Een aanraakscherm kalibreren in Windows

Inhoudsopgave:

Een aanraakscherm kalibreren in Windows
Een aanraakscherm kalibreren in Windows
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar de Windows-kalibratietool door te zoeken naar calibrate in het Start-menu. Selecteer Calibrate en kies Touch input.
  • Tik op het crosshair in de linkerbovenhoek van het scherm en tik er vervolgens elke keer op als het beweegt. Selecteer Sla de kalibratiegegevens op.
  • Als je touchscreen niet werkt na kalibratie, moet je misschien wat probleemoplossing uitvoeren.

Windows 10, 8 en 7 zijn ontworpen om goed te werken met aanraakschermen, maar er kunnen dingen misgaan. Wanneer u op het scherm tikt en het zich gedraagt alsof u op een andere plaats tikt, duidt dat meestal op een kalibratieprobleem. Touchscreen-kalibratie lost dat soort problemen meestal op.

Hoe Windows Touchscreen-apparaten te kalibreren

De touchscreen-kalibratietool werkt door een patroon op het scherm weer te geven en dit vervolgens te bedekken met een reeks dradenkruizen. Door achtereenvolgens op elk dradenkruis te tikken, laat u Windows precies zien hoe het touchscreen moet worden geconfigureerd.

Bij het kalibreren van een touchscreen is het essentieel om op de werkelijke locatie van elk dradenkruis te tikken. Als u ergens anders tikt, krijgt u een onjuist geconfigureerd touchscreen dat mogelijk onbruikbaar is. Sluit in dat geval een toetsenbord en muis aan om de configuratietool opnieuw te activeren.

  1. Druk op de Windows-logo-toets op het toetsenbord. Hiermee wordt het menu Start geopend en kunt u zoeken naar de tool voor schermkalibratie.

    Image
    Image

    Als je geen toetsenbord hebt of als je de Windows-logo-knop niet ziet, veeg dan omhoog vanaf de onderkant van het scherm in Windows 10 of veeg vanaf rechts in Windows 8 om het menu te openen.

  2. Type kalibreren. In Windows 8 moet u mogelijk tablet typen en in Windows 7 moet u mogelijk touch typen. Selecteer in alle drie de gevallen Kalibreer het scherm voor pen of raakinvoer in de zoekresultaten.

    Image
    Image

    Als u zoekt op kalibreren, is het eerste resultaat meestal weergavekleur kalibreren. Zelfs als Windows dit resultaat markeert, is dit niet wat u nodig hebt. Zorg ervoor dat u Kalibreer het scherm voor pen- of aanraakinvoer selecteert.

  3. Selecteer Kalibreer.

    Image
    Image

    Als je nog geen toetsenbord en muis of trackpad op je computer hebt aangesloten, sluit ze dan nu aan. Als deze apparaten zijn aangesloten, is het gemakkelijker om eventuele ongelukken of fouten die tijdens het kalibratieproces optreden, ongedaan te maken.

  4. Selecteer Aanraakinvoer.

    Als je een apparaat zoals een Surface met een stylus hebt, selecteer je Peninvoer.

    Image
    Image
  5. Als een bericht voor Gebruikersaccountbeheer verschijnt, selecteert u Ja.

    Image
    Image
  6. Tik op het vizier in de linkerbovenhoek van het scherm en tik er vervolgens opnieuw op elke keer dat het beweegt.

    Je tikt 16 keer op het dradenkruis om dit proces te voltooien.

    Image
    Image
  7. Selecteer Sla de kalibratiegegevens op als u tevreden bent, of selecteer de optie reset als u een fout heeft gemaakt tijdens de kalibratie proces.

Wat te doen als uw touchscreen nog steeds niet correct werkt

Configuratieproblemen veroorzaken niet alle touchscreenproblemen. Als het touchscreen bijvoorbeeld helemaal niet werkt, is het mogelijk uitgeschakeld of uitgeschakeld, of is het juiste stuurprogramma mogelijk niet geïnstalleerd. Schakel in dat geval het touchscreen in of werk de stuurprogramma's bij.

In andere gevallen kan het ingewikkelder zijn om erachter te komen waarom een touchscreen niet werkt. Als het kalibreren van je touchscreen niet heeft geholpen, bekijk dan onze uitgebreide gids voor het repareren van een kapot touchscreen.

Aanbevolen: