IPadOS 16: Nieuws, prijs, verwachte releasedatum en functies; en meer geruchten

Inhoudsopgave:

IPadOS 16: Nieuws, prijs, verwachte releasedatum en functies; en meer geruchten
IPadOS 16: Nieuws, prijs, verwachte releasedatum en functies; en meer geruchten
Anonim

iPadOS 16 is de aankomende OS-versie die dit najaar op de tabletlijn van Apple zou moeten verschijnen. Er komen veel veranderingen aan, waaronder een paar zoals volledige ondersteuning voor externe beeldschermen, de mogelijkheid om verzonden teksten te bewerken en de optie om eenvoudig items uit een video te kopiëren.

Wanneer wordt iPadOS 16 uitgebracht?

Big OS-updates voor de Apple iPad komen elk jaar in de herfst beschikbaar voor het publiek, dus het zou ook dit jaar zinvol zijn om die langbevestigde cyclus van iPadOS-releases in september voort te zetten.

Plus, zelfs zonder een jaarlijkse update om op te vertrouwen, heeft Apple iPadOS 16 op 6 juni op WWDC 2022 aangekondigd. We weten er dus al alles over, behalve de specifieke timing van de release.

Dat gezegd hebbende, in een opmerking aan TechCrunch, heeft Apple bevestigd dat "iPadOS wordt geleverd na iOS, als versie 16.1." Het lijkt erop dat iPadOS 16 in oktober kan worden uitgebracht.

Als uw apparaat compatibel is met iPadOS 16 (zie de lijst met ondersteunde apparaten hieronder), wordt u gevraagd om het rechtstreeks op uw apparaat te installeren, of u kunt handmatig controleren op iPadOS-updates via Instellingen > Algemeen > Software-update.

Releasedatum schatting

Hoewel iPadOS 15 in september 2021 arriveerde, gaan we voor Gurman: verwacht iPadOS 16 in oktober.

Bottom Line

iPadOS-updates zijn gratis! Niet alle iPads zijn compatibel (zie hieronder), maar degenen die het kunnen installeren, hoeven niets te betalen.

iPadOS 16-functies

Er komt veel bij deze OS-update. Hieronder staan slechts een paar opvallende kenmerken.

  • Bericht bewerken en ongedaan maken: Recent verzonden teksten kunnen worden bewerkt of helemaal niet meer worden verzonden, en een e-mail kan binnen 10 seconden weer ongedaan worden gemaakt.
  • Markeer berichten als ongelezen: Zelfs als je de tekst al hebt gelezen, kun je de leesstatus "ongedaan maken" om ervoor te zorgen dat deze later weer onder je aandacht wordt gebracht.
  • Foto delen: Slimme regels voor het automatisch delen van foto's met mensen; deel een volledig aparte bibliotheek met maximaal vijf andere mensen; en samenwerking, zodat iedereen foto's kan bijdragen, bewerken en verwijderen.
  • Browsertabbladen delen: Gezamenlijk Safari-werk is mogelijk via tabbladgroepen, waar iedereen met wie u een tabbladenset deelt de pagina's kan bekijken die u heeft toegevoegd en andere voor iedereen kan toevoegen om toegang te krijgen.

  • Suggesties voor sterk wachtwoord bewerken: wanneer Safari een sterk wachtwoord voorstelt, is het mogelijk niet geschikt voor de specifieke site waarvoor je het nodig hebt (niet alle wachtwoordvereisten zijn hetzelfde). Nu kunt u de suggestie wijzigen zodat deze perfect werkt.
  • Wijzigingen in Notes: Vergrendelde notities kunnen worden gecodeerd met uw toegangscode, u kunt vormen en pijlen invoegen, iedereen met de link naar een notitie kan met u samenwerken en uw notities kan automatisch worden georganiseerd in een slimme map.
  • Vergrendeld Verborgen/Verwijderde albums: Deze albums zijn nu standaard vergrendeld en alleen toegankelijk na verificatie met uw gezicht, vinger of toegangscode.
  • Siri-verbeteringen: de digitale assistent van uw tablet kan nu emoji invoegen bij het verzenden van berichten, FaceTime-oproepen ophangen en zelfs de bevestigingsstap overslaan bij het verzenden van berichten.
  • Stage Manager: deze nieuwe functie voor iPad heeft veel voordelen, waaronder de mogelijkheid om bestanden en vensters tussen uw tablet en externe beeldscherm te slepen en neer te zetten. Zo gebruikt u Stage Manager.
  • Live Text: Kopieer, zoek en vertaal tekst van gepauzeerde video's en foto's.

  • Apple Pay Later: Apple Pay-aankopen kunnen in zes weken worden opgesplitst in vier gelijke betalingen.
  • Contactwidget: je kunt ongelezen berichten en gemiste oproepen direct vanaf het startscherm zien.
  • Focusschema's: Een Focus kan automatisch worden ingeschakeld op een specifieke tijd of locatie naar keuze, of tijdens het gebruik van een bepaalde app.
  • Virtual memory swap: Het beschikbare geheugen van uw tablet kan worden vergroot door gebruik te maken van de opslag op de harde schijf. Dit is voor iPad Air 5 met 256 GB opslagruimte of M1 iPad Pro.
Image
Image

Er gebeurt veel meer met deze upgrade. Extra functies zijn onder meer zoeken en vervangen voor e-mail, berichten en meer; een bijgewerkte weer-app gebouwd voor het grotere scherm; SharePlay-ondersteuning voor Game Center-spellen; transittarieven ingebouwd in Maps; Herinneringen en uitgelichte foto's kunnen worden uitgeschakeld; meer offline mogelijkheden voor Siri; hele huis bekijken in de Woning-app; dubbele contact samenvoegen; dubbele fotodetectie; en dicteren met automatische interpunctie.

We zullen ook een snellere instelling van ouderlijk toezicht zien voor nieuwe kinderaccounts; Muziekherkenningsnummers worden gesynchroniseerd met Shazam; overdracht in FaceTime; bestandsextensie hernoemen in de app Bestanden; en een hele reeks toegankelijkheidsverbeteringen zoals deurdetectie in Magnifier (voor iPad Pro 2020 en nieuwer), live bijschriften in FaceTime-videogesprekken en instelbare pauzetijd voor Siri.

Sommige functies zijn alleen beschikbaar voor M1-iPads, waaronder Stage Manager, zoals hierboven vermeld, waarmee je het formaat van vensters kunt wijzigen, je beter kunt concentreren op één app, vensters kunt overlappen, apps kunt groeperen en meer. Ook exclusief voor de M1 iPad Pro is volledige ondersteuning voor externe beeldschermen met resoluties tot 6K, die toegang biedt tot apps op het externe beeldscherm en slepen en neerzetten tussen de twee beeldschermen.

Bovendien krijgt de 12,9-inch M1 iPad Pro enkele van zijn eigen functies: referentiemodus en referentiemodus met zijspan. Hierdoor kan de iPad Pro met Liquid Retina XDR-display voldoen aan de kleurvereisten in workflows zoals beoordelen en goedkeuren, kleurcorrectie en compositie, waar nauwkeurige kleuren en een consistente beeldkwaliteit van cruciaal belang zijn.

Bekijk de volledige lijst met iPadOS 16-functies van Apple voor de uitgebreide lijst.

iPadOS 16 ondersteunde apparaten

Je ziet de optie om te upgraden naar iPadOS 16 wanneer deze beschikbaar komt, maar alleen als je apparaat in aanmerking komt voor de update.

Controleer het modelnummer van je iPad aan de hand van deze lijst om te zien of je de mogelijkheid hebt om het te installeren:

  • iPad Pro (alle modellen)
  • iPad Air (3e generatie en nieuwer)
  • ‌iPad‌ (5e generatie en nieuwer)
  • iPad mini (5e generatie en nieuwer)

Je kunt meer nieuws over mobiele apparaten krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele van de laatste verhalen en vroege geruchten over iPadOS 16:

Aanbevolen: