Een Skype-testgesprek voeren

Inhoudsopgave:

Een Skype-testgesprek voeren
Een Skype-testgesprek voeren
Anonim

Wat te weten

  • Log in op Skype en selecteer het tabblad Contacts en kies vervolgens Echo/Test Sound Service. Start het gesprek en spreek in de microfoon na de piep.
  • Als je je eigen opname niet hoort, kan er een probleem zijn met je microfoon of instellingen.
  • Echo/Sound Test controleert ook uw verbinding. Als het niet lukt om verbinding te maken met de Skype-server, los dan uw internetverbinding op.

Controleren of uw Skype-verbinding in topconditie is voordat die belangrijke oproep binnenkomt, is van cruciaal belang. Skype biedt een eenvoudige, altijd beschikbare manier om zeker te zijn: de Echo/Test Sound Service. Deze instructies zijn van toepassing op Skype versie 12 of hoger op Windows 10, 8 of 7 en Mac OS X 10.10 of hoger.

Een Skype-testgesprek voeren

Nadat u Skype op uw computer hebt geïnstalleerd of voor een belangrijk gesprek, controleert u of uw audio goed werkt en dat de verbinding van uw computer met internet en Skype sterk genoeg is om een gesprek te vergemakkelijken. Je moet ook controleren of je goed kunt horen en of de persoon aan de andere kant van de lijn jou ook kan horen.

  1. Start Skype en log in op uw account.
  2. Selecteer het tabblad Contacten in het paneel aan de linkerkant, waar al uw contacten worden weergegeven. Onder hen ziet u een link voor de Echo/Test Sound Service. Als uw lijst met contactpersonen alfabetisch is gesorteerd, wordt deze weergegeven onder E. Selecteer Echo/Test Sound Service om de details te openen in het hoofdvenster van de interface.

    Image
    Image
  3. Selecteer de belknop om de oproep te starten. Een vrouwelijke stem verwelkomt je en laat je 10 seconden kennismaken met de dienst.

    Image
    Image
  4. Spreek na de piep in je microfoon; de service neemt uw stem gedurende 10 seconden op, dus voor de meest grondige test, blijf praten voor de duur. Na de tweede pieptoon wordt uw opgenomen stem gedurende 10 seconden afgespeeld. Dan hoor je weer de vrouwenstem, die uitlegt dat de test is afgelopen.

Als je je stem duidelijk hoort tijdens het afspelen, is je audio correct geconfigureerd en kun je probleemloos bellen. Als je je eigen opname niet hoort, is je microfoon mogelijk verkeerd geconfigureerd of beschadigd.

Als je Echo niet hoort, controleer dan je audioconfiguraties. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw externe apparatuur, zoals een hoofdtelefoon, luidspreker of headset, correct is aangesloten op uw computer.

Als je vanaf het begin helemaal niets hoort, heb je mogelijk een probleem met de geluidsfunctie van je computer. Controleer uw geluidskaartinstellingen en stuurprogramma's.

De Echo/Sound Test-functie controleert ook uw verbinding. Wanneer u de oproep start, probeert deze verbinding te maken met een externe Skype-server. Als het niet lukt, heb je een probleem met je internetverbinding. Als u uw internetverbinding kunt gebruiken maar geen verbinding kunt maken met de echo-/geluidstest, ligt het probleem mogelijk bij Skype.

Aanbevolen: