Microsoft Windows 10 in S-modus: wat het is en hoe apps te installeren

Inhoudsopgave:

Microsoft Windows 10 in S-modus: wat het is en hoe apps te installeren
Microsoft Windows 10 in S-modus: wat het is en hoe apps te installeren
Anonim

Microsoft Windows 10 S is een versie van het Windows 10-besturingssysteem voor mensen in het onderwijs. 10 S beperkt gebruikers om alleen apps te downloaden van de officiële Microsoft Store. Als gevolg hiervan prijst Microsoft het als veiliger dan het belangrijkste Windows 10-besturingssysteem.

In 2018 veranderde Microsoft "Windows 10 S" in "S-modus" vanwege verwarring bij de consument. S-modus is beschikbaar op apparaten met Windows 10 Home of Windows 10 Pro.

Veel computerwinkelvermeldingen zullen nog steeds Windows 10 S vermelden in plaats van de nieuwere S-modus, maar ze zijn hetzelfde.

Bottom Line

Windows 10 S, of Windows 10 in S-modus, is een gecontroleerde instelling op bepaalde Windows 10-apparaten. Een laptop of computer met de S-modus draait nog steeds Windows 10. Het heeft alleen niet de volledige functionaliteit van het hele besturingssysteem.

Wat zijn de beperkingen voor Windows 10 in S-modus?

Hoewel de meeste functionaliteit van het volledige Windows 10-besturingssysteem aanwezig is, legt de S-modus verschillende beperkingen op aan de functionaliteit van een apparaat:

  • Je kunt alleen apps downloaden van de Microsoft Store.
  • Microsoft Edge is de standaard internetbrowser.
  • Bing is de standaard systeemzoekmachine.

Wat zijn de voordelen van het uitvoeren van Windows 10 in S-modus?

Hoewel de Windows 10 S- of S-modus enkele beperkingen heeft, verbeteren dezelfde beperkingen ook een Windows 10-apparaat op verschillende manieren:

  • Het onvermogen om programma's van websites te downloaden terwijl Windows 10 in S-modus wordt gebruikt, verkleint de kans dat u per ongeluk malware of een computervirus installeert, dat uw apparaat zou kunnen infecteren.
  • Windows 10 in S-modus kan alleen Windows-apps uitvoeren die zijn gedownload van de Microsoft Store, wat voorkomt dat tal van achtergrondprogramma's worden uitgevoerd en uw apparaat vertraagt. U zult merken dat de opstarttijd sneller gaat, de werking soepeler is op apparaten met een lage verwerkingskracht en mogelijk een langere levensduur van de batterij heeft.

Voor wie is Windows 10 in S-modus bedoeld?

Microsoft heeft Windows 10 in S-modus ontworpen voor middelbare scholieren, hogescholen of universiteiten. Deze focus is voornamelijk te wijten aan het feit dat de S-modus de manier waarop mensen hun apparaten kunnen gebruiken, beperkt, waardoor de nadruk blijft liggen op studeren en opdrachten.

Een pc met Windows 10 in S-modus kan ook nuttig zijn voor consumenten die niet erg technisch onderlegd zijn en geneigd zijn om regelmatig malware en virussen te downloaden. S-modus beperkt de functionaliteit tot een samengestelde app-selectie in de Microsoft Store die alleen apps aanbiedt die door Microsoft zijn gemaakt, wat betekent dat ze altijd veilig kunnen worden uitgevoerd.

Kan ik videogames spelen op een Windows 10 S-computer?

Videogames zijn beschikbaar op een computer met Microsoft Windows 10 S of Windows 10 in S-modus. Echter, net als alle andere apps, zijn de enige beschikbare titels degene die Microsoft heeft geautoriseerd in de app store.

Computers met Windows 10 in S-modus zijn meestal ontworpen voor educatieve doeleinden en kunnen sommige van de meer visueel intensieve pc-videogames mogelijk niet spelen, ondanks hun vermeldingen in de Microsoft Store.

Bottom Line

Je kunt digitale films en tv-afleveringen bekijken via de gebruikelijke websites in de Microsoft Edge-webbrowser en in apps zoals Netflix en Amazon Video.

Heb ik Windows 10 S- of S-modus op mijn computer?

U kunt als volgt controleren welk Windows 10-besturingssysteem u op uw computer heeft:

  1. Open het Start-menu door op het pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm te klikken of door op de Windows-knop op uw toetsenbord te drukken.

    Image
    Image
  2. Selecteer Instellingen.

    Image
    Image
  3. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  4. Scroll naar beneden in het linkermenu en klik op Over.

    Image
    Image
  5. Scroll naar beneden op deze pagina totdat u bij Windows-specificaties komt. Onder deze kop, naast Edition, staat de naam van het besturingssysteem dat u hebt geïnstalleerd.

    Als er Windows 10 Home in S-modus of Windows 10 Pro in S-modus staat, heb je de S-modus op je apparaat geïnstalleerd en is deze momenteel actief.

    Image
    Image
  6. U kunt de S-modus uitschakelen als u uw apparaat wilt ontgrendelen. Maar als je het eenmaal hebt gedeactiveerd, kun je niet meer terug.

Apps installeren op Windows 10 in S-modus

Als je Windows 10 in S-modus gebruikt, ben je beperkt tot het installeren van apps uit de Microsoft Store. U kunt deze op uw computer installeren op dezelfde manier als u ze op een gewoon Windows 10-apparaat zou installeren:

  1. Open de Microsoft Store app.

    U kunt het ook openen door op de Windows-toets op uw toetsenbord te drukken, " Store" te typen ente selecteren Microsoft Store uit de zoekresultaten.

    Image
    Image
  2. Zoek naar apps via de zoekbalk in de rechterbovenhoek of door door de aanbevolen apps op het hoofdscherm te bladeren.

    Image
    Image
  3. Zodra je een app hebt gevonden die je interesseert, selecteer je deze om naar de hoofdapp-pagina in de Microsoft Store te gaan.
  4. Als de app gratis is, zou je een blauwe Get-knop onder de naam van de app moeten zien. Klik erop om de app te downloaden.

    Image
    Image
  5. Als de app geld kost, zie je de prijs onder de titel en daaronder een blauwe Koop-knop. Klik op de knop Koop en selecteer uw betaalmethode, zoals een creditcard of Microsoft Store-tegoed, om het downloaden te starten.

Waar vind je recent gekochte apps op Windows 10 in S-modus

Je kunt ook je aankoopgeschiedenis bekijken in de Microsoft Store om apps te downloaden die je hebt verwijderd of om te controleren op updates. Hier is hoe het te doen.

  1. Selecteer in de Microsoft Store de ellipsis (drie stippen) in de rechterbovenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Downloads en updates om al uw recent gedownloade en bijgewerkte apps te bekijken.

    Image
    Image
  3. Selecteer een app om er meer informatie over te bekijken.

Apps verwijderen op Windows 10 in S-modus

Het verwijderen van apps op een computer met Windows 10 in S-modus is identiek aan hoe het wordt gedaan op een gewoon Windows 10-apparaat.

  1. Open het Start-menu door op het pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm te klikken of door op de Windows-knop op uw toetsenbord te drukken.
  2. Uw apps verschijnen alfabetisch in een kolom in het menu Start. Zoek degene die u wilt verwijderen en klik erop met uw muis.

    Als je een Windows 10-apparaat met een touchscreen gebruikt, tik je op het app-pictogram, houd je het enkele seconden vast en laat je het los.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Uninstall optie.

    Image
    Image
  4. Klik nogmaals op Verwijderen om te bevestigen dat je de app wilt verwijderen.

    Image
    Image
  5. Herhaal deze stappen voor alle apps die je van je computer wilt verwijderen.

Aanbevolen: