Een verloren Bluetooth-apparaat vinden

Inhoudsopgave:

Een verloren Bluetooth-apparaat vinden
Een verloren Bluetooth-apparaat vinden
Anonim

Wat te weten

  • Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld. Download en open vervolgens een Bluetooth-scanner-app en begin met scannen.
  • Beweeg, wanneer gevonden, rond om de nabijheid van het apparaat te meten.
  • Als je een Bluetooth-koptelefoon of een ander audioapparaat kwijt bent, stuur er dan wat luide muziek naar met een muziek-app.

Als je een Bluetooth-apparaat instelt op een pc of mobiel apparaat, koppel je het meestal aan een ander apparaat. U kunt bijvoorbeeld een Bluetooth-apparaat koppelen met een autoradiosysteem of draadloze luidspreker. Dit koppelingsmechanisme is van cruciaal belang om u te helpen een verloren Bluetooth-apparaat te vinden. Leer hoe u een verloren Bluetooth-apparaat kunt vinden met telefoons en tablets met iOS of Android.

Een verloren Bluetooth-apparaat vinden

Zolang je koptelefoon, oordopjes of een ander Bluetooth-apparaat een bepaalde levensduur van de batterij heeft en was ingeschakeld toen je het kwijtraakte, is de kans groot dat je het kunt vinden met een smartphone en een Bluetooth-scanapp. Verschillende van deze apps zijn beschikbaar voor zowel iOS- als Android-telefoons en tablets.

  1. Zorg ervoor dat Bluetooth actief is op de telefoon. Je telefoon kan het signaal van het verloren Bluetooth-apparaat niet oppikken als de Bluetooth-radio van de telefoon is uitgeschakeld.

    Op Android, ga naar Snelle instellingen. Als het Bluetooth-pictogram grijs is, tikt u erop om het in te schakelen. (Misschien moet je naar links vegen om Bluetooth te vinden.) Het is ook eenvoudig om Bluetooth op een iPhone in te schakelen in de app Instellingen.

  2. Download een Bluetooth-scanner-app. Download bijvoorbeeld LightBlue voor iPhone of neem LightBlue voor Android. Dit soort app detecteert en vermeldt alle Bluetooth-apparaten die in de buurt uitzenden.

  3. Open de Bluetooth-scanner-app en begin met scannen. Zoek het ontbrekende Bluetooth-item in de lijst met gevonden apparaten en noteer de signaalsterkte. (Zorg ervoor dat u locatieservices inschakelt.) Als het niet verschijnt, ga dan naar de locatie waar u denkt dat u het heeft achtergelaten totdat het in de lijst verschijnt.
  4. Wanneer het item in de lijst verschijnt, probeer het dan te lokaliseren. Als de signaalsterkte da alt (bijvoorbeeld van -200 dBm naar -10 dBm), bent u verder van het apparaat verwijderd. Als de signaalsterkte verbetert (bijvoorbeeld van -10 dBm naar -1 dBm), krijg je het warmer. Blijf dit spelletje Hot of Cold spelen totdat je de telefoon hebt gevonden.

    Image
    Image
  5. Speel wat muziek af. Als je een Bluetooth-koptelefoon of een ander audioapparaat bent kwijtgeraakt, kun je er luide muziek naartoe sturen met de muziek-app van de telefoon. De kans is groot dat je het volume van de Bluetooth-headset op de telefoon kunt regelen, dus zet het volume hoger en luister naar muziek die uit de headset komt.

FAQ

    Hoe hernoem ik een Bluetooth-apparaat?

    Op de meeste Android-apparaten, om de Bluetooth-naam te wijzigen, gaat u naar Instellingen > Verbonden apparaten > Verbindingsvoorkeuren > Bluetooth > Apparaatnaam Ga naar Instellingen > om de naam op iOS-apparaten te wijzigen Bluetooth > Kies verbonden Bluetooth-accessoire > Name

    Hoe ontkoppel ik een Bluetooth-apparaat op mijn Android?

    Zorg er eerst voor dat Bluetooth is ingeschakeld. Ga vervolgens naar Instellingen > Verbindingen > Bluetooth. Selecteer het tandwiel naast het apparaat dat u wilt ontkoppelen > Unpair.

Aanbevolen: