Hoe maak je van een foto een door Nagel geïnspireerd vectorportret

Inhoudsopgave:

Hoe maak je van een foto een door Nagel geïnspireerd vectorportret
Hoe maak je van een foto een door Nagel geïnspireerd vectorportret
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik de originele foto als referentie om de hoofdvorm van je onderwerp te tekenen. Vul vervolgens de details in, zoals ogen, mond, haar en sieraden.
  • Belangrijkste elementen van Nagels stijl zijn een contrastrijke witte huid en zwart haar, rode lippen, minimale details en geometrische kleurblokken.
  • Gebruik automatisch traceren of Live Trace met afbeeldingen met hoog contrast om op zijn minst een startpunt voor uw werk te bieden.

Als je een bepaalde leeftijd hebt, zal de naam Patrick Nagel waarschijnlijk een belletje doen rinkelen als je denkt aan kunst uit het 'Ik'-decennium, de jaren tachtig. Als de naam niet bekend is, is zijn posterstijl dat waarschijnlijk (vooral als je in die periode een tiener of ouder was). Beroemd om zijn minimalistische, gestileerde vrouwen, wordt zijn werk vaak nagebootst, zelfs vandaag nog.

Een foto vectoriseren met een door nagel geïnspireerde look

Een foto bevat veel informatie, maar voor deze minimalistische stijl ga je het meeste weggooien. Hoewel u een afbeeldingseditor zoals Photoshop kunt gebruiken, wordt het aanbevolen om illustratiesoftware zoals Adobe Illustrator te gebruiken.

Image
Image

De basis

Gebruik je originele foto als referentie. Plaats het idealiter op een sjabloonlaag, vergrendel het op zijn plaats en dim het een beetje

Welke software je ook gebruikt, lagen maken het gemakkelijker om alternatieve versies van je illustraties te maken, te verfijnen en uit te proberen.

Gebruik de tekengereedschappen die het beste voor u werken (potlood, pen, penseel) om paden te tekenen rond de belangrijkste grote vormen in uw foto. Dit is voornamelijk het haar (of de hoed in ons voorbeeld), de huid (gezicht, nek, eventuele andere lichaamsdelen die zichtbaar zijn) en de kleding. Vul elke vorm met een andere kleur om het gemakkelijker te maken om ze te onderscheiden. U kunt de kleuren later wijzigen

Als je niet bekend bent met vectortekenen, lees dan meer over ankerpunten, bedieningshendels en pengereedschappen (zoals in Photoshop en Illustrator).

  • Verberg die lagen huid, haar en kleding tijdelijk. Gebruik opnieuw de originele foto als referentie en teken de belangrijkste vormen (ogen, wenkbrauwen, mond, neus, oren)
  • Verberg lagen en maak ze zichtbaar als dat nodig is en werk aan het verfijnen van de vormen die je hebt getekend. Je gaat voor eenvoud, maar misschien wil je veel meer functies gebruiken dan je uiteindelijk zult gebruiken.
  • Doe hetzelfde met andere delen van de foto, waaronder sieraden, brillen, schaduwen op de kleding, enz.
  • Zodra je het hoofdonderwerp hebt zoals jij het wilt, vergrendel je alles op zijn plaats en werk je aan het toevoegen van een nieuwe achtergrond (als je wilt).

Meer dingen om te overwegen

Als je een meer gestileerd uiterlijk wilt, kun je ogen en mond opnieuw tekenen, zodat ze perfecter van vorm zijn. Het hangt af van hoeveel u wilt dat de voltooide afbeelding op het oorspronkelijke onderwerp lijkt. In de voorbeelden in deze tutorial hebben we geprobeerd de basisgezichten herkenbaar te houden als de originele onderwerpen.

Begin met effen kleurblokken, maar experimenteer vervolgens met verloopvullingen voor irissen, lippen, kleding of schaduwen. Gebruik echter niet te veel fancy effecten om bij de geest van de Nagel-look te blijven.

Image
Image

Elementen van Nagels stijl

Enkele opvallende kenmerken van Nagels illustratiestijl voor zijn verleidelijke vrouwen (en ook mannen):

  • Hoog contrast witte huid en zwart haar
  • Perfecte rode lippen
  • Minimale details -- meestal ogen, wenkbrauwen, mond, de suggestie van een neus en misschien een paar schaduwen om de wangen en andere delen van het lichaam te definiëren
  • Geometrische vormen en kleurblokken (zowel als achtergrond, voorgrond en kleding van de proefpersonen)

"Nagels vrouw is gecompliceerd - wat de sleutel is tot haar subliminale aantrekkingskracht. Ze wil aandacht, soms pronkend, maar blijft afstandelijk. Ze lijkt intelligent, beheerst, maar verwijderd."

Gebruik voor door Nagel geïnspireerde afbeeldingen

Hoewel je zijn uiterlijk zou kunnen nabootsen met figuren die je zelf tekent, kan het voor sommigen gemakkelijker en wenselijker zijn om een foto van jezelf of iemand anders te maken en er een Nagel-achtig beeld van te maken.

Hier zullen we enkele technieken onderzoeken om deze minimalistische stijl opnieuw te creëren op basis van echte foto's. Als je eenmaal je eigen op Nagel geïnspireerde kunst hebt gemaakt, kun je het op een van de volgende manieren tentoonstellen:

  • Maak er een poster van
  • Gebruik het als illustratie in een brochure of nieuwsbrief
  • Verander alle foto's voor een brochure of nieuwsbrief in gestileerde afbeeldingen (zorg ervoor dat de algemene stijl van uw publicatie compatibel is met deze minimalistische stijl)
  • Maak een Facebook-profielfoto
  • Verander seniorfoto's in vectorportretten voor de naamplaatjes van je klasreünie (vooral als je in de jaren '70 of '80 bent afgestudeerd)
  • Verander je illustratie in een achtergrondafbeelding voor je computer, tablet of smartphone.

Gestileerd, minimaal kunstwerk op 3 manieren

Als je van de op Nagel geïnspireerde look houdt, maar iets wilt met meer realistische kleuren, dan kan dat. Zorg er wel voor dat u de kleuren van schaduwen en andere details indien nodig verandert om te verschijnen tegen verschillende achtergrondkleuren.

Image
Image

In het hierboven getoonde trio zie je zwart haar en twee versies van donkerblond/lichtbruin haar. De huidskleur verandert in de derde afbeelding.

Speel met achtergronden en accessoires

Een andere manier om plezier te hebben met dit soort foto's is door te spelen met achtergronden en accessoires. Merk op dat het onderwerp een bril draagt in deze afbeeldingen en in het eerste portret hierboven. Omdat een gewone oude bril saai is (maar vaak gemakkelijker om mee te werken dan de ogen te tekenen!), hebben we in het eerste portret doorschijnende stippen op de bril toegevoegd en zig-zig in de afbeelding op deze pagina.

Als je onderwerp oorbellen draagt (of zelfs als ze dat niet zijn), veel plezier ermee. Maak overdreven hoepels of hangers, of voeg armbanden, een ketting of zelfs een sjaal of hoed toe waar er geen waren.

Als je de kleuren verandert, vergeet dan niet om het te proberen tegen verschillende achtergrondpatronen en kleuren. Vaak is gewoon zwart of wit alles wat je nodig hebt.

Auto Trace gebruiken bij afbeeldingen met hoog contrast

Naast het tekenen van de benodigde vormen bovenop uw referentiefoto, kunt u voor sommige afbeeldingen acceptabele resultaten krijgen met automatisch traceren of Live Trace. Probeer het met afbeeldingen met een hoog contrast om op zijn minst een startpunt voor uw werk te bieden.

Downplay fouten en veel plezier

Vind je het idee van een perfectere huid en minder rimpels leuk, maar wil je je afbeelding zo realistisch mogelijk houden? Een paar snelle fotocorrecties corrigeren rode ogen, verhogen onderbelichting, maken tanden witter, verbergen onvolkomenheden en zorgen ervoor dat uw onderwerpen er in het algemeen beter en jonger uitzien.

Uiteindelijk, veel plezier en niet te verstrikt raken in het maken van een exacte replica van een van de afbeeldingen uit de galerij van Patrick Nagel -- maar blader zeker door de afbeeldingen voor ideeën en inspiratie.

Aanbevolen: