Hoe een iPhone te kalibreren

Inhoudsopgave:

Hoe een iPhone te kalibreren
Hoe een iPhone te kalibreren
Anonim

Wat te weten

  • Helderheid kalibreren: Schakel Auto Brightness uit, ga naar een donkere kamer en zet Helderheid lager. Zet Auto Brightness weer aan.
  • Om bewegingssensoren en kompas te kalibreren: Zorg ervoor dat Compass Calibration en Motion Calibration & Distance zijn ingeschakeld.
  • De batterij kalibreren: Ontlaad de telefoon volledig en laad hem vervolgens volledig op. Start opnieuw op en voer een zachte reset uit.

Dit artikel beschrijft drie kalibraties die de prestaties van apparaten met iOS 11 of hoger kunnen helpen verbeteren.

Hoe de helderheid van het iPhone-scherm te kalibreren

Als de iPhone Auto-Brightness-sensor niet goed werkt, reageert de telefoon ongepast op veranderingen in de verlichting. Het probleem kan zich voordoen omdat Auto-Brightness zich gedeeltelijk aanpast op basis van waar de waarde was ingesteld toen de functie werd ingeschakeld.

Hier leest u hoe u de automatische helderheidssensor opnieuw kunt kalibreren:

  1. Open de Instellingen app, scroll naar beneden en selecteer Toegankelijkheid.
  2. Selecteer Beeld- en tekstgrootte en zet vervolgens de Auto-Brightness tuimelschakelaar uit. Ga naar een donkere of slecht verlichte kamer en draai de Brightness handmatig helemaal omlaag zodat het scherm zo donker mogelijk is.

    Om overal op de iPhone toegang te krijgen tot de helderheidsinstellingen, veegt u omhoog vanaf de onderkant van het scherm (of omlaag vanaf de bovenkant op een iPhone X) om het Control Center te openen.

    Image
    Image
  3. Zet de Auto Brightness tuimelschakelaar aan en ga dan naar een kamer met normale verlichting om te zien of de automatische helderheid beter werkt.

Hoe iPhone-bewegingssensoren en kompas te kalibreren

Veel apps gebruiken de iPhone-bewegingssensor, versnellingsmeter en kompas. Wanneer een van deze niet meer goed werkt, kalibreert de iPhone de app automatisch opnieuw zolang Locatievoorzieningen zijn ingeschakeld.

Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw apparaat dit voor u afhandelt:

  1. Open Instellingen.
  2. Schakel de Locatieservices-tuimelschakelaar in, scrol omlaag en tik op Systeemservices.
  3. Schakel de Compass Calibration en Motion Calibration & Distance tuimelschakelaars in.

    Image
    Image
  4. De iPhone gebruikt uw locatiegegevens om ervoor te zorgen dat de gyroscoop, GPS, kompas en versnellingsmeter correct werken.

Om het kompas en de bewegingssensor op oudere versies van iOS opnieuw te kalibreren, open je Compass en speel je de minigame door een rode bal rond een cirkel te rollen.

Hoe de iPhone-batterij te kalibreren

De iPhone-batterij moet worden gekalibreerd wanneer de telefoon onnauwkeurige percentages geeft. De telefoon kan een laag percentage weergeven, maar gaat een uur of twee langer mee. Of het kan een volle batterij weergeven en plotseling afsluiten. Kalibreer de iPhone-batterij om de manier waarop de telefoon het percentage van de resterende batterijlading controleert en rapporteert te corrigeren.

  1. Laat de telefoon volledig ontladen. Gebruik de batterij totdat deze wordt uitgeschakeld.
  2. Laat de telefoon 's nachts ontladen en losgekoppeld om de batterij volledig leeg te maken.
  3. Terwijl de telefoon is uitgeschakeld, laadt u hem een paar uur langer op dan nodig is om hem op 100 procent capaciteit te brengen.

  4. Start de telefoon opnieuw op en voer vervolgens een zachte reset uit (ook wel een warme reset genoemd).

De methode om een zachte reset uit te voeren verschilt per iPhone-model:

  • Voor modellen ouder dan iPhone 7 (zoals iPhone SE, 6S, 6, 5S, 5, 4S en 4), houdt u tegelijkertijd de Sleep/Wake-knop en de Home knop gedurende 10 seconden.
  • Houd voor de iPhone 7 en 7 Plus de Volume omlaag-knop en de Sleep/Wake-knop 10 seconden ingedrukt.
  • Voor de iPhone X, 8 en 8 Plus: druk kort op de Volume Up-knop, druk op de Volume Down en laat deze weer los en houd vervolgens de Side-knop ingedrukt totdat het Apple-logo verschijnt.

Wanneer de telefoon wordt gereset, zou deze een nauwkeurigere indicatie moeten geven van de batterijstatus. Als de problemen aanhouden, kan het nodig zijn de batterij te vervangen.

Aanbevolen: