Hoe Apple Watch te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Watch te gebruiken
Hoe Apple Watch te gebruiken
Anonim

Als je een nieuwe Apple Watch aanschaft, kun je kennismaken met een nieuwe manier van leven, waardoor je kunt veranderen hoe je fit blijft, je organiseert en contact maakt met de wereld om je heen. De Apple Watch is intuïtief in gebruik, maar er zijn enkele basisinstructies en functies die belangrijk zijn om te begrijpen. Hier zijn enkele van de belangrijkste dingen om te weten.

Koppel je Apple Watch met je iPhone

Image
Image

Een van de eerste dingen die u met uw nieuwe Apple Watch moet doen, is deze koppelen aan uw iPhone. Apple Watches gebruiken Bluetooth om verbinding te maken met iPhones, dus zorg ervoor dat u de Bluetooth-functie van uw iPhone inschakelt.

Nadat je de apparaten hebt gekoppeld, gebruik je de Apple Watch-app op je iPhone om met je Apple Watch te communiceren, meldingen aan te passen, vooraf ingestelde berichten toe te voegen en meer.

Er zijn manieren om problemen op te lossen wanneer je Apple Watch niet wil koppelen, en een methode om te volgen wanneer je je iPhone en Apple Watch wilt ontkoppelen.

Laad je Apple Watch op

Image
Image

De Apple Watch wordt geleverd met een unieke oplaadkabel. Het ene uiteinde van de kabel wordt aangesloten op de USB-poort van uw computer of op een stopcontact. De andere kant is een kleine cirkel die magnetisch aan de achterkant van je Apple Watch wordt bevestigd.

Er zijn enkele Apple Watch-oplaadopties van derden die ook de Apple Watch-kabel gebruiken, en Apple verkoopt ook een oplaadstation dat de Apple Watch wat meer ruimte geeft om op te rusten terwijl hij aan het opstarten is.

Wijzig uw Apple Watch Face

Image
Image

De Apple Watch is vooraf geladen met een selectie wijzerplaten, waaronder alles van Mickey Mouse tot memoji's en infographics. Het veranderen van je wijzerplaat is eenvoudig, dus verander je look wanneer je maar wilt, afhankelijk van je stemming, garderobe of smaak van de dag.

Bellen en gebeld worden met uw Apple Watch

Image
Image

Gebruik je Apple Watch om te bellen net zoals je zou doen met je iPhone. De luidspreker is niet bijzonder sterk, dus misschien wil je niet altijd met Apple Watch bellen. Toch heeft praten in je horloge een bepaald Dick Tracy-gevoel en is het een leuke manier om je nieuwe apparaat te gebruiken. Het is ook gemakkelijk om FaceTime-audiogesprekken te voeren op uw Apple Watch.

Als er een oproep binnenkomt op uw Apple Watch en u geen gesprek om uw pols wilt voeren, kunt u de oproep eenvoudig doorschakelen naar uw iPhone voordat of nadat u de oproep hebt beantwoord.

Gebruik Apple Pay met de Apple Watch

Image
Image

Wie moet er een portemonnee bij zich dragen? Voer betalingen uit via Apple Pay met uw Apple Watch, net zoals u zou doen met uw iPhone. Eerst moet je Apple Pay instellen op je Apple Watch. Als u vervolgens een aankoop wilt doen, dubbeltikt u op de zijknop van het horloge en houdt u uw Apple Watch tegen de kaartlezer.

Stuur je hartslag met de Apple Watch

Image
Image

Als je een vriend of geliefde hebt met een Apple Watch en iPhone, stuur hem dan een afbeelding van je werkelijke hartslag via de Digital Touch-functie van de Watch. Dit is een leuke, lieve en grillige functie die een onderscheidende afbeelding naar het apparaat van uw ontvanger stuurt. Je kunt zelfs een gebroken hart sturen als je je dramatisch voelt.

Gebruik Maps op de Apple Watch

Image
Image

Maps is een van de beste functies van de Apple Watch. Met de ingebouwde kaarttool van Apple kun je zachtjes met je pols tikken om stapsgewijze aanwijzingen naar een bestemming te krijgen. U ziet er niet meer uit als een toerist terwijl u verward naar uw iPhone staart of luistert naar het blaffende Siri-bevel.

Update de software van uw Apple Watch

Image
Image

Van tijd tot tijd publiceert Apple software-updates voor de Apple Watch. Sommige van die updates zijn klein en bedoeld om kleine bugs of beveiligingsproblemen op te lossen. Andere updates zijn groot en omvatten een volledige herziening van Apple's watchOS.

Apple Watch-software-updates houden iets meer in dan het updaten van een iPhone of iPad, zoals ervoor zorgen dat de Watch is verbonden met wifi en dat je iPhone de nieuwste versie van iOS gebruikt.

Verander je Apple Watch-band

Image
Image

Een van de coolste Apple Watch-functies is de mogelijkheid om het uiterlijk gemakkelijk en snel te veranderen. Terwijl je (voor het grootste deel) vastzit met de Apple Watch-lichaamskleur die je hebt gekozen, zijn er schijnbaar eindeloze mogelijkheden als het gaat om horlogebandjes. Apple heeft een verscheidenheid aan horlogebandjes voor elke gelegenheid, zoals sportbandjes om te sporten of leer en Milanese lusopties voor een geklede look.

Een elektrocardiogram maken met uw Apple Watch

Image
Image

De Apple Watch Series 4, Series 5 en Series 6 hebben een ECG-app die je hartslag en ritme controleert met behulp van de elektrische hartsensor van je Apple Watch om s-atriumfibrilleren (AFib) te detecteren.

Koop wat Apple Watch-apps

Image
Image

Apps zijn de beste manier om je Apple Watch te personaliseren, en er is een verbazingwekkende reeks apps om uit te kiezen. Bereik uw fitnessdoelen, blijf in contact met dierbaren, bekijk het weer en meer. Voeg apps toe aan je Apple Watch via je iPhone, of ga rechtstreeks vanaf je pols naar de Apple App Store met watchOS 6 en hoger.

Bedien je auto met je Apple Watch

Image
Image

Als je een Tesla, BMW, Porsche, Volvo of een van de andere automodellen hebt, kun je je Apple Watch misschien gebruiken om bepaalde functies slim te bedienen. Bij sommige autofabrikanten kun je de Apple Watch zelfs als autosleutel gebruiken.

Gebruik de functie Zoek mijn om uw Apple Watch of iOS-apparaat te vinden

Image
Image

Net als andere iOS-apparaten is de Apple Watch uitgerust met de functie Zoek mijn, waarmee u een ontbrekende iPhone of iPad kunt vinden. Bovendien, als uw Apple Watch verloren of gestolen is, zal de Zoek mijn Apple Watch-functie uw Apple Watch op een kaart lokaliseren en vervolgens automatisch de Activation Lock-functie activeren, zodat niemand uw Apple Watch kan openen, ontkoppelen of op een andere manier met uw Apple Watch zonder uw Apple ID en wachtwoord in te voeren.

Aanbevolen: