IOS 16: Nieuws, geruchten en geschatte prijs, releasedatum en specificaties

Inhoudsopgave:

IOS 16: Nieuws, geruchten en geschatte prijs, releasedatum en specificaties
IOS 16: Nieuws, geruchten en geschatte prijs, releasedatum en specificaties
Anonim

iOS 16 is het aankomende iPhone-besturingssysteem van Apple. Dit najaar komt het met een aanpasbaar vergrendelingsscherm, verbeterd delen van fotobibliotheken, de mogelijkheid om teksten te bewerken en te verwijderen, en nog veel meer.

Wanneer wordt iOS 16 uitgebracht?

Een lange geschiedenis van iOS-updates maakt duidelijk dat er elk jaar een gloednieuwe versie wordt verwacht. Deze trend hield ook dit jaar aan toen iOS 16 in juni verscheen op WWDC 2022.

Ondanks dat de update nog niet beschikbaar is voor het publiek om te downloaden, weten we dat hij er bijna is. Sinds een aantal jaren heeft Apple in september een nieuwe grote software-update voor de iPhone uitgebracht, en deze tijdlijn zal dit jaar worden voortgezet.

Als je telefoon compatibel is met iOS 16 (de lijst met ondersteunde apparaten staat hieronder), heb je de mogelijkheid om deze te installeren zodra deze beschikbaar is. De eenvoudigste manier is om de iOS-update draadloos op te halen via Settings > General > Software Update

Releasedatum schatting

Vanaf de release van iOS 15 op 20 september in 2021, verwachten we dat iOS 16 ergens midden september 2022 opnieuw zal verschijnen, gevolgd door iPadOS 16 de maand erna.

Bottom Line

iOS-updates zijn altijd gratis! Niet alle telefoons zijn compatibel (zie hieronder), maar voor degenen die het kunnen installeren, hoeft u niets te betalen.

iOS 16-functies

Hier zijn enkele van de meer opmerkelijke veranderingen die naar iOS 16 komen:

  • Focusschema's en filters: een Focus kan automatisch worden ingeschakeld, afhankelijk van de situatie, bijvoorbeeld wanneer je je op een specifieke locatie of app bevindt. Bepaalde Safari-tabbladen kunnen bijvoorbeeld worden geopend wanneer u zich in de werkmodus bevindt.
  • Aanpassing van het vergrendelscherm: U kunt niet alleen het vergrendelscherm van iOS 16 aanpassen om dingen te doen zoals het lettertype en de positie van elementen, u kunt widgets en Live-activiteiten toevoegen en koppel het vergrendelscherm aan een Focus. Als u meer dan één vergrendelingsscherm maakt, kunt u er op elk moment tussen schakelen.
  • Batterijpercentage: Apple heeft het batterijpictogram op iPhones bijgewerkt met Face ID om het batterijniveau weer te geven als een percentage in plaats van een visuele weergave.
  • iCloud gedeelde fotobibliotheek: iCloud-foto's delen en bekijken krijgt een upgrade met slimme installatieregels en suggesties, samenwerking en startschermwidgets.
  • Bewerken en ongedaan maken van teksten: Veel andere berichten-apps ondersteunen ongedaan maken, en nu komt het naar iMessage. Je kunt zelfs een bericht bewerken nadat je het hebt verzonden; u kunt dit maximaal vijf keer per bericht doen en er is een geschiedenislogboek beschikbaar om eerdere bewerkingen weer te geven. Je hebt twee minuten om het verzenden van een sms ongedaan te maken (of 10 seconden als je het verzenden van een e-mail ongedaan maakt).
  • Gedeelde tabbladgroepen: deel groepen Safari-tabbladen met vrienden en werk zelfs in re altime met hen samen terwijl mensen tabbladen sluiten en openen.
  • Live Text: Leg eenvoudig tekst vast van gepauzeerde video's of afbeeldingen en communiceer er direct mee, bijvoorbeeld zendingen volgen of tekst vertalen.
  • Siri-wijzigingen: In iOS 16 kan Siri meer verzoeken offline verwerken, voor je ophangen in FaceTime-gesprekken en berichten verzenden zonder bevestiging.
  • Toegankelijkheidsverbeteringen: Vergrootglasmodus kan mensen en deuren identificeren om borden of labels te lezen; je kunt Apple Watch volledig bedienen vanaf de iPhone; en er komen automatische live-ondertiteling voor audio, video en gesprekken, inclusief FaceTime-videogesprekken.
  • Gezondheidsapp-tracking: maak een lijst van alle medicijnen die je neemt om het allemaal bij te houden op je telefoon, en log wanneer je ze neemt voor een volledig beeld van uw consistentie. U zult ook zien of er zorgen zijn over medicatie-interacties.
  • Wi-Fi-wachtwoorden in Instellingen: u kunt opgeslagen Wi-Fi-wachtwoorden bekijken, delen en verwijderen in Instellingen.
  • Veiligheidscontrole: de app Instellingen introduceert deze nieuwe functie om u te helpen in zeer specifieke situaties waarin u snel de toegang die u aan andere mensen hebt gegeven, moet resetten.
  • SharePlay via Berichten: Deel muziek, games, films en meer met contacten rechtstreeks in Berichten.

Zie Apple's iOS 16 Preview-pagina voor veel meer over hoe Mail, Safari, Maps, Home, FaceTime, Apple Pay, Apple Watch, iCloud en meer veranderen.

Voor sommige functies is minimaal een iPhone XR of iPhone XS vereist. Volgens 9to5Mac zijn dit onder meer Live Text in video's, snelle acties en nieuwe talen in Live Text, emoji in teksten en verschillende andere.

Image
Image

iOS 16 ondersteunde apparaten

Als je telefoon iOS 15 kan draaien, werkt het ook met iOS 16, met iPhone SE 1e generatie, iPhone 6S en iPhone 7 als uitzonderingen.

Naast de binnenkort te verschijnen iPhone 14, zijn de volgende apparaten compatibel met iOS 16:

  • iPhone Pro Max (11 en nieuwer)
  • iPhone Pro (11 en nieuwer)
  • iPhone (11 en nieuwer)
  • iPhone mini (12 en nieuwer)
  • iPhone SE (2e generatie en nieuwer)
  • iPhone X & XR
  • iPhone XS & XS Max
  • iPhone 8 & 8 Plus

Je kunt meer smartphonenieuws krijgen van Lifewire. Hier zijn enkele van de laatste verhalen en geruchten over iOS 16:

Aanbevolen: