man: Miles Morales

Image
Image

Zelfs met die beperkte reikwijdte is Miles Morales een nog beter en spannender spel dan zijn voorganger. Het verhaal van Miles zit vol met rijk getekende personages, relaties en trekken aan emotionele draden terwijl hij navigeert als de nieuwe Spider-Man en worstelt met conflicten die dichterbij en duurder zijn dan verwacht. Het is een prachtige game op de PS5 en profiteert van de meeslepende DualSense-controller en snelle laadtijden, maar de PS4-versie houdt de ervaring intact zonder de bonusfranjes. Dit is een van de beste op strips gebaseerde games tot nu toe.

Marvel's Spider-Man: Miles Morales is een superheldenavontuur in een open wereld dat naast de nieuwe PlayStation 5-console is gelanceerd, maar ook beschikbaar is op PlayStation 4. Het neemt het grootste deel van het raamwerk over van Insomniac Games' 2018 Spider- Man Quest, maar heeft een kortere campagne en minder neveninhoud eromheen, maar met een lager prijskaartje.

"Spider-Man: Miles Morales is een knaller op de nieuwe PlayStation 5-hardware, die de ruime grafische kracht gebruikt om soepele prestaties te leveren met een resolutie van 4K en oogverblindende lichteffecten." - Andrew Hayward, producttester

Beste FPS: Black Ops Koude Oorlog

Image
Image

Call of Duty: Black Ops Cold War is weer een geweldige inzending in de COD-serie, en onze keuze voor de beste FPS op PS5. Cold War biedt spelers drie manieren om van het spel te genieten en veel plezier te beleven. De campagnemodus richt zich op de Koude Oorlog en heeft een aantal interessante manieren om te verkennen hoe de serie kan gaan. Er zijn natuurlijk de grootschalige veldslagen en vuurgevechten, maar er zijn ook meer rustige momenten die voor een beetje balans zorgen, waardoor je je meer betrokken voelt en alsof je door een echt verhaal speelt.

Het verhaal over de Koude Oorlog is een vervolg op de vorige Black Ops-inzending en bevat zelfs enkele personages die je bekend zult tegenkomen. Maak je geen zorgen als je de laatste inzending niet hebt gespeeld, want je hoeft niet te hebben gespeeld om van dit spel te genieten. Met enorme spelmomenten en klassieke COD-vuurgevechten, is er genoeg actie in de ongeveer vijf tot acht uur aan campagne-gameplay. De Multiplayer-modus is de klassieke trekking voor elk COD-spel, en Koude Oorlog stelt je niet teleur, maar tegelijkertijd voelt veel ervan vertrouwd. De meeste modi zijn 6v6, maar er is ook de Combined Arms-modus met 12v12 en Fireteam: Dirty Bomb, een leuke modus met 40 spelers in 10 teams. Ten slotte is er de Zombie-modus, een modus waarin spelers op een coöperatieve manier ronde na ronde zombie-dodingsplezier tegemoet gaan. Met veel te doen en op een schone manier uitgevoerd, is Call of Duty Black Ops: Cold War een must voor elke PS5-bezitter die van het FPS-genre houdt.

Beste Ste alth: IO Interactive Hitman 3

Image
Image

Hitman 3 is een ste alth-game in sandbox-stijl die beschikbaar is op PS5, maar ook op Microsoft Windows, PS4, Xbox One, Xbox Series X/S, Stadia en Nintendo Switch. Deze game is de afsluiting van de World of Assassination-trilogie en heeft een uitstekende herspeelwaarde ondanks de korte campagne, die slechts ongeveer zes uur duurt. In het spel speel je als Agent 47, een huurmoordenaar die eerder voor het International Contract Agency (ICA) werkte, maar je bent nu schurk geworden samen met je handler (Diana Burnwood) en een andere huurmoordenaar genaamd Lucas Grey.

Je doel is om een schaduworganisatie genaamd Providence te vernietigen. Dit doe je door naar verschillende locaties te reizen en missies te voltooien. Je bezoekt allerlei coole plekken, zoals een wolkenkrabber in Dubai, een herenhuis in Dartmoor, een club in Berlijn en andere interessante plekken. De tussenfilmpjes zijn vaak een beetje stijf en verouderd, maar de game ziet er over het algemeen nog steeds goed uit.

Je speelt zes hoofdmissies, die je in een menu worden gepresenteerd. Je krijgt prikkels voor het opnieuw spelen van elke missie, waardoor het spel leuker wordt om opnieuw te spelen. Er zijn ook verschillende spelmodi om het spel spannender te maken, maar er is geen multiplayer-modus (vanaf de lancering). Hitman 3, een unieke game met leuke levels, kostuums en humor, is een must-play op PS5.

"De levels zijn spannend en het spel houdt je opgesloten. Je wordt constant afgeleid door verkenning, op zoek naar hulpmiddelen en afleiding." - Erika Rawes, producttester

Beste open wereld: Watch Dogs: Legion

Image
Image

Watch Dogs: Legion is de derde game in de Watch Dogs-serie en het voelt als een hoogtepunt van wat de serie kan doen. Met de meeste open-wereldgames kun je je personage overal mee naartoe nemen, maar met Watch Dogs: Legion kun je letterlijk elke persoon die je in de stad tegenkomt, besturen. U krijgt de mogelijkheid om elke persoon te scannen, meer te weten te komen over hun vaardigheden en vervolgens een taak voor hen te voltooien om ze voor uw team te werven. Een gevechtsmissie voltooien met een bejaarde of een spion is de ultieme keuze en vrijheid.

De game heeft permadeath voor je personages, waardoor missies met je favoriete personages belangrijker worden. Het verkennen van futuristisch Londen is echt een aanblik die is verbeterd op de PS5 en stelt de hardware op de proef. In het spel ben je veel personages die deel uitmaken van een groep genaamd DedSec, een hacktivistische groep die een andere hackergroep wil uitschakelen en een particuliere beveiligingsgroep met greep op de stad. Het verhaal is best interessant en de personages zijn goed geacteerd en bedachtzaam. Terwijl je het spel voltooit, achtervolg je neventaken, vergroot je je vaardigheden door een technische boom en ga je op zoek naar verzamelobjecten. Alle bedieningselementen in het spel zijn soepel en consistent, en je kunt de kwaliteit van Ubisoft zien schitteren.

"Watch Dogs: Legion ziet er fantastisch uit, met grote trekafstanden en een ongelooflijk gedetailleerde wereld." - Erika Rawes, producttester

Beste uitdaging: Namco Bandai Games Demon's Souls

Image
Image

De remake van Demon's Souls voor de PS5 verliest niets van de moeilijkheidsgraad en afschuwelijke grootsheid van de originele klassieker. BluePoint Games heeft meesterlijk werk verricht door bugs te repareren en de visuals te reviseren met fantastische next-gen visuals.

Vergis je niet, Demon's Souls is een brute ervaring die weigert je hand vast te houden door zijn claustrofobische gangen, gotische torens en ellendige stinkende moerassen die worden achtervolgd door rottende monsters die zijn ontworpen om je reflexen en strategisch denken te testen. Het is een diep spel met een steile leercurve. De beloning voor het ondergaan van een dergelijke straf is een gevoel van voldoening dat ongeëvenaard is bij gamen. Zelfs het kleinste succes in voorwaartse vooruitgang voelt als een triomf.

Afgezien van de prachtige next-gen graphics en soepele 60 fps framerate die de indrukwekkende mogelijkheden van de PS5 laten zien, zorgt de verscheidenheid aan omgevingen om door te reizen in Demon's Souls ervoor dat de game fris aanvoelt. Na uren sjokken door wat liefdadig kan worden omschreven als een besmet riool, is het inderdaad verfrissend om de relatief heldere en stormachtige kust te bezoeken. Wisselen tussen de vijf beschikbare regio's geeft je ook de mogelijkheid om een adempauze te nemen van die ene baas die je blijft vermoorden, al was het maar om smadelijk te sterven aan een willekeurig skelet dat je niet hebt opgemerkt dat je je verstopt in een nis.

Samen met het unieke multiplayer-merk dat veel voorkomt bij Souls-games, is Demon's Souls niet alleen een waardige remake van de originele klassieker waarmee het allemaal begon, maar deze exclusieve PS5 is misschien wel het hoogtepunt van de franchise. Het is een wilde rit, en daar moet je op voorbereid zijn om te sterven.

"Demon's Souls op PS5 is prachtig om te zien, maar heeft niets van de sfeer van beklemmende somberheid verloren waar fans van de PS3-klassieker dol op waren." - Andy Zahn, producttester

Beste platformgame: Sackboy: A Big Adventure

Image
Image

Sackboy: A Big Adventure is een spin-off van het Little Big Planet-universum, een exclusieve reeks titels voor Playstation die is gericht op handgemaakte personages en werelden. Deze spellen hebben meestal talloze tools voor het maken van levels en minigames. Je zult echter niet dezelfde tools vinden in deze spin-off, omdat het zich in plaats daarvan uitsluitend richt op een platformavontuur om Craftworld te redden. Deze gerichte aanpak zorgt voor een toegankelijke en vermakelijke rit terwijl je level na level van kleurrijke en opwindende uitdagingen voltooit. Sterker nog, je kunt coöp op de bank spelen met een andere speler.

Het verhaal is schattig en luchtig en houdt je bezig terwijl je speelt. Niveauontwerpen zijn goed gedaan, omdat elk niveau een goede hoeveelheid afwisseling biedt en dingen zelden repetitief aanvoelen. De podia hebben prachtige beelden en geven je gewoon een goed gevoel terwijl je ze speelt. Je springt, rent en ontdekt op een leuke soundtrack met leuke versies van populaire liedjes. Hoewel de bedieningselementen soms een beetje los kunnen zijn en tot een paar ongelukkige mislukkingen kunnen leiden, zijn ze niet zo erg dat ze een enorme hoeveelheid frustratie zullen veroorzaken. Sack Boy: A Big Adventure kan het best worden omschreven als een leuke tijd en een spel waarbij je kunt glimlachen tijdens het spelen, vooral als iemand naast je meespeelt.

Beste voor kinderen: Bugsnax

Image
Image

Bugsnax creëert een originele wereld die kinderen en zelfs sommige volwassenen zal aanspreken. In het spel bezoek je Snaktooth, een eiland met Bugsnax, een gevoelig voedsel dat dieren en insecten nabootst. Als je aankomt, word je in een mysterie geworpen rond een vermiste ontdekkingsreiziger en een stad waar iedereen zijn eigen weg is gegaan. Gelukkig kun je alles weer bij elkaar krijgen door elke "Grumpus" te helpen bij het vinden van hun favoriete Bugsnax.

Om ze te vinden, moet je een foto van ze maken en vervolgens een kleine puzzel bedenken om ze vast te leggen op basis van het wezen. De puzzels zijn leuk om op te lossen en niet al te moeilijk, dus kinderen kunnen doorgaan en presteren zonder gefrustreerd te raken. Maar alleen omdat we dit als het beste spel voor kinderen hebben geselecteerd, betekent niet dat er niet iets is voor alle gamers. Het is een leuk spel voor kinderen en volwassenen om samen te spelen en over te praten (er is echter geen coöp of multiplayer, dus je moet om de beurt spelen of op verschillende consoles spelen).

De personages zijn buitengewoon goed geschreven en er zijn enkele echt authentieke momenten in Bugsnax die spelers misschien verrassend vinden gezien het thema en het gewicht van het spel. Hoewel Bugsnax de PS5 grafisch niet pusht, is het een geweldige game voor kinderen om te spelen, een gebied dat vaak wordt gemist door game-uitgevers.

"De schattigheid van de Bugsnax en de overeenkomsten van de game met wezensvangers zoals Pokémon maken het misschien de perfecte game voor een jonger publiek." - Joshua Hawkins, producttester

Beste RPG: Cyberpunk 2077

Image
Image

Cyberpunk 2077 is een uitgestrekte en gedetailleerde open-wereldgame die zich afspeelt in een dystopisch stadsbeeld en wordt weergegeven met ongeëvenaarde details. Het is echter ook zeer gebrekkig met spelbrekende bugs, ontbrekende functies en veeleisende hardwarevereisten. Het leunt ook zwaar op volwassen thema's en inhoud, en dankzij een extreem donkere setting zal het niet voor iedereen zijn.

Dit is een first-person-ervaring, met honderden zeer gevarieerde wapens om mee te vechten en een breed scala aan unieke auto's om te verzamelen. Er is ook een diepgaand aanpassingssysteem waarmee je alles kunt afstemmen, van de vaardigheden, vaardigheden en cybernetische implantaten van je personage tot je wapens en kleding. Gevechten en navigatie zijn gebrekkig, en de beloofde AI van de game bestaat bijna niet, maar het is nog steeds leuk om te rijden en je een weg door Night City te vechten.

Het verhaal is een van de hoogtepunten van het spel, met goed schrijven en acteren in combinatie met geloofwaardige personagemodellen. Zijmissies kunnen ook erg leuk zijn, hoewel de hoofdcampagne het meest gepolijst is en de meest opwindende momenten uit het decor bevat.

Cyberpunk 2077 kan heel leuk zijn, en het is echt spectaculair om te zien, maar je moet veel irritante problemen verdragen om ervan te genieten. Het is verstandig om te wachten tot de ernstigste technische problemen zijn verholpen, en zelfs dan heb je een stevige pc nodig om hem als zijn beste te ervaren

"De hoge kwaliteit van het vertellen van verhalen is waarschijnlijk het belangrijkste hoogtepunt van het spel, naast de waanzinnige grafische betrouwbaarheid." - Andy Zahn, producttester

Met verbluffende graphics en een enorme wereld om te verkennen, verdient Assassin's Creed: Valhalla onze topkeuze als de beste game voor PS5. Als je iets beknopters wilt dat pronkt met de hardware van de PS5 en toch een leuke rit biedt, is Spider-Man: Miles Morales de juiste keuze.

Over onze vertrouwde experts:

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, games, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets.

Andy Zahn schrijft sinds 2019 voor Lifewire over technologie en games.

Andrew Hayward is een schrijver uit Chicago die sinds 2006 verslag doet van technologie en games. Hij is eerder gepubliceerd in TechRadar, Stuff, Polygon en MacWorld.

Waar moet je op letten in een game voor PS5:

Speelbaarheid- Weinig dingen zijn irritanter dan een spel met glitches. Zoek naar games die soepel draaien, met duidelijke overgangen, strakke besturing en minimale bugs (of snelle en betrouwbare oplossingen voor bestaande bugs).

Graphics- De PS5 heeft een 10,3-teraflop RDNA 2 GPU, 16 gigabyte RAM en een 3.5-GHz 8-core AMD Zen 2-processor. Met de geüpgradede hardware kunnen gamemakers graphics naar een hoger niveau tillen. Zoek naar verbluffende beelden die echt next-gen aanvoelen. Je wilt dat de game er soepel uitziet en soepel draait in de hoogste resolutie/framesnelheden.

Innovation- Een nieuwe console geeft ontwikkelaars de kans om grenzen te verleggen zoals ze nooit hebben gedaan, door nieuwe gameplay, werelden en nieuwe mechanica te introduceren. De beste games hebben next-level besturing en integratie met nieuwe PS5-functies zoals de DualSense-besturing en 3D-audio.

Aanbevolen: