10 van de huidige toptrends op internet

Inhoudsopgave:

10 van de huidige toptrends op internet
10 van de huidige toptrends op internet
Anonim

De staat van het web verandert en evolueert voortdurend voor onze ogen - onthullende nieuwe huidige trends die we nooit zagen aankomen. Voorbij zijn de dagen dat e-mailkettingbrieven en ICQ-instant messaging de grote webdefiniërende rages waren die iedereen kende en waar iedereen van hield. Tegenwoordig zitten we midden in het mobiele tijdperk. Het lijkt alsof we nooit genoeg apps hebben om onszelf af te leiden. Velen van ons zijn hopeloos verslaafd aan het altijd en overal op internet aangesloten zijn, gebiologeerd door coole gadgets die met onze smartphones kunnen praten. We zijn verslaafd aan onze eindeloze verlangens om meer inhoud te consumeren.

Hier zijn 10 cultuurbepalende trends op internet waar we in de toekomst waarschijnlijk op terug zullen kijken en denken: "Man, dat waren de eenvoudigere dagen!"

Dankzij de camera aan de voorkant van elke smartphone: de selfie-beweging

Image
Image

De camera's aan de voorzijde op onze smartphones hebben de manier veranderd waarop we foto's maken, en sociale apps hebben de manier veranderd waarop we ze delen. Het is tegenwoordig veel te handig om selfies te delen, wat waarschijnlijk de reden is waarom we allemaal echt hebben geleerd om de trend te omarmen. Het helpt ook niet dat er talloze apps voor het bewerken van foto's beschikbaar zijn, waardoor het een fluitje van een cent is om je kiekjes te verbeteren voordat je ze deelt.

Traditionele media is nu te traag: nieuws breekt eerst op sociale media

Image
Image

Als je zo snel mogelijk toegang wilt tot het laatste nieuws, zijn Facebook en Twitter je beste opties. Sociale nieuwssites zoals Reddit doen ook mee met de grote sociale netwerken.

Sociale media hebben de manier veranderd waarop we nieuws consumeren en in re altime op de hoogte blijven van wat er gebeurt. Het probleem met dergelijk snel nieuws is natuurlijk dat er geen garantie is dat alles wat in je Twitter-stream verschijnt waar en geloofwaardig is.

Ja, nepnieuws kan een probleem zijn, maar er zijn echt geen andere platforms die goed vergelijkbaar zijn voor het verkrijgen van je nieuwsfix.

We willen zeer visuele inhoud: een hernieuwde liefde voor GIF's

Image
Image

De geanimeerde-g.webp

Populaire sociale netwerkplatforms die gedijen op op afbeeldingen gebaseerde inhoud, zoals Tumblr en Reddit, zijn favoriete plekken voor het delen van GIF's. Er is Giphy, de internetzoekmachine voor GIF's. Google heeft zelfs een zoekfilter voor afbeeldingen voor geanimeerde GIF's, zodat je weet waar je moet zoeken als je echt snel een specifieke-g.webp

Tools > Type > Animated

De kracht van het categoriseren van gesprekken: overal hashtags

Image
Image

Hoewel Twitter het oorspronkelijke sociale netwerk was om de hashtag tot leven te brengen, pikten anderen de trend snel op.

Hashtags kunnen nu worden gebruikt op Instagram, Tumblr, Facebook en in allerlei andere hoeken van het web. Het is snel uitgegroeid tot de oplossing voor het effectief categoriseren van inhoud op basis van specifieke thema's of trefwoorden om zoeken en ontdekken een stuk eenvoudiger te maken. Je kunt er zeker van zijn dat deze enorme trend niet snel ergens naartoe gaat.

We houden er allemaal van om te lachen (Veel!): Memes, Memes en meer Memes

Image
Image

Het internet is geobsedeerd door het delen van memes. Websites zoals BuzzFeed, Know Your Meme en I Can Haz Cheeseburger hebben er online zakelijke imperiums mee gebouwd, en bijna elke week lijkt het alsof er een nieuwe volgt.

De virale kracht van belachelijke memes zoals YOLO of Doge v alt niet te ontkennen. We kunnen er geen genoeg van krijgen, en er zijn talloze meme-generatortools die je kunt gebruiken om je eigen tools te maken en bij te dragen aan wat op dit moment het populairst is.

Nieuwe manieren om gezien en gehoord te worden: gewone mensen werden internetberoemd

Image
Image

Het is duidelijk dat sociale media nieuwe deuren hebben geopend voor mensen om hun talenten te laten zien en online fanbases aan te trekken.

Voor veel nu beroemde beroemdheden was beginnen met het online zetten van hun spullen de enige optie. Tegenwoordig danken allerlei mainstream acteurs, muzikanten, bands, comedians en meer hun succes aan de openheid van het web, inclusief grote op entertainment gebaseerde sociale netwerken zoals Facebook en YouTube. Zonder hen zouden sommige beroemdheden in de eerste plaats misschien geen voet tussen de deur hebben gekregen.

Geen externe opslagbeperkingen meer: cloudstreaming van entertainmentmedia

Image
Image

Wie heeft er cd's en dvd's nodig nu we onbeperkte toegang kunnen krijgen tot al onze entertainmentbehoeften via diensten zoals Spotify of Netflix? Het is niet nodig om een papieren of digitaal gedownloade kopie van alles te hebben als je kunt streamen wat je wilt vanuit de cloud voor een klein maandelijks abonnementsbedrag.

Cloud-streaming lost zeker het probleem van beperkte lokale opslag op, en het is een van de snelst groeiende trends in mediaconsumptie van vandaag.

Een beetje teveel informatie: te veel delen op sociale media

Image
Image

Het sociale web beweegt zo ongelooflijk snel dat het steeds moeilijker wordt om altijd precies op de hoogte te zijn van welke huidige sociale netwerksite of app het volgende grote ding is. Als er iets zeker is, is het dat de meesten van ons erkennen hoe opgeblazen de sociale netwerkervaring is geworden, met zoveel sites en apps die enorme aantallen vrienden of volgers promoten, constante betrokkenheid en nooit eindigende streams van het delen van inhoud. Te veel delen is voor veel internetgebruikers een grote afknapper geworden. Daarom zijn er apps zoals Path en zelfs Snapchat verschenen om een meer intieme en minimalistische ervaring te bieden.

Een modernere manier om waarde te creëren en uit te wisselen: cryptocurrencies

Image
Image

Bijna iedereen heeft inmiddels van Bitcoin gehoord - de gedecentraliseerde digitale valuta die in 2013 veel hoofden begon te draaien toen meer mensen betrokken raakten bij mijnbouw, handel en uitgaven.

Bitcoin heeft behoorlijk wat problemen, aangezien het niet onder toezicht staat van een centrale autoriteit, maar dat heeft zijn groeiende populariteit niet gestopt. Als gevolg hiervan zijn er talloze andere cryptocurrencies op het internet verschenen, waarvan sommige bijna te belachelijk lijken om echt te zijn. (Dogecoin!)

The Joy of Smart Homes: wifi-enabled home gadgets en apparaten

Image
Image

Het zijn tegenwoordig niet alleen je computer en je smartphone die met internet zijn verbonden. Naarmate het internet der dingen meer mainstream wordt, beginnen we veel meer gadgets en huishoudelijke voorwerpen te zien met wifi-functies. Op een dag zouden onze hele huizen en steden kunnen gedijen op een verbonden netwerk waar elk apparaat, elke machine en elk ding met elkaar kan communiceren om taken uit te voeren en te automatiseren.

Aanbevolen: