De 9 beste robotica voor kinderen, getest door Lifewire

Inhoudsopgave:

De 9 beste robotica voor kinderen, getest door Lifewire
De 9 beste robotica voor kinderen, getest door Lifewire
Anonim

De beste robotica voor kinderen zijn leuke, aan de leeftijd aangepaste leermiddelen die zich richten op STEM-concepten en basiscodering introduceren. Veel robotspeelgoed zijn kits waarmee het kind een robotapparaat kan bouwen en programmeren, terwijl sommige robotspeelgoed zich meer richten op het bouw- of codeerproces. Dit speelgoed is een geweldige manier om een jonge geest te betrekken, aangezien het kind logische concepten gebruikt om verschillende programma's, routines of hindernissenparcours op te zetten.

Onze beste keuze voor het beste robotspeelgoed voor kinderen is de UBTECH JIMU Robot Builderbots Kit (bekijk op Amazon). Met de uitgebreide kit kan een kind vijf verschillende sjabloonrobots bouwen en programmeren, of ze kunnen ervoor kiezen om een aangepaste robot te maken. Als de UBTECH JIMU Robot Builderbots Kit niet geschikt is voor jou, hebben we ook ons favoriete robotspeelgoed in andere categorieën opgenomen, zoals de beste kinderrobotica om te coderen. Lees verder om al onze keuzes te zien voor de beste robotica voor kinderen.

Beste algemeen: UBTECH JIMU Robot Builderbots Kit

Image
Image

De UBTECH JIMU Robot Builderbots Kit bestaat uit 357 in elkaar klikkende onderdelen, vier digitale servomotoren, een infraroodsensor, een programmeerbare LED-lamp, de hoofdbedieningskast en een voedingsadapter. Met behulp van de onderdelen in de kit kunnen kinderen een grijprobot of een graafrobot bouwen en vervolgens hun bot programmeren met Blockly-codering. Blockly-codering maakt gebruik van een reeks blokken met slepen en neerzetten, dus het is gemakkelijk te gebruiken. Het kind kan zijn robot laten bewegen, voorwerpen oppakken en meer. De robot kan obstakels ontwijken, omdat hij een infraroodsensor heeft. De "ogen" van de robot lichten op, waardoor de bot meer op een leuk en vriendelijk personage lijkt.

De JIMU Robot-app, die via Bluetooth met de robot communiceert, heeft 3D-gemodelleerde instructies die door elke stap van het bouwproces leiden. De app maakt de installatie en het gebruik uiterst intuïtief.

Een heel leuk kenmerk van deze kit is dat een kind een aangepaste robotcreatie kan maken. In plaats van slechts een of twee vooraf ontworpen builds toe te staan, biedt de kit uw eigen ontwerpen. Of je nu kiest voor een van de twee vooraf ontworpen bots of een aangepaste robot, de servomotoren met hoog koppel maken de bewegingen van de robot natuurlijker. De UBTECH JIMU Robot Builderbots Kit is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. Het wordt geleverd in een verpakking die buitengewoon goed is georganiseerd, waarbij elk onderdeel is gescheiden en goed is geëtiketteerd.

Beste Sci Fi: Sphero BB-8 Star Wars Droid

Image
Image

Als je kinderen (of, laten we eerlijk zijn, jij) net zo gecharmeerd waren van BB-8 in de nieuwe Star War-trilogie als vrijwel iedereen op de planeet, dan is dit speelgoed het perfecte cadeau. Het is enorm interactief en heeft een adaptieve persoonlijkheid die verandert terwijl je ermee speelt. BB-8 werkt met de droid-app van Sphero, zodat je hem kunt programmeren en besturen, waardoor dingen als de patrouillemodus mogelijk worden gemaakt, waarbij je intelligent door een ruimte kunt cruisen.

Voor een droid is het ook extreem expressief en accepteert het spraakopdrachten als je je smartphone niet bij de hand hebt. Het is de perfecte motor voor de verbeelding van uw kind en fungeert ook als een perfecte manier om uw nerdy vrienden te amuseren met cocktails. En omdat het officieel is gelicentieerd door Disney, is er een veeleisend niveau van authenticiteit en aandacht voor detail: deze droid ziet eruit alsof hij rechtstreeks van het grote scherm is gerold.

Beste voor kinderen van 5 tot 8 jaar: Wonder Workshop Dash

Image
Image

De Wonder Workshop Dash-robot is het perfecte speelgoed om je kleintjes de basis van programmeren en robotica te leren. In tegenstelling tot de robotica-kits waarbij een robot moet worden gebouwd, wordt Dash al gebouwd geleverd. Kinderen kunnen de bot besturen met spraakopdrachten, maar wat nog belangrijker is, Dash is compatibel met vijf verschillende apps die kinderen langzaam kennis laten maken met de basisprincipes van programmeren totdat ze een basiskennis hebben van hoe coderen werkt.

Geladen met programmeerbare LED's en knoppen, IR-ontvangers en -zenders, potentiometers en dubbele motoren, drie nabijheidssensoren, drie microfoons en luidsprekers, drie processors en sensorfusie, re altime Bluetooth en twee aangedreven wielen, kan Dash presteren een aantal taken. Kinderen kunnen de vaardigheden van Dash uitbreiden met een schetsset voor het maken van kunst, een bulldozerblad, een projectielwerper, kostuums, een xylofoon en zelfs een adapter om LEGO-bouwstenen aan elkaar te koppelen voor echt aangepaste robotconstructies. De Dash-robot is op meer dan 20.000 scholen in de VS gebruikt om computer- en robotwetenschap leuk te maken voor kinderen.

Wonder Workshop biedt kinderen ook de kans om deel te nemen aan de Wonder League, waar ze ideeën kunnen uitwisselen en deelnemen aan Wonder Workshop Robotics Competitions.

Beste voor kinderen van 8 tot 11 jaar: Makeblock mBot Robot Kit

Image
Image

Makeblock, een toonaangevend merk in STEM-speelgoed, introduceerde de mBot-robotkit om kinderen meer interesse te geven in wetenschap, techniek en technologie. Je kunt de mBot in ongeveer 20 minuten in elkaar zetten met de meegeleverde handleiding, omdat de onderdelen in elkaar klikken en de kit niet te veel onderdelen heeft. Als je een aangepaste robot wilt, kun je deze combineren met bouwstenen zoals LEGO en Mega Bloks en je eigen unieke bot maken.

De kleine robot wordt bestuurd door een speciale iOS- of Android-app om de basisprincipes van coderen en programmeren te leren. De mBlock Blockly-app maakt gebruik van een op krassen gebaseerde programmeertoepassing, dus veel kinderen zijn al bekend met dit type codering. Oudere kinderen kunnen de meer geavanceerde mBlock-software (Windows/macOS/Linux/Chrome) gebruiken om hun bot te programmeren.

Zowel de mBot als de speciale software zijn niet alleen geweldig om thuis mee te spelen, maar basisschoolleraren kunnen ze ook in de klas gebruiken voor praktisch leren.

Beste voor pre-tieners: LEGO Boost Creative Toolbox

Image
Image

LEGO is begonnen met het maken van STEM-speelgoed en biedt tal van mogelijkheden om wetenschap, techniek en programmeren leuk te maken voor kinderen van alle leeftijden.

The Boost Creative Toolbox 17101 bevat 847 onderdelen om vijf verschillende robots te bouwen: Vinnie the Robot, een semi-functionerende gitaar, Frankie the Cat, een multi-tooled rover-auto en een geautomatiseerde lopende bandrobot die daadwerkelijk miniatuur bouwt constructies uit lego. Elk van de robots wordt steeds moeilijker, dus de grote kit houdt kinderen bezig.

Het kind bestuurt elke build met de speciale Boost-app op (selecteer) iOS-, Android-, Kindle- en Windows 10-smartphones of -tablets. De app gebruikt een op pictogrammen gebaseerde coderingsinterface om voort te bouwen op basiscodeer- en programmeerlessen en om vervolgens meer geavanceerde concepten te introduceren.

Kinderen kunnen de Boost Creative Toolbox combineren met de LEGO City Arctic Scout-truck en de NINJAGO Stormbringer om nog meer robotconstructies en hindernisbanen te maken. De Toolbox wordt geleverd met een speelmat waarmee uw kinderen specifieke activiteiten kunnen doen, zoals het traceren van paden.

Beste voor tieners: LEGO Mindstorms EV3

Image
Image

De LEGO Mindstorms EV3 31313 is de ultieme bouwbare robotkit. De kit bevat 601 onderdelen en kan vijf verschillende soorten robots maken: SPIK3R (de robotleider), een terreinwagen, een grijperbot, een robotslang en een schorpioenbot. Inbegrepen in de meer dan 600 stukjes zijn drie interactieve servomotoren, evenals sensoren voor infrarood licht, kleuren en aanraking om de robots nog beter te laten reageren op invoer.

De EV3-kit is compatibel met alle LEGO-bouwsets, zodat je kinderen werkelijk unieke bouwwerken, hindernisbanen of schietbanen kunnen maken. De bots worden bestuurd door een speciale app die werkt met zowel mobiele iOS- als Android-apparaten. De robots kunnen worden geprogrammeerd om te lopen, praten en zelfs denken. Er zijn meer geavanceerde functies in de EV3-software voor Windows- en Mac-computers, zodat kinderen complexere programmeerlessen kunnen leren en ouders oudere kinderen en tieners geïnteresseerd kunnen houden. Kinderen, ouders en leerkrachten kunnen de Mindstorms-website bezoeken om bouwhandleidingen voor extra robots, programmeer- en codeertutorials te downloaden en toegang te krijgen tot de bloeiende online community om ideeën en robotcreaties te delen.

Beste budget: Discovery Kids Mindblow 12-in-1 zonne-robot

Image
Image

De Discovery Kids Mindblow 12-in-1 Solar Robot-kit heeft alles wat je kinderen nodig hebben om zo ongeveer elke robot te bouwen die ze kunnen bedenken. De kit bevat 12 sets blauwdrukken voor alles, van een robothond tot een bot die rond een vijver of badkuip kan roeien. Er zijn 190 stukjes om kinderen aan te moedigen verschillende ontwerpen uit te proberen en de basisprincipes van mechanische en robottechnologie te leren. De kit wordt aangedreven door een klein zonnepaneel, waardoor er geen batterijen en opladers nodig zijn die verloren kunnen gaan, beschadigd kunnen raken of de speeltijd kunnen verkorten doordat de energie opraakt.

Elke robotconstructie heeft duidelijke lichaamspanelen zodat kinderen kunnen zien hoe de motor tandwielen en assen aandrijft om het apparaat te laten bewegen. Elke build maakt ook gebruik van een basis "gezicht" om de robots een persoonlijkheid te geven waarmee kinderen contact kunnen maken en plezier kunnen hebben. Als je oudere kinderen hebt die een basiskennis van techniek hebben en daarop willen voortbouwen, is de Discovery Kids Mindblow 12-in-1 Solar Robot-kit precies wat ze nodig hebben.

Beste voor gamers: Nintendo Labo Variety Kit

Image
Image

Nintendo is een toonaangevende innovator op de markt voor videogames met consoles zoals de originele Game Boy en de Nintendo Switch. Ze nemen nu augmented reality en engineering over met hun Labo-merkadd-ons voor de Switch. De Variety Kit bevat alles wat je nodig hebt om twee RC-auto's, een huis, een hengel, een motorstuur en een piano met 13 toetsen te bouwen.

De kit wordt geleverd met een meegeleverde gamecartridge om je de basis te laten zien van het gebruik van elk van de builds. De motorhandgrepen zijn ook compatibel met Mario Kart 8 Deluxe voor een meer meeslepende speelervaring.

Kinderen en ouders kunnen de Toy-Con Garage-software gebruiken om nieuwe manieren te bedenken om de constructies van de kit te gebruiken of karton en andere huishoudelijke voorwerpen te gebruiken om je eigen Toy-Con-voorwerpen te maken. Je kunt elke build aanpassen met verf, markeringen, stickers en andere Labo-kits voor echt unieke builds.

Beste voor aspirant-uitvinders: Tinkering Labs Electric Motors Catalyst

Image
Image

Hoewel het bouwen niet zo ingewikkeld is als kits zoals de LEGO Boost Creative Toolbox, biedt de Tinkering Labs Electric Motors Catalyst je kinderen volop mogelijkheden om hun technische vaardigheden te testen. De kit wordt geleverd met meer dan 50 onderdelen om een bijna onbeperkt aantal robots en voertuigen te maken; van doodle-bots en eenvoudige auto's tot robots die papier kunnen snijden en zelfs roerei kunnen maken.

Er zijn 10 uitdagingskaarten met specifieke doelen om de verbeelding van je kind een boost te geven, en elke uitdaging kan 30 tot 60 minuten duren om te bouwen voor urenlang speelplezier. De ene uitdaging zou kunnen zijn: "verzin een hulpmiddel dat een stuk papier kan snijden", en een andere zou iets kunnen zeggen als: "maak een ritje voor een van je speelgoed". Het kind kan ook zijn eigen uitvindingen en creaties bedenken.

De Tinkering Labs Electric Motors Catalyst-kit wordt geleverd met alle tools die uw kinderen nodig hebben om aan de slag te gaan, inclusief een veiligheidsbril om de basisprocedures voor laboratoriumveiligheid te versterken. Net als de Makeblock mBot-kit, is de Electric Motors Catalyst-kit geweldig om thuis mee te spelen, en ook een handig hulpmiddel in de klas voor praktische technische lessen.

Het beste robotspeelgoed voor kinderen is de UBTECH JIMU Robot Builderbots Kit. Het is een beetje aan de prijzige kant, maar het biedt eindeloze opties voor kinderen die een aangepaste robot willen bouwen en programmeren. Als je op zoek bent naar een robot om een jonger kind kennis te laten maken met codeerconcepten, wil je misschien eens kijken naar de Wonder Workshop Dash. Voor degenen die een budgetoptie willen, hoeft u niet verder te zoeken dan de Discovery Kids Mindblow 12-in-1 Solar Robot.

Over onze vertrouwde experts:

Erika Rawes schrijft al meer dan tien jaar professioneel en de afgelopen vijf jaar heeft ze over consumententechnologie geschreven. Erika heeft ongeveer 125 gadgets beoordeeld, waaronder computers, randapparatuur, A/V-apparatuur, mobiele apparaten en smarthome-gadgets. Erika schrijft momenteel voor Digital Trends en Lifewire.

Patrick Hyde heeft een master in geschiedenis en meer dan 4 jaar schrijfervaring. Zijn werk is verschenen in Los Angeles Review of Books, Reactual, Rawkus, Waremakers en meer. Hij heeft eerdere ervaring als redacteur bij He alth Fitness Revolution en is manager marketingcommunicatie.

Waar moet je op letten bij robotica voor kinderen:

STEM-functies - Robots zijn leuk, maar laten we eerlijk zijn: een groot deel van de redenering bij het uitgeven van speelgoed als dit is bedoeld voor STEM-leren. Verschillende robots en robotica-sets hebben verschillende STEM-niveaus; sommigen richten zich voornamelijk op het bouwen van een robot, sommigen richten zich voornamelijk op het besturen van de bot, en anderen richten zich op een combinatie van het bouwen en besturen van de robot. Als je specifiek wilt dat je kind leert over coderen, elektronica, techniek en robotica, is het misschien beter om een kit te kiezen die leert hoe je een robot moet bouwen en besturen. Als u zich wilt concentreren op elektronica en engineering, kunt u wat geld besparen en kiezen voor een kit die zich voornamelijk richt op het bouwproces. Als je alleen coderen wilt leren, zal een vooraf gebouwde robot die het kind kan besturen prima voor dat doel werken.

Leeftijdsniveau - De leeftijd van uw kind speelt een belangrijke rol in wat voor soort robot het beste bij hem past. Hoewel u geen roboticaproject wilt dat zo complex is dat het een kind frustreert, kunt u ook een robot overwegen die met hen meegroeit als uw kind jong is. Sommige robots bieden in het begin basisfuncties met ruimte om later uit te breiden. Als uw kind al oud genoeg is om te leren coderen, is een meer geavanceerd roboticaproject waarschijnlijk een betere optie.

Aanpassing- Als een robotica-kit slechts één eenvoudige robot bouwt die slechts één of twee basisfuncties vervult, zal een kind zich waarschijnlijk snel vervelen en zijn interesse verliezen. De beste kits maken een zekere mate van maatwerk mogelijk - meer dan één build en verschillende programmeeropties. Op deze manier kan een kind één project bouwen, de robot programmeren om verschillende functies uit te voeren en vervolgens een andere bot bouwen.

Aanbevolen: