De 5 beste manieren om OneDrive Sharing te gebruiken

Inhoudsopgave:

De 5 beste manieren om OneDrive Sharing te gebruiken
De 5 beste manieren om OneDrive Sharing te gebruiken
Anonim

Een reden dat OneDrive een populaire samenwerkingstool is geworden, is het aantal officiële apps op verschillende apparaten, waaronder Windows 10-pc's en iPhones. Een andere reden is dat de functies voor delen gebruikers in staat stellen om bestanden op OneDrive met iedereen te delen via e-mail of op een sociaal netwerk zoals Twitter of Facebook.

Hier zijn vijf verschillende manieren om snel en effectief bestanden op OneDrive te delen.

Image
Image

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op OneDrive op Windows 10 en hoger, iOS 11.3 of hoger, Android 6.0 en hoger, Mac OS X 10.12 of hoger en Xbox One.

OneDrive Delen in Windows 10

Image
Image

De OneDrive-service is rechtstreeks geïntegreerd in Windows 10 en hoger, wat betekent dat u geen extra apps hoeft te downloaden om deze te gebruiken op een computer of tablet met een van beide besturingssystemen.

Er is standaard een OneDrive-map gemaakt op uw Windows-apparaat; het enige dat u hoeft te doen, is een bestand opslaan of naar die map verplaatsen om het te synchroniseren met uw OneDrive-account. Zodra u een bestand in de Windows OneDrive-map heeft, kunt u het als volgt met anderen delen:

  1. Open Windows Start Menu en selecteer Documents.
  2. Zoek de OneDrive map in het menu aan de linkerkant van het scherm en selecteer deze. Het moet lager zijn dan Snelle toegang en hoger dan Deze pc.
  3. Zoek het bestand of de map in uw OneDrive-map die u wilt delen en klik er met de rechtermuisknop op om een optiemenu te openen.
  4. Selecteer in dit menu Een OneDrive-link delen. Hiermee wordt een unieke link voor uw bestand of map gemaakt die onmiddellijk naar het klembord van uw apparaat wordt gekopieerd.
  5. Kopieer deze link naar een e-mail, social media-bericht of berichten-app door op Ctrl+V op uw toetsenbord te drukken of door met de rechtermuisknop op uw post-concept te klikken ente selecteren Plakken.

Als je een OneDrive-app gebruikt, zorg er dan voor dat je op alle apparaten inlogt met hetzelfde Microsoft-account.

OneDrive-bestandsdeling met de iOS-app

Image
Image

De officiële OneDrive iOS-app kan worden gebruikt om een back-up van foto's te maken en toegang te krijgen tot documenten die vanaf andere apparaten naar hetzelfde OneDrive-account zijn geüpload.

De OneDrive-app kan ook worden gebruikt om bestanden en mappen met anderen te delen. Zo doe je het:

  1. Open de OneDrive app op je iOS-apparaat.
  2. Zoek het bestand of de map die je wilt delen en tik er ongeveer twee seconden lang op.
  3. De mogelijkheid om meer bestanden of mappen te selecteren verschijnt nu aan de linkerkant van het scherm, terwijl er bovenaan verschillende nieuwe pictogrammen zichtbaar zijn. Selecteer het pictogram dat lijkt op een vierkant met een pijl die naar boven wijst. Dit is het pictogram voor delen.
  4. Je krijgt nu een selectie van sociale apps te zien om het bestand te delen. Selecteer het pictogram van de app die u wilt gebruiken. Hierdoor wordt die sociale app geopend met de link naar het bestand automatisch ingesloten in een nieuw bericht.

Je kunt ook Kopieer link selecteren om de link naar het bestand naar je klembord te kopiëren en deze vervolgens in elke gewenste app te plakken.

Hoe OneDrive-bestanden te delen op Android

Image
Image

De officiële Android OneDrive-app werkt op vrijwel dezelfde manier als de iOS-versie. Het kan worden gebruikt om bestanden te uploaden en ook om toegang te krijgen tot de volledige OneDrive-cloudbibliotheek van een gebruiker om te bekijken, downloaden of delen. Zo deelt u een bestand of map met iemand anders met de OneDrive Android-app:

  1. Open de OneDrive app op je Android-apparaat.
  2. Zoek de map of het bestand dat je wilt delen en druk er een paar seconden op.
  3. De opties om meer bestanden of mappen te selecteren zullen verschijnen, evenals de optie om te delen. Selecteer het share icoon.
  4. Selecteer in het vervolgkeuzemenu of je wilt dat de persoon met wie je het bestand deelt het bestand kan bewerken of gewoon kan bekijken.
  5. Selecteer Kopieer link.
  6. De unieke link naar uw OneDrive-bestand of -map wordt nu opgeslagen op het klembord van uw Android-apparaat. Je kunt het nu in elke gewenste app plakken om te delen.

Houd er bij het delen van een link naar een OneDrive-bestand of -map rekening mee dat iedereen die de link selecteert er toegang toe heeft. Het is vaak het beste om het delen te beperken tot privéberichten in plaats van een openbare post.

Bestanden en mappen delen vanaf de OneDrive-website

Image
Image

De officiële OneDrive-website kan een zeer handige manier zijn om al uw bestanden en mappen die naar uw account zijn geüpload, te openen en te beheren. De website is toegankelijk via elke internetbrowser op Mac, Windows, iOS of Android en is net zo functioneel als de meeste officiële apps.

Hier leest u hoe u een bestand of map deelt met de OneDrive-website:

  1. Ga naar OneDrive.com en log in.
  2. Zoek het bestand of de map die u wilt delen en klik er met de rechtermuisknop op. Er zou een menu moeten verschijnen. Als u een tablet gebruikt, houdt u het bestand of de map lang ingedrukt en verwijdert u uw vinger.
  3. Selecteer in dit menu Share.
  4. Selecteer Een link ophalen.
  5. Er wordt een unieke weblink gemaakt voor uw bestand of map. Selecteer de blauwe Copy-knop om het adres naar het klembord van uw apparaat te kopiëren. U kunt deze link nu gebruiken om uw inhoud met anderen te delen via sociale media of e-mail.

Voordat u een bestand in uw OneDrive-account deelt of bewerkt, moet u ervoor zorgen dat uw apparaat is verbonden met internet en dat alle bestanden zijn gesynchroniseerd. Dit voorkomt dat dubbele bestanden worden gemaakt of dat wijzigingen worden overschreven.

Gameclips delen op Xbox One met OneDrive

Image
Image

De Xbox One-videogameconsoles hebben ingebouwde OneDrive-integratie die wordt gebruikt om een back-up te maken van alle gameplay-screencaps en opgenomen videoclips. Eenmaal gesynchroniseerd met het verbonden Microsoft-account, kunnen deze video- en afbeeldingsbestanden worden geopend en gedeeld via de OneDrive-website en apps op andere apparaten.

  1. Druk vanuit het Xbox One-dashboard twee keer op de RB-trigger op je controller om naar de Community feed te gaan.
  2. Bovenaan de feed staat een Beheer opnames link. Navigeer ernaar en druk op A.
  3. Het volgende scherm toont je al je opgenomen video's en screencaps. Zoek degene die je wilt en druk nogmaals op A.
  4. De geselecteerde media vullen het hele scherm en er verschijnt een overlay met verschillende pictogrammen. In het midden van de overlay staat een wolkpictogram. Als het pictogram vervaagd is, betekent dit dat het bestand al is gesynchroniseerd met uw OneDrive-account. Als het niet vervaagd is, markeer het dan en druk op A
  5. U wordt gevraagd om de upload naar uw OneDrive-account te bevestigen. Markeer Uploaden naar OneDrive en druk op A. Je bestand is nu beschikbaar om te delen op OneDrive via een van de officiële apps of de OneDrive-website.

Eenmaal geüpload naar OneDrive vanaf je Xbox One, zijn je video's beschikbaar in de Videos map, terwijl je gamescreenshots toegankelijk zijn in de Picturesmap.

Aanbevolen: