Kan ik meerdere wifi-extenders gebruiken?

Inhoudsopgave:

Kan ik meerdere wifi-extenders gebruiken?
Kan ik meerdere wifi-extenders gebruiken?
Anonim

Je kunt meerdere wifi-extenders gebruiken, maar er zijn een paar kanttekeningen en valkuilen waarmee je rekening moet houden. Hoewel het prima is om twee of meer wifi-extenders op een enkele router aan te sluiten, moet je de ene extender niet draadloos met de andere verbinden. Meerdere wifi-extenders kunnen ook met elkaar interfereren als je niet voor elk verschillende kanalen gebruikt. Als u met een of twee extenders geen bevredigend dekkingsniveau kunt bereiken, kunt u in plaats daarvan een mesh-wifi-netwerk overwegen.

Kun je meerdere range-extenders gebruiken?

Je kunt meerdere bereikvergroters gebruiken en er zijn veel situaties waarin dit nuttig kan zijn. Als je een groot huis of een ingewikkelde indeling hebt, heb je misschien twee, drie of zelfs meer range extenders nodig. Als er bijvoorbeeld dode wifi-zones zijn aan zowel de oost- als de westkant van je huis, heb je een extender nodig aan zowel de oost- als de westkant om wifi-netwerken te maken in beide gebieden.

Image
Image

Overweeg een mesh-systeem

Als je meer dan één range extender nodig hebt, kun je in plaats daarvan een mesh-netwerk overwegen. Met mesh-routers zoals Eero en Orbi kun je naadloos satellieteenheden toevoegen. U kunt ook een mesh-netwerk opzetten met uw bestaande router als deze technologie zoals AiMesh ondersteunt. Als je router geen mesh ondersteunt, moet je een nieuwe router kopen samen met satellieteenheden.

Hoewel het kopen van een nieuw mesh-systeem duurder is dan het toevoegen van een range extender aan een bestaande router, is de algehele ervaring beter. Apparaten gaan naadloos over tussen satellieten en de hoofdrouter in mesh-systemen, er is maar één SSID of naam voor de draadloze netwerkserviceset en u hoeft zich geen zorgen te maken over conflicten tussen uw extenders en uw router.

Is het slecht om twee wifi-extenders te hebben?

Het is niet schadelijk om twee wifi-extenders te hebben, en het kan handig zijn als je een groot huis hebt met een ingewikkelde indeling die wifi-signalen blokkeert. Wanneer u twee extenders instelt, moet u er rekening mee houden dat ze op verschillende wifi-kanalen moeten staan.

Als je hetzelfde wifi-kanaal gebruikt voor beide extenders, is de kans groot dat de twee wifi-netwerken met elkaar interfereren. Zelfs als er niet veel overlap lijkt te zijn, of als het signaal van de ene extender zwak is, waar u hoogstwaarschijnlijk verbinding zou maken met de tweede extender, zullen twee netwerken in de buurt op hetzelfde kanaal ervoor zorgen dat beide slechter presteren dan ze anders zouden doen.

Het andere belangrijkste probleem waarmee u rekening moet houden bij het instellen van twee wifi-extenders, is dat u niet dezelfde SSID kunt gebruiken voor de extenders en de primaire router. Hoewel je soms een enkele SSID en wachtwoord voor zowel een router als een extender kunt gebruiken om het voor apparaten gemakkelijker te maken om tussen de twee te springen, zal het problemen geven als je dit met twee extenders doet. De extenders kunnen proberen verbinding met elkaar te maken in plaats van met de router, wat zou resulteren in geen internetverbinding.

Als je je wifi-extenders via bedrade Ethernet-kabels op je router aansluit, hoef je je geen zorgen te maken over het SSID-probleem. U kunt in dat geval veilig voor elke extender dezelfde netwerknaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken, tenzij er andere problemen met uw hardware zijn die dit verhinderen.

Kun je wifi-extenders in serie schakelen?

Het is meestal een slecht idee om wifi-extenders in serie te schakelen. Wanneer u twee of meer extenders in serie doorschakelt, wordt de eerste aangesloten op uw hoofdrouter en vervolgens de volgende extender op de eerste. Dat lijkt misschien een goed idee, aangezien het je in theorie in staat zou stellen om je wifi-netwerk verder uit te breiden van de oorspronkelijke router, maar we raden het niet aan.

Het probleem met het in serie schakelen van meerdere Wi-Fi-extenders is dat dit resulteert in een vermindering van de snelheid, een toename van de latentie en over het algemeen slechte netwerkprestaties. Apparaten die verbinding maken met de tweede extender hebben hun verbindingen via die extender, draadloos naar de eerste extender en draadloos naar de router, wat allemaal vertraging en een snelheidsvermindering veroorzaakt.

Hoeveel wifi-extenders moet ik hebben?

Gebruik hoeveel extenders je nodig hebt om het benodigde gebied met wifi te bestrijken, maar er zijn enkele praktische overwegingen. Zorg ervoor dat de extenders elkaar of de router niet hinderen en dat ze niet worden geblokkeerd door muren, meubels en apparaten, net als uw router.

Bij het bepalen hoeveel wifi-extenders je nodig hebt, moet je rekening houden met de grootte en indeling van je huis. Een typische router kan ongeveer 2.000 tot 2.500 vierkante voet beslaan, en extenders beslaan doorgaans 1.000 tot 2.500 vierkante voet. Toch zul je dat soort dekking in de echte wereld nooit zien, tenzij je een router installeert in het midden van een gebouw dat uit één enorme kamer bestaat.

In het gemiddelde huis, een router op de 2. De 4GHz-band heeft een bereik van ongeveer 150 voet. Muren blokkeren wifi-signalen en bakstenen en betonnen muren blokkeren het nog meer, dus het wifi-bereik is aanzienlijk korter in huizen met bakstenen of betonnen binnenmuren. Leidingen en bedrading in muren kunnen het signaal ook blokkeren, en dingen zoals douche- en badkuipen of tegels verminderen ook het signaal. Grote meubels en apparaten zoals bedden, banken en koelkasten kunnen het signaal ook blokkeren.

Houd al deze dingen in gedachten wanneer u nadenkt over hoeveel extenders u nodig heeft. Het kan handig zijn om uw huis te controleren op zwakke en dode hoeken en vervolgens verlengstukken te plaatsen om die gebieden te bedekken in plaats van te denken in termen van onbewerkte vierkante meters.

Is er een limiet aan het aantal extenders dat ik kan hebben?

Er is een harde limiet aan het aantal extenders dat u kunt hebben, dit is het aantal apparaatverbindingen dat uw router tegelijk aankan. Neem contact op met de fabrikant van je router om te zien hoeveel apparaten hij kan beheren, en ga daar niet overheen.

Realistisch gezien wordt het aantal wifi-extenders dat je kunt hebben ook beperkt door het aantal beschikbare wifi-kanalen. Je extenders mogen niet op hetzelfde wifi-kanaal zitten als elkaar of je hoofdrouter, en er zijn maar een beperkt aantal wifi-kanalen beschikbaar. Kanalen overlappen elkaar ook, zodat aangrenzende kanalen elkaar kunnen storen.

De enige manier om drie 2,4 GHz wifi-netwerken te hebben die elkaar niet storen, is door kanalen 1, 6 en 11 te gebruiken. Als je een andere combinatie van kanalen gebruikt of er een toevoegt aan die drie, zal er enige interferentie zijn. Dus als je interferentie wilt voorkomen, is de veiligste opstelling om twee extenders met één router te gebruiken en deze op die kanalen te plaatsen.

Als twee extenders niet genoeg zijn om uw hele huis te bedekken, dan kunt u de extenders die het verst van elkaar verwijderd zijn, instellen op kanalen in de buurt. Er kan echter nog steeds enige interferentie zijn in de delen van uw huis waar de netwerken elkaar overlappen. Daarom zijn mesh-netwerken beter als u een enorm huis of een huis met een ingewikkelde indeling heeft.

FAQ

    Verschillen wifi-extenders van wifi-boosters?

    Nee, maar sommige fabrikanten gebruiken mogelijk de ene term boven de andere. Er zijn echter essentiële verschillen tussen wifi-extenders en wifi-repeaters, dus zorg ervoor dat je weet welk product je krijgt. Het belangrijkste verschil is dat wifi-repeaters het signaal van je router herhalen en het opnieuw uitzenden als een apart draadloos netwerk, terwijl extenders het bestaande netwerk uitbreiden.

    Hoe ver reiken wifi-extenders?

    Het precieze bereik van een wifi-extender hangt af van het model. Sommige fabrikanten, zoals Netgear, bieden extenders aan van 1.500 tot 3.000 vierkante meter. Kies een model met vergelijkbare technologie om ervoor te zorgen dat uw wifi-extender het beste werkt met uw router.

Aanbevolen: