Google Play Store krijgt een nieuw ontwerp voor Wear OS

Google Play Store krijgt een nieuw ontwerp voor Wear OS
Google Play Store krijgt een nieuw ontwerp voor Wear OS
Anonim

Google heeft een bijgewerkte Play Store voor Wear OS uitgebracht voorafgaand aan de aankomende Wear OS 3.0.

Een Reddit-gebruiker zag eerder deze week de bijgewerkte Google Play Store-look en plaatste foto's van de nieuwe wijzigingen. 9to5Google merkt op dat het nieuwe ontwerp er minder krap uitziet op het kleine scherm van het horloge, dankzij de pilvormige kaarten, en wat meer kleur bevat om de opties te laten opvallen.

Image
Image

De nieuwe gebruikersinterface van de Play Store wordt naar verluidt uitgerold om gebruikers langzaam te selecteren voordat ze breder wordt uitgerold naar alle Wear OS-apparaten.

Het maakt allemaal deel uit van de complete revisie van het smartwatch-besturingssysteem van Google, dat later dit jaar zal verschijnen en is aangekondigd op de Google I/O-conferentie in mei. Tijdens het evenement zei Google dat het zijn smartwatch-besturingssysteem gaat samenvoegen met dat van Samsung om het Wear OS van Google en het op Tizen gebaseerde softwareplatform van Samsung te verbeteren. Deze verbeteringen omvatten een betere batterijduur, 30% snellere laadtijden voor apps en vloeiendere animaties.

Meer aanpassingsopties zullen ook een cruciale rol spelen in hoe u uw Wear OS-aangedreven smartwatch gebruikt. Bovendien zal de release van nieuwe tegels en personalisatiefuncties helpen om die ervaring naar gebruikers te brengen.

"Bij Samsung hebben we ons lang gefocust op het creëren van de best mogelijke verbonden ervaringen tussen Galaxy smartwatches en smartphones, in perfecte harmonie samen", schreef Janghyun Yoon, executive vice president bij Samsung, op de website van het bedrijf.

"Dit nieuwe platform is de volgende stap in die missie en we kijken ernaar uit om consumenten de beste mobiele ervaring te bieden."

De laatste keer dat Google een Wear OS-redesign deed, was in november 2019, toen het bedrijf Mijn apps, accounts en instellingen onderaan de hoofdpagina toevoegde in plaats van in een vervolgkeuzemenu.

Aanbevolen: