Facebook voegt meer controle toe op zijn platforms voor minderjarigen

Facebook voegt meer controle toe op zijn platforms voor minderjarigen
Facebook voegt meer controle toe op zijn platforms voor minderjarigen
Anonim

Facebook heeft aangekondigd dat het nieuwe functies zal introduceren die erop gericht zijn tieners weg te houden van schadelijke inhoud.

De nieuwe richting komt omdat het bedrijf zwaar bekritiseerd is vanwege de manier waarop zijn platforms het mentale welzijn van minderjarigen negatief beïnvloeden. Volgens de Associated Press zullen de functies nieuwe controles bevatten voor ouders of voogden van tieners om toezicht te houden op wat ze zien of doen op Facebook.

Image
Image

Facebook moet nog aangeven hoe de functies eruit zullen zien of hoe ze deze zullen implementeren.

De vice-president van wereldwijde zaken van het bedrijf, Nick Clegg, verscheen in meerdere nieuwsshows om de aankomende functies te bespreken. In die interviews verklaarde Clegg dat Facebook openstaat om regelgevers toegang te geven tot de algoritmen van het platform om te zien hoe ze werken en hoe ze bepaalde stukken inhoud versterken.

Er werd ook onthuld dat Instagram een nieuwe "Take a Break"-functie zal toevoegen, die tieners ertoe aanzet om even van Instagram af te stappen.

Deze veranderingen komen in de nasleep van de getuigenis van voormalig Facebook-productmanager Frances Haugen voor het Congres, waar ze Facebook bekritiseerde vanwege zijn zakelijke praktijken en er bij de regering op aandrong om in te grijpen. Haugen beschuldigde het bedrijf ervan na te intern onderzoek heeft aangetoond dat het schadelijk is voor het mentale welzijn van sommige tieners.

Image
Image

Volgens haar gelekte gegevens wekte sommige activiteit op de platforms groepsdruk op, wat in bepaalde gevallen leidde tot problemen met het lichaamsbeeld en zelfs tot eetstoornissen.

Voordien stopte Facebook de ontwikkeling van Instagram Kids, die gericht was op pre-tieners, vanwege soortgelijke protesten.

Aanbevolen: