Hoe u flitslichtmeldingen op uw telefoon instelt

Inhoudsopgave:

Hoe u flitslichtmeldingen op uw telefoon instelt
Hoe u flitslichtmeldingen op uw telefoon instelt
Anonim

Wat te weten

  • Op iPhone: Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > inschakelen LED-flitser voor waarschuwingen.
  • Op Android: Instellingen > Toegankelijkheid > Gehoor > inschakelen Flash-melding.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u instellingen kunt inschakelen om de cameraflits van een iPhone of Android-telefoon in te schakelen wanneer er een melding of oproep is. We bieden ook een lijst met apps van derden die dezelfde functie uitvoeren.

Hoe u flitslichtmeldingen op uw telefoon instelt

Meldingen die op het scherm van je smartphone verschijnen, zijn bedoeld om je aandacht te trekken. Om ervoor te zorgen dat je weet wanneer je net een sms hebt ontvangen of een oproep hebt gemist, kondigen meldingen hun aankomst meestal met een geluid aan. Dat zal niet in alle gevallen lukken. Mogelijk hebt u uw volume uitgeschakeld, is het scherm van u af gericht, of bent u slechthorend waardoor u de melding niet kunt horen.

Wist je dat je de cameraflitser kunt laten oplichten wanneer je telefoon overgaat of je een melding krijgt? Zo weet je dat je een melding hebt gekregen door het licht te zien en zonder afhankelijk te zijn van geluid. Dit is wat u moet doen.

Een meldingslampje op iPhone inschakelen

Het instellen van een iPhone-meldingslampje is eenvoudig. U moet één (of maximaal twee) instellingen wijzigen die aanwezig zijn op elke iPhone, iPad en iPod touch. Dit is wat u moet doen:

  1. Tik op Instellingen > Toegankelijkheid. (In oudere iOS-versies moet je op Algemeen tikken voordat je de toegankelijkheidsinstellingen vindt.)
  2. Scroll omlaag naar het gedeelte Horen en tik op Audio/Visual.

    Sla in oudere versies van iOS de stap Audio/Visual over en tik in plaats daarvan op LED-flitser voor waarschuwingen.

  3. Toggle op de LED-flitser voor waarschuwingen schuifregelaar. Hierdoor wordt het meldingslampje voor alle waarschuwingen ingeschakeld. Als u wilt dat het meldingslampje wordt ingeschakeld wanneer u uw iPhone in de stille modus zet, verplaatst u de Flash aan Stil schuifregelaar naar aan/groen.

    Image
    Image
  4. Als u besluit dat u het meldingslampje niet meer wilt, herha alt u de eerste vijf stappen en schakelt u vervolgens de LED-flitser voor waarschuwingen schuifregelaar uit.

Een meldingslampje inschakelen op Android

Het inschakelen van flitsmeldingen op Android-telefoons is bijna net zo eenvoudig als op de iPhone. Omdat Android-software verschilt afhankelijk van het bedrijf dat uw smartphone maakt, werken deze instructies niet op elke Android-telefoon. In sommige gevallen volg je vergelijkbare stappen met verschillende menu's. In andere gevallen heeft uw telefoon mogelijk geen ingebouwde ondersteuning voor flitsmeldingen.

Als je telefoon flash-meldingen ondersteunt, volg je deze stappen om ze in te schakelen:

  1. Tik op Instellingen (je kunt ook Instellingen openen met Google Assistent).
  2. Tik op Toegankelijkheid.
  3. Tik op Horen.

    Op telefoons van sommige fabrikanten bevindt de optie Flash-meldingen zich in het hoofdscherm Toegankelijkheid. Zo ja, dan kunt u deze stap overslaan.

  4. Tik op Flash-melding als het niet automatisch verschijnt met schuifregelaaropties.
  5. Op Android 7.0 en hoger zou je twee opties moeten zien (Camera Light en Screen). Verplaats de Flash Notifications schuifregelaar naar On. Selecteer een of beide door de schuifregelaar(s) te verplaatsen.

Om de functie uit te schakelen, herha alt u de eerste drie stappen en verplaatst u vervolgens de Flash-meldingen schuifregelaar(s) naar Uit.

Apps die Flash-meldingen voor Android toevoegen

Niet elke Android-telefoon biedt flitsmeldingen. Ondersteuning voor de functie tot aan de fabrikant. Als je geen optie voor flitsmeldingen kunt vinden in de Toegankelijkheidsinstellingen op je Android, wordt deze mogelijk niet aangeboden. Gelukkig zou je een app moeten kunnen downloaden die de functie aan je telefoon toevoegt. Enkele apps om te downloaden zijn:

  • Flash-waarschuwingen 2
  • Flash-melding 2
  • Flash-melding voor iedereen
  • Flash-melding voor alle apps

FAQ

    Waarom gaat mijn telefoon niet?

    Als je telefoon niet overgaat, controleer dan of de Vliegtuigmodus, Dempen of Niet storen is ingeschakeld. Als uw apparaat is verbonden met een Bluetooth-hoofdtelefoon, hoort u deze mogelijk niet overgaan.

    Waarom krijg ik geen meldingen op mijn telefoon?

    Om meldingen op Android op te lossen, moet je ervoor zorgen dat je app- en systeemmeldingen niet hebt uitgeschakeld, de app-cache leegmaken en Batterijbesparing uitschakelen. Om pushmeldingen op de iPhone te beheren, ga naar Settings > Notifications > Show Previews of kies een individuele app.

    Hoe voorkom ik dat mijn andere apparaten overgaan als ik gebeld wordt op mijn iPhone?

    Als u wilt voorkomen dat al uw apparaten overgaan wanneer u wordt gebeld op de iPhone, gaat u naar Instellingen > Telefoon > Oproepen op andere apparaten en uitschakelen Oproepen op andere apparaten toestaan.

Aanbevolen: