Android 12: releasedatum, geruchten, functies en ondersteunde apparaten

Inhoudsopgave:

Android 12: releasedatum, geruchten, functies en ondersteunde apparaten
Android 12: releasedatum, geruchten, functies en ondersteunde apparaten
Anonim

Google plaagde Android 12 begin 2021 en na een openbare bèta is het beschikbaar op de meeste nieuwere Android-smartphones.

Wanneer werd Android 12 uitgebracht?

Android 12 arriveerde op 4 oktober 2021. Het bedrijf kondigde de openbare bètaversie aan tijdens Google I/O in mei 2021.

Kijkend naar eerdere Android-releasedatums, lijkt september de voorkeursdatum van Google te zijn, maar het is nooit definitief.

Uw telefoonmodel bepa alt precies wanneer u de nieuwe versie krijgt; Google Pixel-telefoons ontvangen het altijd als eerste omdat Android een Google-product is.

Image
Image

Android 12 downloaden

Je downloadt Android 12 zoals elke andere Android-update. In de meeste gevallen krijg je een melding wanneer de download klaar is. U kunt op de meeste Androids ook controleren op updates door naar Settings > System > System Update. te gaan

Je kunt meedoen met het testen van OS-updates en feedback geven aan Google. Als je de bètaversie van Android 12 hebt gemist, maak je geen zorgen, er komt altijd een andere. Hier zijn enkele tips voor het gebruik van een bètaversie:

  • Het is alleen beschikbaar voor Google Pixel-telefoons.
  • Gebruik een testapparaat, niet je primaire telefoon. Bugs kunnen nog steeds voorkomen in openbare bètaversies (het hele punt is om crowdsourcing-informatie te krijgen over hoe goed de software wel of niet werkt), dus je wilt niet het risico lopen om het op je primaire telefoon te proberen.

Bottom Line

Het bijgewerkte besturingssysteem is gratis, net als alle andere Android-updates. Sommige telefoonfabrikanten pushen de update automatisch naar je telefoon, andere niet. Hoe nieuwer je telefoon, hoe eerder je de update ontvangt.

Android 12-functies

Android 12 ziet er anders uit met een geheel nieuw ontwerp dat vloeiendere animaties, verschillende kleuren en extra grote knoppen biedt.

Image
Image

Hier zijn de hoogtepunten:

  • Betere energie-efficiëntie verbetert de levensduur van de batterij en geeft je sneller toegang tot dingen.
  • Aanpassingsfuncties laten je thema's en kleuren toepassen op het hele besturingssysteem.
  • App-privacy is een essentieel onderdeel van de update. Een nieuw privacydashboard biedt meer transparantie over hoe apps uw apparaat gebruiken; anderen zullen het gebruik van cookies behandelen, hoe apps informatie exporteren, enz. U kunt ook sneller machtigingen intrekken en een nieuw indicatielampje geeft aan wanneer apps toegang hebben tot uw microfoon of camera.
  • Verbeterde beeldkwaliteit via AVIF-beeldondersteuning.
  • Verbeterde mediabediening via de balk Snelle instellingen. Nu kun je kiezen welke apps het Snelle instellingen Media Configuratiescherm krijgen.
  • Gemakkelijkere toegang tot Google Assistant via de aan/uit-knop is een optionele functie.
  • A nieuwe uniforme API laat je inhoud van elke bron accepteren (d.w.z. klembord, toetsenbord, slepen en neerzetten).
  • Audio-gekoppelde haptische feedback biedt betere gaming- en audio-ervaringen.
  • Gebaarnavigatie is eenvoudiger en consistent van app tot app, en de standaard stelt gebruikers in staat om hun telefoon te navigeren met een enkele veegbeweging. Deze update bevat verbeteringen in de modus met één hand.
  • Double-tik opties laat je op de achterkant van je telefoon tikken om acties te starten. Dit is wat je kunt doen met het dubbeltikken-gebaar.
  • Modern ogende meldingsontwerpen zijn gemakkelijker te gebruiken en bieden meer functies, waaronder de mogelijkheid om meldingen te snoozen. Het laat je ook prioriteit geven aan je waarschuwingen met een functie genaamd adaptieve notificaties ranking.
  • Een functie voor automatisch draaien op het gezicht laat je aanpassen hoe automatisch draaien werkt, afhankelijk van hoe je hoofd wordt gedraaid.
  • App-gerichte wijzigingen zijn opt-in in plaats van automatisch om u meer tijd te geven om eraan te wennen.
  • Er zijn verbeterde beheerfuncties voor de prullenbak om u te helpen de opslag onder controle te houden.
  • Android is over het algemeen effectiever geoptimaliseerd voor betere ervaringen op grotere apparaten (zoals opvouwbare apparaten, tablets en televisies).

Android 12-ondersteunde apparaten

Google's Pixel nieuwere lijn telefoons krijgt eerst Android 12; dat is een van de voordelen van het kopen van die telefoons. Nieuwere Samsung- en OnePlus-telefoons worden waarschijnlijk eind 2021 ondersteund, terwijl oudere telefoons van de meeste fabrikanten de update begin 2022 ontvangen.

Niet alle Google-telefoons worden echter geüpdatet naar Android 12 en fabrikanten kunnen de update overslaan voor telefoons van meer dan een paar jaar oud.

Dit is wat we weten:

Telefoonmodel Update ontvangen
Pixel 2 Nee
Pixel 2XL Nee
Pixel 3 lijn Ja
Pixel 4 & 4a lijn Ja
Pixel 5 &5a Ja
Pixel 6 Ja

Het laatste Android 12-nieuws

Je kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele van de nieuwste verhalen over Android 12 en Android in het algemeen:

Aanbevolen: