Hoe dode apps en platforms een comeback kunnen maken

Inhoudsopgave:

Hoe dode apps en platforms een comeback kunnen maken
Hoe dode apps en platforms een comeback kunnen maken
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Yik Yak keert vier jaar na het afsluiten terug als app.
  • Experts zeggen dat apps en platforms een comeback kunnen maken door viraal te gaan, problemen uit het verleden glad te strijken en nostalgie te verzilveren.
  • Oude apps die nieuw zijn gemaakt, hebben nog steeds problemen om te overwinnen, vooral als er dingen zijn veranderd sinds ze voor het laatst online waren.
Image
Image

Apps en platforms uit het verleden hebben het potentieel om een comeback te maken in het heden, maar experts zeggen dat het goed moet worden gedaan.

Het digitale kerkhof van apps die ooit populair waren, is tot de nok toe gevuld met voorbeelden zoals Vine, Meerkat, Myspace en dergelijke. Om in 2012 een populaire app te zijn, heb je natuurlijk andere technologie en functies nodig dan populair zijn in 2021, maar het moderniseren van een oud platform voor de gebruikers van vandaag kan je oude favoriete apps weer tot leven brengen.

"In dit tijdperk van make-overs en versie-updates is elke comeback mogelijk", zei Arvind Patil, een business developer bij Selectra, in een e-mailinterview met Lifewire. "Dit gezegd zijnde, het blijft een feit dat het een enorme inspanning vereist om de technologische infrastructuur opnieuw op te bouwen en de publieke belangstelling weer op te wekken."

Yik Yak komt terug

Een goed voorbeeld van een voorheen dode app die weer tot leven komt, is Yik Yak. De app werd aanvankelijk populair in 2013 dankzij de anonieme berichtenborden, vooral op universiteitscampussen. Helaas stopte het uiteindelijk in 2017 vanwege te veel pesten, intimidatie en bedreigingen op het platform, maar de app belooft deze keer anders te zijn.

Het bedrijf zei dat zijn nieuwe prioriteit de bestrijding van pesten en haatzaaiende uitlatingen op zijn platform zal zijn. De bijgewerkte Community Guardrails verbieden gebruikers om pestberichten te plaatsen of haatdragende taal te gebruiken, bedreigingen te uiten of iemands privé-informatie te delen. Gebruikers die dit beleid ook maar één keer schenden, worden onmiddellijk verbannen uit Yik Yak.

Image
Image

En tot nu toe is de terugkeer van de app vruchtbaar gebleken. Volgens gegevens van Sensor Tower zag de opnieuw gelanceerde app in de eerste twee dagen ongeveer 107.000 installaties. Bovendien, toen Yik Yak op 16 augustus opnieuw werd gelanceerd, stond het op nummer 66 van de beste gratis iPhone-apps in de Amerikaanse App Store, en nu is het gestegen naar nummer 18.

Gaat weer viraal

Experts zeggen dat er verschillende noodzakelijke katalysatoren moeten zijn voor een succesvolle comeback, waaronder viraliteit.

"Om een app weer in de openbaarheid te brengen en meer gebruikersactiviteit te zien, moet de app weer actueel en relevant lijken", zei David Batchelor, een ondernemer en oprichter van DialMyCalls, in een e-mailinterview met Lifewire."Dit kan op verschillende manieren worden bereikt, bijvoorbeeld als de doelgroep ziet dat een thought leader of influencer de app gebruikt."

Batchelor voegde toe dat apps opnieuw succesvol kunnen worden als ze de gebruikerservaring of interface verbeteren en problemen uit het verleden oplossen, zoals Yik Yak heeft beloofd te doen in de heruitgave.

Nostalgie is een andere grote reden waarom apps en platforms een comeback kunnen maken. "Apps zoals Yik Yak, enz. trekken onmiddellijk de aandacht van het publiek, vooral tieners", voegde Patil eraan toe.

"Bij opwekking worden herinneringen teruggebracht, en de eens-tieners, die nu volwassenen zijn, zouden ze zeker installeren en ook de jongere generaties aan hen voorstellen."

Image
Image

Dezelfde uitdagingen

De uitdagingen van het verleden van een platform kunnen echter nog steeds terugkomen om het te achtervolgen, zelfs nadat het een nieuw leven heeft gekregen. Andrew Selepak, een professor in sociale media aan de Universiteit van Florida, zei dat er een reden is waarom deze sites in de eerste plaats worden gesloten.

"Sociale media staan helaas vol met trollen, pesterijen en haatberichten, en Yik Yak met zijn anonimiteit en gebruik onder middelbare scholieren en studenten was het epicentrum van deze donkere kant van sociale media, en dat was in 2017, "zei Selepak in een e-mailinterview met Lifewire.

Yik Yak werd geplaagd door verbannen te worden van universiteitscampussen en zelfs door dreigementen met schietpartijen op scholen in de app, omdat het anonieme karakter gebruikers in staat stelde om brutaler te worden in hun berichten.

Een platform voor sociale media waarmee we anoniem kunnen ventileren, zou een leegte kunnen vullen die we momenteel niet hebben, maar Selepak zei dat het altijd zou kunnen veranderen in een broeinest van valse informatie, bedreigingen en woede jegens anderen, zoals we hebben gedaan gezien op sociale media als geheel in het afgelopen jaar.

"Omdat het voelt alsof de wereld blijft branden, welkom bij Yik Yak 2021. We zullen zien of je 2022 ha alt", zei hij.

Aanbevolen: