Hoe Google Maps te kalibreren voor een betere routebeschrijving

Inhoudsopgave:

Hoe Google Maps te kalibreren voor een betere routebeschrijving
Hoe Google Maps te kalibreren voor een betere routebeschrijving
Anonim

Wat te weten

  • iPhone: Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > System Services > verplaats Compass Calibration naar on/green.
  • Android: Ga naar Instellingen > Locatie > Nauwkeurigheid verbeteren > verplaatsen Wi-Fi-scannenen Bluetooth scanning naar On (op sommige telefoons: Settings > Location > Locatieservices > Google Locatienauwkeurigheid > Locatienauwkeurigheid verbeteren)
  • Google Maps gebruikt het kompas, wifi en locatieservices van je smartphone om je locatie te bepalen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u uw iPhone of Android kunt kalibreren om de beste locatiegegevens en routebeschrijvingen van Google Maps te krijgen. Deze tips verbeteren de nauwkeurigheid van Google Maps om uw locatie te bepalen en u te brengen waar u heen moet.

Is er een manier om Google Maps te kalibreren?

Google Maps gebruikt de ingebouwde GPS van uw smartphone (naast andere functies) om erachter te komen waar u bent en hoe u daar kunt komen waar u heen wilt. Mogelijk moet u dat kompas kalibreren om Google Maps van tijd tot tijd te helpen de beste locatiegegevens te verkrijgen. Gelukkig is dat gemakkelijk.

Hoe Google Maps op iPhone te kalibreren

Volg deze stappen om het kompas dat Google Maps gebruikt op een iPhone te kalibreren:

  1. Tik op Instellingen.
  2. Tik op Privacy.
  3. Tik op Locatievoorzieningen.

    Image
    Image
  4. Tik op Systeemservices.
  5. Verplaats de Kompaskalibratie schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image

Geloof het of niet, een andere manier om je iPhone-kompas te kalibreren, is door je iPhone in een achtvormige beweging te bewegen. Wanneer je iPhone dit soort beweging detecteert, wordt het kompas gereset en opnieuw gekalibreerd voor een betere nauwkeurigheid.

Hoe Google Maps op Android te kalibreren

Je kunt het kompas ook op Android kalibreren om Google Maps te verbeteren. Hier is hoe:

  1. Open de app Instellingen en tik op Locatie.
  2. Zorg ervoor dat Locatie is geschakeld naar On. Als dit niet het geval is, verplaatst u de schuifregelaar naar On.
  3. Tik op Nauwkeurigheid verbeteren.

    Op Pixel-telefoons moet je mogelijk Instellingen > Locatieservices > Google Locatienauwkeurigheid> Locatienauwkeurigheid verbeteren.

  4. Verplaats de schuifregelaars voor Wi-Fi-scannen en Bluetooth-scannen naar blauw/aan.

    Image
    Image

Waarom is de locatie van Google Maps niet nauwkeurig?

Over het algemeen is de locatie bepaald door Google Maps redelijk goed. Natuurlijk weet het misschien niet precies waar je staat, maar het is meestal nauwkeurig tot op een paar meter/meter. Van tijd tot tijd worden uw locatiefuncties echter veel minder nauwkeurig, wat frustrerend en verwarrend kan zijn.

Deze afname in nauwkeurigheid komt het vaakst voor wanneer de kompasfunctie van uw smartphone niet goed is uitgelijnd. Het is gewoon de aard van de functie en je kunt het oplossen op de eerder beschreven manieren.

Andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat Google Maps een onnauwkeurige locatie voor u heeft, zijn onder meer locatieservices of wifi-uitschakeling of hardware- of softwareproblemen.

Hoe kunt u de locatienauwkeurigheid verbeteren?

Het kalibreren van het kompas van je smartphone is niet de enige manier om de locatienauwkeurigheid te verbeteren. Er zijn verschillende andere methoden, waaronder:

  • Wi-Fi inschakelen (iPhone en Android): Smartphones gebruiken Wi-Fi om uw locatie te trianguleren door databases van bekende Wi-Fi-netwerken te raadplegen. Het is een belangrijke factor bij het bepalen van uw locatie (samen met GPS), dus uw locatie is onjuist als wifi is uitgeschakeld.
  • Exacte locatie toestaan (iPhone): om Precieze locatie voor Google Maps in te schakelen, gaat u naar Instellingen > Privacy > Locatiediensten > Google Maps > Precieze locatie.
  • Locatieservices uit- en inschakelen (iPhone en Android): Een goede manier om de locatiefuncties van je telefoon opnieuw te kalibreren, is door je locatieservices opnieuw in te stellen door ze uit en weer in te schakelen. Als u dit doet, moeten alle oude, slechte gegevens worden gewist en vervangen door een nauwkeurige meting. Leer hoe u locatieservices uitschakelt en hoe u locatieservices inschakelt.
  • Herstart telefoon (iPhone en Android): Het herstarten van uw smartphone is de oplossing voor vele, vele problemen, waaronder onnauwkeurige locatiegegevens. Een reset wist al uw oude, tijdelijke informatie en levert nieuwe gegevens op. Leer hoe u de iPhone opnieuw opstart en Android opnieuw start.
  • Besturingssysteem bijwerken (iPhone en Android): aangezien nieuwe versies van het besturingssysteem van uw telefoon nieuwe functies en bugfixes bieden, kan het installeren van het nieuwste besturingssysteem ook de nauwkeurigheid van uw locatiegegevens verbeteren (ervan uitgaande dat het nieuwe besturingssysteem deze functies bevat). Ontdek hoe u uw iPhone kunt updaten en Android kunt updaten.

FAQ

    Hoe weet ik welke kant het noorden is op Google Maps?

    Tik op het Kompas icoon. Google Maps toont uw locatie en heroriënteert de kaart. Het kompas verdwijnt na een paar seconden van inactiviteit.

    Hoe toon ik het kompas op Google Maps?

    Als het kompas niet zichtbaar is op Google Maps, verplaatst u de kaartweergave om het kompas weer te geven. Als je het nog steeds niet ziet, moet je de app mogelijk updaten.

    Waarom toont Google Maps geen alternatieve routes?

    Als Google Maps geen alternatieve routes weergeeft, kan dit zijn omdat uw GPS niet goed is gekalibreerd, uw internetverbinding zwak is of locatieservices zijn uitgeschakeld. Andere mogelijke boosdoeners zijn onder meer verouderde app- of cachebestanden en afgesloten wegen of verkeersopstoppingen.

    Hoe toon ik coördinaten op Google Maps?

    Als u de lengte- en breedtegraad in Google Maps wilt weergeven, klikt u met de rechtermuisknop of drukt u lang op een locatie op de kaart. De GPS-coördinaten worden weergegeven in een pop-upvenster.

    Hoe gebruik ik Google Maps offline?

    Je kunt Google Maps opslaan voor offline gebruik voor het geval je ergens heen gaat met beperkte service. Kaarten die u naar uw apparaat downloadt, kunnen overal in de Google Maps-app worden bekeken.

Aanbevolen: