Hoe u uw Roku TV, Box of Streaming Stick instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Roku TV, Box of Streaming Stick instelt
Hoe u uw Roku TV, Box of Streaming Stick instelt
Anonim

Wat te weten

  • Zet de tv aan. Selecteer een Taal. Verbind de Roku met uw netwerkrouter en kies uw voorkeursnetwerk.
  • Voor de Roku Enhanced-afstandsbediening selecteert u Check Remote Settings, maakt u een account aan en voert u de activeringscode online in.
  • Als u de afstandsbediening wilt wijzigen of instellen, gaat u naar Instellingen > Remote > Afstandsbediening instellen voor tv-bediening.

Dit artikel legt uit hoe je een Roku TV, Box of Streaming-stick instelt. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op de meeste Roku-tv's en apparaten.

Initiële voorbereiding van de Roku-installatie

Je hebt een Roku gekocht en nu moet je hem in gebruik nemen. Of je nu een Roku-box, streaming-stick of tv hebt, het basisproces is hetzelfde en het is eenvoudig. We laten u hieronder zien hoe u dit doet.

Hier zijn enkele dingen die u in gedachten moet houden voordat u uw nieuwe Roku-apparaat instelt:

  • Sluit de Roku-box of streaming-stick aan op je tv via HDMI, of zet de Roku-tv aan.
  • Als je een voor 4K geschikte Roku-streamingstick of box hebt, zoals een Streaming Stick+, Roku 4, Premiere, Premiere+ of Ultra, sluit je de stick of box aan op een HDMI-poort die HDCP 2.2-compatibel is. Er moet een label op de ingang zitten. Dit is vooral belangrijk voor compatibiliteit met HDR-gecodeerde inhoud.
  • Of je nu een voor 4K geschikte Roku-stick, box of tv hebt, zorg ervoor dat je toegang hebt tot internetsnelheden die 4K ondersteunen.
  • Als je een Roku 1 of Express Plus hebt, heb je de mogelijkheid om een Roku-box op een tv aan te sluiten met behulp van composietvideo- en analoge audioverbindingen. Dit mag echter alleen worden gebruikt voor analoge tv's.
  • Plaats batterijen in je afstandsbediening en steek de Roku TV, stick of box in het stopcontact met de meegeleverde voedingsadapter of snoer.

Roku-streamingsticks bieden de mogelijkheid om USB-stroom te gebruiken. Als je tv echter geen USB-poort heeft, gebruik dan de lichtnetadapter. Zelfs als je tv een USB-poort heeft, is het meestal beter om de voedingsadapter te gebruiken.

Wat is Roku en hoe werkt het?

Roku instellen

Zodra je eerste voorbereiding is voltooid, volg je deze stappen om je Roku-apparaat in gebruik te nemen:

  1. Schakel je Roku-tv in of de tv waarop je Roku-streamingstick of -box is aangesloten. Het eerste dat je ziet, is de Roku-opstartpagina met een geanimeerd logo.

    Image
    Image
  2. Selecteer de taal die wordt gebruikt voor het Roku-menusysteem op het scherm. Voor Roku-tv's moet je mogelijk ook het land selecteren waarin je je bevindt.

    Image
    Image

    Uw land bepa alt welke functies en services beschikbaar zijn op uw locatie, zoals regiospecifieke streaming-apps.

  3. Sluit de Roku TV, stick of box aan op je netwerkrouter voor internettoegang. Roku-streamingsticks gebruiken alleen wifi, terwijl Roku-boxen en tv's zowel wifi- als Ethernet-connectiviteitsopties bieden. Als u Wi-Fi gebruikt, zoekt het Roku-apparaat alle beschikbare netwerken. Kies uw voorkeursnetwerk en voer uw wifi-wachtwoord in.

    Image
    Image
  4. Zodra uw netwerkverbinding tot stand is gebracht, ziet u mogelijk een bericht dat er een software-/firmware-update beschikbaar is. Als dit het geval is, laat Roku dan het updateproces doorlopen.
  5. Als u HDMI gebruikt, detecteert het Roku-apparaat automatisch de resolutie en beeldverhouding van de tv en stelt het het video-uitgangssignaal van het Roku-apparaat overeenkomstig in. U kunt dit later wijzigen als u dat wilt.

    Image
    Image

    Deze stap is niet opgenomen in Roku-tv's, omdat het weergavetype vooraf is bepaald.

  6. Je Roku-afstandsbediening zou automatisch moeten werken, omdat je hem nodig hebt om de tot nu toe beschreven stappen uit te voeren. Als koppelen vereist is, ziet u een melding en instructies op het tv-scherm.

    Image
    Image
  7. Als je de Roku Enhanced Remote hebt die bij bepaalde apparaten is geleverd, verschijnt de Controleer Remote Settings optie en stelt de afstandsbediening automatisch in om de stroom en het volume van de tv te regelen.

    Als u dit later wilt activeren of wijzigen, gaat u naar Instellingen > Remote > Afstandsbediening instellen voor tv-bediening.

  8. Maak een account aan door naar de Roku-aanmeldingspagina te gaan. Maak een gebruikersnaam aan, voer een wachtwoord in, geef adresgegevens op en geef een betaalmethode op.

    Er zijn geen kosten verbonden aan het gebruik van Roku-apparaten. Toch wordt er om betalingsinformatie gevraagd om het gemakkelijk te maken om via uw Roku-apparaat betalingen te doen voor het huren van inhoud, aankopen te doen of extra abonnementskosten te betalen.

  9. Zodra je een Roku-account hebt aangemaakt, worden verdere instructies weergegeven op het tv-scherm, inclusief een activeringscode. Ga naar Roku.com/Link met een pc, laptop, tablet of smartphone en voer het codenummer in.

    Image
    Image
  10. Je ziet een bericht op het tv-scherm dat je Roku-apparaat is geactiveerd.

    Image
    Image
  11. Het Roku-startmenu verschijnt en geeft u toegang tot de apparaatbediening en de selectie van kanalen/apps. Als het hoofdmenu niet verschijnt, klikt u op de pijl naar rechts rechts van het bericht Alles klaar.

Extra stappen voor Roku-tv's

Roku-tv's hebben enkele aanvullende vereiste en optionele installatieprocedures voordat ze kunnen worden gebruikt in een thuisbioscoopopstelling. Dit is wat u moet doen:

Image
Image
  • Selecteer thuisgebruik: Tenzij u uw Roku TV instelt voor gebruik als winkeldisplay, selecteert u Instellen voor thuisgebruikDit stelt de standaard video-instellingen in op de typische verlichtingsomgeving in een huis. De instelling voor winkelweergave maximaliseert de instellingen voor lichtopbrengst, kleur en contrast van de tv om geschikt te zijn voor helder verlichte winkelomgevingen.
  • Sluit uw apparaten aan: u kunt op elk moment apparaten op uw tv aansluiten, of u kunt het allemaal doen tijdens de eerste installatie. Voorbeelden van invoerapparaten zijn een kabel-/satellietdecoder, Blu-ray-/dvd-speler, videorecorder of gameconsole. Externe audio-apparaten zijn onder andere een soundbar of home cinema-ontvanger.
  • Schakel uw aangesloten apparaten in: de Roku TV kan sommige apparaten detecteren en vraagt u om die apparaten in te schakelen voordat u verder gaat. Als u klaar bent, selecteert u Alles is aangesloten en ingeschakeld en volgt u eventuele aanvullende aanwijzingen.
  • Ingangsnamen toewijzen: U kunt een naam en pictogram toewijzen aan het apparaat dat op elke ingang is aangesloten. Om dit te doen, kiest u uit een vooraf geselecteerd vervolgkeuzemenu of selecteert u Aangepaste naam instellen om de invoernaam aan te passen en een pictogram uit een beschikbare selectie te kiezen. Op het scherm wordt ook een venster weergegeven waarin het programma wordt weergegeven dat wordt afgespeeld op het apparaat dat op de ingang is aangesloten. Gebruik de pijl omhoog en pijl omlaag op de afstandsbediening om door de lijst te bladeren en druk vervolgens op de OKknop om uw keuze te maken.

Aan het einde van de bovenstaande stappen kan je tv een welkomst- of demovideo afspelen. Als je het niet wilt bekijken, druk je op de Home-knop.

Opties voor Roku TV

(Optioneel) Sluit een antenne aan: Als u het niet-streaminggedeelte van uw tv-programma ontvangt via de antenne of niet-gecodeerde kabelzenders zonder box, selecteert u deAntenne TV pictogram op het Roku TV-startscherm. De tv vraagt u te zoeken naar beschikbare kanalen die u kunt bekijken.

Hoewel alle Roku-apparaten gemeenschappelijke installatie- en activeringsfuncties delen, kunnen op de meeste spelers aanvullende instellingen beschikbaar zijn die uw Roku-gebruikerservaring kunnen verfijnen.

Zodra je Roku-streaming-tv, stick of box is ingesteld, kun je alle streaminginhoud verkennen die Roku biedt.

Aanbevolen: